background preloader

Matspjälkningen (Biologi) - Studi.se

Matspjälkningen (Biologi) - Studi.se
Cette vidéo est actuellement indisponible. Désolé, cette vidéo n'est pas disponible sur cet appareil. Lire Pause Revoir Arrêter la lecture en direct

http://www.youtube.com/watch?v=NgU9LucOOnc

Related:  kroppen

Matspjälkningskanalen. Inledning. Matspjälkning (även digestion) är nedbrytningen av föda till former som kan tas upp av organismen. Hos däggdjur består detta av nedbrytande av mat till mindre komponenter, som kan tas upp i blodet. Matsmältningsorganen Tunntarmen är upp till fem meter lång När maginnehållet lämnar magsäcken och når tunntarmen fortsätter nedbrytningen av maten. I den övre delen av tunntarmen, som kallas tolvfingertarmen, tillsätts ytterligare ämnen från levern, gallblåsan och bukspottkörteln. Ämnena behövs för nedbrytningen av födan.

vi3motvarlden - Jag älskar dig Sophie Vincent bad mig skriva "Jag älskar dig" på en lapp. Sedankom han tillbaka med den efter en stund. Då hade han skrivit mittnamn under och ritat ett hjärta. Han är verkligen mannen i mitt liv ♥ Dagen har varit sjukt jobbig. Sex- och samlevnad i skolan Alla som går i skolan har rätt att få kunskap om den egna kroppen, sexualitet och rättigheter. Det ger bra möjligheter att välja hur man vill leva, och hur man kan hålla sig frisk och nöjd. Därför är sex och samlevnad obligatoriskt i skolan. Med i många ämnen

Preventivmedel förr Vad sägs om att prova en »tampong» av krokodilbajs och honung, eller att dricka te på bävertestiklar för att slippa bli med barn? Det är bara två av många metoder som människor använt genom tiderna för att undvika oönskade graviditeter. Text: Malin Åberg Aas I första Mosebok i Bibeln berättas om Onan som avbröt samlaget och spillde sin säd på jorden för att kvinnan som han lägrade inte skulle bli med barn. Att han sedan blev straffad av Gud för sitt tilltag har inte hindrat att denna metod, som heter coitus interruptus på latin, är vanlig än i dag. Kroppen och första hjälpen Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL! Klicka på bilden för att börja!

Fågelguide till vinterfåglar inpå knuten Varje år arrangerar Sveriges Ornitologiska Förening evenemanget Vinterfåglar inpå knuten. Under fyra dagar räknar tusentals människor runt om i landet de arter som syns vid bostaden eller fågelmatningen. Det största antalet av varje art som ses vid något tillfälle rapporteras på SOF:s hemsida. Här under presenterar vi de vanligaste fåglarna som du kan få se i din närhet under vintern. Högstadiekemi Senast uppdaterad tisdag, 31 januari 2012 18:34 Välkommen till högstadiekemin! I den här avdelningen samlar vi de artiklar som vi tänker oss ska passa för högstadieelever, men också för den som behöver repetera grunderna från högstadiet, eller helt enkelt bara vill lära sig mer om hur kemin runtomkring oss fungerar. Oavsett vilket, är tanken att informationen här ska vara lätt att ta till sig, utan att det ska behövas några speciellt stora förkunskaper. Det är viktigt att förstå att det primära syftet inte är att artiklarna ska fungera som ett alternativ till vanlig undervisning och traditionella läromedel, utan snarare som ett komplement. Här hittar du utförliga förklaringar som säkert skiljer sig från de du får i läroboken, och som i vissa fall kanske passar dig bättre.

Related:  bombaboowillearbastingenprotestemelie_leufvenbiologi