background preloader

Hemmagjorda saker till kroppen

Facebook Twitter

DIY: Ringblomssalva. För ett tag sedan gjorde jag ringblomsolja för att kunna göra ringblomssalva.

DIY: Ringblomssalva

Hur man gör oljan hittar ni här. Jag valde att göra en ganska liten sats till att börja med, för att helt enkelt testa hur den funkar. Jag har valt att ha ca 20% bivax för att inte få en alltför hård salva (ju mer bivax desto hårdare salva). Jag har tänkt använda den till babyvård där den ska vara bra mot röda babystjärtar och blöjvecksexem, så jag gjorde en burk utan eterisk olja och i den andra burken hade jag i lite eterisk olja apelsin för doftens skull.

Ingredienser: 45ml (ca 3 msk) Ringblomsolja 9g bivax ett par droppar e-vitamin (kan uteslutas) ev några droppar eterisk olja Börja med att hälla kokande vatten på redskap och kärl du ska använda och torka av ordentligt. Häll olja, bivax och e-vitamin i ett värmetåligt kärl och smält över vattenbad till bivaxet är helt upplöst. Gör egen ringblomsolja. DIY Kroppsskrubb med kaffe. När solen kommer fram blir jag direkt besatt av kroppsvård, även om det är många månader kvar tills kroppen faktiskt får se solen och känna brisen.

DIY Kroppsskrubb med kaffe

Men det är mars, och det är officiellt vår. Allt vinterfnas ska skrubbas bort, huden ska få en rejäl fuktinpackning och blodcirkulationen ska komma igång. Kaffe i allmänhet och koffein i synnerhet är nån ny slags it-ingrediens när det kommer till hudvård, p.g.a. kraftfull antioxidant, bra för ökad blodcirkulation samt – om en använder malet kaffe – fin liten skrubbeffekt av kornen. Antingen kan du köpa en dyr kroppsskrubb från Nåt Märke, t.ex. från Frank Body för 150 kr, Fig+Yarrow för 350 kr, eller från Bodycoffee för 500 kr. Inspirami - DIY: Läppbalsam.

Ibland får jag för mig att det är svårt att göra vissa grejer, så drar jag mig för att göra dem, men det brukar sluta med att jag ändå testar (sen att det tar ett par månader innan jag kommer till skott är en annan sak) och oftast (dock inte alltid) är det så mycket lättare än vad jag trodde.

Inspirami - DIY: Läppbalsam

Hemmagjord hudvård är en sån grej, för ett tag sen gjorde jag tvål hemma, vilket jag trodde skulle vara rätt krångligt, men visade sig vara både roligt och lätt bra man är lite försiktig, är du nyfiken på hur jag gjorde så hittar du det här. Under ett tag nu har jag funderat på att göra egen hudcréme och läppbalsam, det har varit samma tankegångar där, men så bestämde jag mig för att börja med läppbalsam som verkade lättare att göra och helt seriöst så var det superenkelt och tog runt 5-10min.

Resultatet blev över förväntan och mina läppar som alltid blir jättetorra och nariga den här perioden var efter ett dygn supermjuka och inte alls torra. Inspirami - DIY: Gör egen tvål. När jag först började läsa om att göra egen kallrörd tvål så tyckte jag att det verkade lite läskigt det här med att använda natriumhydroxid, dels för att den är frätande men också för att om man hanterar den fel så kan det verkligen gå fel!

Inspirami - DIY: Gör egen tvål

Men till slut tog jag mod till mig och det var ju inte alls så farligt, men jag såg också till att ta det lugnt och ta tid på mig och läsa instruktionerna ordentligt. Sen fick jag massa tips och råd från Cici som har bloggen Alkemisten. 13 Deliciously Simple DIY Lip Balms. DIY: Skippa rödnäsan för gott med ekologiskt Magic Balm! - Organic Makers. Förkylningstider.

DIY: Skippa rödnäsan för gott med ekologiskt Magic Balm! - Organic Makers

Suck. Och även om man är frisk och pigg nog att inte ligga nerbäddad under lager av täcken med bultande huvud så rinner näsan nåt förskräckligt! En av de värsta konsekvenserna av detta snytande och snörvlande är en öm rödnäsa som får Rudolfs lilla mule att blekna. Modemanifestet: Fröken H testar: hemmagjord peeling för läpparna. Nu när hösten är här och vintern är i antågande är det viktigt att smörja in läpparna och ta väl hand om dem.

Modemanifestet: Fröken H testar: hemmagjord peeling för läpparna

Jag är i alla fall väl medveten om att mina läppar väldigt gärna torkar ut, blir nariga och spricker när det blir kallt ute. Ett sätt att ta bort narigheten på läpparna är att peela dem med antingen en hemmagjord peeling eller en köpt. » Kitchen Cosmetics: Would you care to try our house-made, artisanal deodorant? domaphile. Hur du gör en enkel kroppsscrub. KROPPSSCRUB • 1 dl olivolja • 2 dl strösocker Socker har en fuktbindande effekt.

Hur du gör en enkel kroppsscrub

Jag hade även i lite kokosolja, eftersom jag gillar doften. Olivolja har en antiinflammatorisk effekt och lindrar klåda och irritation. Om du, som jag, har en supertorr och fnasig hy (särskilt nu under vintern) kommer du att gilla effekten olivolja har på din hy. Och visst är färgen på kroppsscrubben fantastisk?

Burken är en återanvänd olivburk. Make Your Own Solid Perfume. Hey, guys!

Make Your Own Solid Perfume

It's Katie here. I don't know if you're like me, but I'm always searching for simple ways to give handmade gifts around the holidays. Since there are so many people on my list, I try to make the most of my time and supplies. Välkommen till Shenet. Diy hairspray. After posting my recipe for an all-natural hair gel, i’ve gotten quite a few requests for an all-natural diy hairspray. here’s what i’ve come up with for my lovely crunchies!

diy hairspray

It’s a flexible hold hairspray :) 1 cup filtered* water3 tablespoons white sugar6-10 drops of any EO you’d like bring your water to a boiladd in your sugar. mix until dissolved.let cool to room temp* add EOs if you’d likeput your new homemade hairspray in a spray bottle (i have a little glass one, but the travel ones are easy to find and cheap) and use as you would regular hair spray. you may need to use a funnel to get it in the bottle. Oil cleansing method. I have tried sooooo many face washes/cleansers/acne-get-ridders/etc… but each one has something i don’t like about it. too drying, too oily, too many chemicals, not organic enough…etc, etc.

oil cleansing method

Homemade deodorant. In yet another attempt to be more “green” and natural in my every day routine, i have switched to homemade deodorant. i’ve waited quite some time to actually post this because i wanted to be 110% sure i knew EXACTLY what i’d be getting you guys into if you decide to switch. (see the 4 week update at the bottom of this post!) Ansiktsmask med gurkmeja och ÄCV, mot finnar och acneärr. Idag är det lördag och då vet vi ju att alla kvinnor sitter hemma med bomullstussar mellan tårna och gurkskivor på ögonen, så jag tänkte bidra med ett tips på hur du får finare hy. En av mina absoluta favoritmasker är gurkmeja/ÄCV-masken som jag kör typ varje kväll. Så vad gör den? Typ ALLT. Homemade Shampoo Review: Rye Flour.

Hemmagjord kroppsskrubb.