background preloader

Kroppen och första hjälpen

Kroppen och första hjälpen
Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL! Klicka på bilden för att börja! Kroppen i 3d. Tänd och släck olika "lager", för att undersöka hur människokroppen är uppbyggd. Våldets inverkan på kroppen. En liten klickbarfilm om kroppen från molekyl till organism. Klippdocka Klippdocka, som är utvikningsbar, från Naturhistoriska museet i Göteborg.

http://www.lattattlara.se/page11.html

Related:  kroppen

Matspjälkningskanalen. Inledning. Matspjälkning (även digestion) är nedbrytningen av föda till former som kan tas upp av organismen. Hos däggdjur består detta av nedbrytande av mat till mindre komponenter, som kan tas upp i blodet. Nedbrytningen sker i matspjälkningssystemet (digestionssystemet). Hjärna, ryggmärg och nerver Nervsystemet sköter information Hjärnan, ryggmärgen och nerverna kallas gemensamt för nervsystemet. Människan har ett nervsystem som är mer utvecklat än djurens och har därför mer avancerade mentala och intellektuella funktioner. Tack vare det kan man tala och skriva. Människan har också ett välutvecklat minne och ett rikt känsloliv. Nervsystemet är nödvändigt för att kroppens olika delar snabbt ska kunna få kontakt med varandra, och fungera som en enhet.

Människans nervsystem: Startsida Skip to main content Människans nervsystem webbplatskarta logga in Hitta rätt Använd webbplatskartan för att navigera. Kontaktch.berthold@anatcell.gu.se Varför gör det ont? Det här miniämnet handlar om när kroppen beter sig konstigt och särskilt när det gör ont på olika sätt. För det mesta är det inget farligt, fast det känns riktigt obehagligt. När man blir sjuk eller behöver läka en skada brukar kroppen kunna ta hand om det själv. Kroppen har något som kallas immunförsvar. Det består av olika sorters celler som tar bort farliga ämnen som kommit in i kroppen. De bygger också upp de delar av kroppen som blivit trasiga.

Kropp & Knopp A-Ö - KP-webben Akne Ett slags utslag som ofta kallas finnar, och som många får i puberteten. I huden finns talgkörtlar, där det bildas talg (fett). Ibland är det så mycket att porerna täpps till, och då kan det bli rött och lite ömt. Akne försvinner oftast efter puberteten. Fågelås skola i Gate Fågelås skola i Gate Gå till innehåll Grej of the day Grej of the day-karta Vad är ”grej of the day” och varför gör vi? Inspiration tema kroppen Kroppen är ett fascinerande arbetsområde som brukar tilltala de flesta elever! Här kommer en del material, inspiration och tips på aktiviteter om tema kroppen. Ur det centrala innehållet, Lgr 11 22 Appar för att öva engelska! Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska. Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader.

Digitalisering som lyfter skolan – Teori möter praktik Hej på er! Det rullar på snabbt här. Nu har vi ytterligare sex filmer klara om Digitalisering som lyfter skolan. Var och en relaterad till ett kapitel i boken. Vi har två kvar att producera. Om någon vecka eller två dyker de upp under respektive kapitels meny här på sidan, men redan nu kan du kika på dem om du har lust. Sök Programmet som tar reda på hur kroppen funkar Programmet som tar reda på hur kroppen funkar.

Related: