background preloader

Matspjälkningen (Biologi) - Studi.se

Matspjälkningen (Biologi) - Studi.se
Cette vidéo est actuellement indisponible. Désolé, cette vidéo n'est pas disponible sur cet appareil. Lire Pause Revoir Arrêter la lecture en direct

http://www.youtube.com/watch?v=NgU9LucOOnc

Related:  kroppenmaramdo

Matspjälkningskanalen. Inledning. Matspjälkning (även digestion) är nedbrytningen av föda till former som kan tas upp av organismen. Hos däggdjur består detta av nedbrytande av mat till mindre komponenter, som kan tas upp i blodet. Matsmältningsorganen Tunntarmen är upp till fem meter lång När maginnehållet lämnar magsäcken och når tunntarmen fortsätter nedbrytningen av maten. I den övre delen av tunntarmen, som kallas tolvfingertarmen, tillsätts ytterligare ämnen från levern, gallblåsan och bukspottkörteln. Ämnena behövs för nedbrytningen av födan.

Sex- och samlevnad i skolan Alla som går i skolan har rätt att få kunskap om den egna kroppen, sexualitet och rättigheter. Det ger bra möjligheter att välja hur man vill leva, och hur man kan hålla sig frisk och nöjd. Därför är sex och samlevnad obligatoriskt i skolan. Med i många ämnen

vi3motvarlden - Jag älskar dig Sophie Vincent bad mig skriva "Jag älskar dig" på en lapp. Sedankom han tillbaka med den efter en stund. Då hade han skrivit mittnamn under och ritat ett hjärta. Han är verkligen mannen i mitt liv ♥ Dagen har varit sjukt jobbig. kondom - 118100, Svar på allt Var ska man ha sex första gången? Det bästa är nog ändå att ha sex första gången i en varm och skön säng med någon som man tycker väldigt mycket om och som man litar på. Tänk också på att sex inte är något man ska jäkta fram, och använd helst kondom. Var kan man få tag på kondomer i smyg? Det bästa sättet att få tag på kondomer är att gå på affären eller Apoteket och köpa kondomer. Tycker man det är pinsamt kan man be någon köpa dem åt dig.

Kroppen och första hjälpen Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL! Klicka på bilden för att börja! Fågelguide till vinterfåglar inpå knuten Sista helgen i januari varje år är det dags för BirdLife Sveriges evenemang Vinterfåglar inpå knuten (läs mer här). Den 27-30 januari 2017 uppmanas svenska folket räkna de fåglar som syns vid bostaden eller fågelmatningen. För att du ska känna igen fåglarna som dyker upp har vi skapat den här enkla och tydliga guiden till de vanligaste fåglarna som ses runt knuten på vintern. LÄS ÄVEN: • Vår guide till hur du kommer igång med fågelskådning.

Kondomens historia Här hittar du en lång genomgång om kondomens historia. Antiken till medeltiden Kondomanvändning i forna civilisationer har länge debatterats av arkeologer och historiker. Den äldsta gällande representationen av kondomanvändning är en målning i franska grottan Grotte des Combarrelles som tros vara mellan 12 000 och 15 000 år gammal.

Related:  wilmisenorrepo