background preloader

Relaxing Instrumental Music by relaxdaily - Thank You & Long Mixes - 9 Hours Playlist

Relaxing Instrumental Music by relaxdaily - Thank You & Long Mixes - 9 Hours Playlist

http://www.youtube.com/watch?v=4hKQz-WeHpQ

Related:  MusikÖvrigtDigital teknikKlassrum allmänt

Sommarsånger! Äntligen är det dags att sjunga sommarsånger! Som jag har längtat! Här kommer ett axplock med gamla och kanske också några nya favoriter! Idas sommarvisa Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart Klassrumsmöblering – rummets berättelse Vi möblerar klassrum av gammal tradition. Vi möblerar dem kanske inte alls. Vi får dem. Hur som helst. Klassrummet och dess möblering ska inte handla om det ”hemtrevliga” utan mer om det pedagogiska. Appar för elever i behov av läs- och skrivstöd By phaewilk MorgueFile Jag brinner för att alla elever ska få tillgång till litteraturen, att få uppleva bokstävernas underbara värld. Jag är själv en bokmal men läser idag nästan uteslutande med öronen (jag lyssnar på ljudböcker). Inte för att jag har läs- och skrivproblem utan för att jag gillar det:) Jag har ett val. Fördomar finns överallt, och mer än en gång har jag fått höra: äh du har ju inte läst boken, du har ju bara lyssnat på den….

VIA-modellen – en enkel lärmodell I veckan var jag på Skolforum och föreläste om hur det kan se ut i en lågstadieklass när man går in för att eleverna ska kunna reflektera över hur de gör när de lär. Inte att de ska nischa in sig i fasta lärprofiler, som jag snarare tycker kan hämma än hjälpa dem att våga ta nya kliv. Nej, hur man kan prata om utmaningar och hur vi faktiskt alla ibland hamnar i lärande gropar, som vi kan hjälpa varandra att ta oss upp ifrån. Om hur vi kan leta efter utmaningar och se det spännande i att lära mer. Montessoriinspirerad matematik Lilla Minus Allmänt Uppgifter i subtraktion där ena termen är högst 10 kallar vi i skolan för ”Lilla Minus”. (term – term = differens) Klapp- och stamphus De här “klapp- och stamphusen” gjorde jag för kanske fem-sex år sedan när jag fortfarande läste till lärare (idén fick jag på någon föreläsning). Varje ark är ett A3-ark stort och det har jag alltså delat in i åtta rutor (två rader, fyra kolumner). Tanken är att träna mönster och takt genom att man klappar där det sitter en not uppe och stampar med fötterna när det sitter en not nere. Jag brukar börja med att ta fram ett ark och köra det ett tag, för att sedan sätta upp ett till efter och på så sätt förlänga slingan. Det är roligt att byta plats lite på dem och jag kan säga att det inte bara är barnen som får koncentrera sig och hålla tungan rätt i mun när man gör den här övningen!

Världens 25 konstigaste djur Det finns ett antal däggdjur som kan glidflyga, exempelvis flygekorren och pälsfladdraren (två märkliga djur som nästan platsar på listan), men fladdermöss är de enda däggdjuren som faktiskt har utvecklat förmågan att flyga på riktigt. De största och mest annorlunda fladdermössen är flyghundarna, av vilka vissa arter kan ha ett vingspann på nära 2 m[7] (exakt vilken art som är störst är osäkert, men en stark kandidat är kalong, även kallad större flyghund). Flyghundar lever i världens tropiska områden och ser ut som rävar med fladdermusvingar. På engelska kallas de därför för flying foxes, och de har till skillnad från alla andra fladdermöss en extra lång klo framför varje vinge som hjälper dem att klättra. Andra namn på den underliga fladdermusen är megabat (på grund av dess storlek) och fruit bat (eftersom vissa arter lever på frukt).

Podguide Börja med en idé - hitta ert format! När ni ska göra er helt unika podcast behöver ni inte bara tänka igenom ämnet och lyssnarna. Ni behöver också fundera lite på vilka ni själva är. Kittla hjärnan: Rubriksätt lektionen! Jo, jag kallar lektioner som leder till tänkande – Kittla hjärnan! För att göra det måste lektionerna också ha namn och rubriker. Naturligtvis kan vi kalla lektionen för en lektion i NO. Men allvarligt talat – hur kittlar det elevens huvud?

Minnesarmband På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna. Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut. Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. Ytan i mitten är tom, så att man kan skriva i vad man vill.

Related:  musikRelax