background preloader

Att skapa högkvalitativa frågor för att skapa belägg för elevers prestationer

Att skapa högkvalitativa frågor för att skapa belägg för elevers prestationer
Related:  ulrhar

22 Appar för att öva engelska! Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska. Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader. Ett flertal av apparna är gratis, och det kan räcka långt. I mitt nästa inlägg kommer webbsidor där du kan öva engelska både på dator och via surfplatta, håll utkik! Bitsboard Spelling Bee Bilderna ovan är tagna från denna app. English ladders Använd din engelska för att matcha rätt svar, och klättra upp på stegar eller falla ner till ormarna. Relaterat SFI-appar öva svenska del1 Jag har fått ett spännande uppdrag att ta fram appar för en grupp SFI-elever, här kommer deras önkselista: Här kommer mina förslag: Textgrabber- ta kort på text och få den uppläst och vid behov även översatt Worldictionary- liknande som appen ovan Prizmo- Ta kort på text och få den uppläst… I "Allmänt" 20 appar för åk4-9, öva engelska En fråga som jag ofta stöter på är appar för äldre elever.

Två språkutvecklande aktiviteter – den här gången i matematik I det här inlägget beskriver jag två aktiviteter som är mycket elevaktiva, språkutvecklande och roliga! De går att göra i alla ämnen, men just i det här inlägget handlar det om matematiska begrepp. Den här terminen har jag börjat med något som jag kallar ”Veckans matteord”. Så här går det till när jag presenterar ett nytt ord (en lektion som ursprungligen kommer från Anne-Marie Körling: Språkberikarlektion). Jag väljer ut ett av begreppen från mina begreppskort som jag vill fokusera lite extra på eller om det är ett nytt begrepp som jag vill introducera. Därefter är det dags att bilda meningar med orden. Därefter är det dags för mig att läsa upp beskrivningen på baksidan av kortet. Den andra aktiviteten är en rolig lek som man kan göra i alla ämnen och som verkligen får eleverna att öva sig i att förklara muntligt vad ett ord eller begrepp betyder. Detta är även ett tillfälle för mig att upptäcka om det är något begrepp som eleverna är osäkra på eller helt enkelt inte har förstått.

Recension av Quizlet - Arbeta med ord och begrepp på flera nya sätt Användningsområden och funktioner Quizlet-appen är hemsidans förlängda arm. En enorm samling av flashcards som miljoner av användare tillsammans skapat. I appen har du tillgång till allt detta, även om du behöver arbeta offline. Ska man vara kritisk är det inte mängden av färdiga flashcards som gör Quizlet bra, snarare tvärtom. Både på hemsidan och i appen går det att skapa flashcards, appen har dock en begränsning och hanterar bara text. Det finns tre olika sätt att arbeta med flashcards i appen: ”Flash Cards” – En sida i taget på kortet syns. Välj språk! Skapa flashcards i appen. Jag gillar det breda användningsområdet i Quizlet. Fler funktioner: Inbyggd talsyntes med stöd för 18 språk.Fungerar även utan uppkoppling.Ett gränssnitt som är åldersoberoende, varken barnsligt eller för avancerat. Tänk utanför appen Detta är en app som passar att använda i alla ämnen! Quizlet innehåller en mängd färdiga flashcards (21 miljoner enligt utvecklaren). Undervisningens syfte

Språkutvecklande arbete med begrepp Såhär tänker jag prova att arbeta med begrepp i matematik och NO! Inom varje arbetsområde listar jag viktiga begrepp när jag gör min pedagogiska planering för området. Begreppen skrivs ut och lamineras och blir begreppskort. För att arbeta med begreppen finns sedan några fasta, återkommande övningar.

Träna på ord och begrepp – skärmkorsord Under veckan har jag fått möjlighet att hoppa in i flera grupper på skolan eftersom de elever jag jobbar tillsammans med är iväg på resa. Jag skulle repetera ord och begrepp i en år 4 grupp. De hade precis börjat med atomlära och vi skulle prata om vad de hade gjort sist. Jag hittade en sida på nätet där man kan göra korsord och skapade ett korsord där jag inte lade till några ledtrådar utan skrev ordet två gånger istället. Jag skrev ut mitt korsord och fyllde sedan i halva korsordet på ett exemplar och andra halvan på ett annat. När lektionen började hjälptes vi åt att repetera orden som de hade pratat om tidigare. Den här varianten på att träna ord och begrepp kommer jag göra med mina 6:or när vi ska jobba med valet framöver. Tipset hittade jag i boken ”Stärk språket stärk lärandet” av Pauline Gibbons.

#Språklyftet: Cirkelmodellen och Moodle i #skolan | Fredriks blogg En modell som har kommit upp på twitter och diskuterats där en del är Cirkelmodellen. I den här artikeln kommer jag att försöka visa på hur Moodle kan användas i kombination med denna modell. Men först lite om Cirkelmodellen för den som inte hört om den förr. Vad är Cirkelmodellen? Cirkelmodellen är en modell som tar med eleverna på en resa kan man säga genom fyra olika faser. Fas 1. Den första fasen inom Cirkelmodellen handlar som framkom ovan om att bygga upp kunskap inom ett område. Att kunna använda tankekartor för att bygga upp kunskap är centralt. Man skulle också kunna tänka sig att använda en modul som heter Tracker. Fas 2. Den andra fasen handlar om att läsa texter inom de genrér som man arbetar med. Fas 3 och 4. Att skriva texter tillsammans och enskilt kan man göra på lite olika sätt. Kategorier: Notiser, skolan

Ullis skolsida Svenska Verb: lär dig verbformer i svenska språket online! Changes: Now you can select yourself which verbs you want to practice! Please read below about how to do it. I should thank Laura for some inspiration. Minor CSS issues in IE7 have been fixed. Before you start: In order the new functions to work correctly you should: flush your settings by clicking on this button: and then press Ctrl+F5 in your browser to refresh the page. How to choose the verbs yourself: I have re-worked the "1. As you see, now there is two tabs: "By level and group" and "Choose verbs". When the first tab is selected, you can see the standard option - a number of checkboxes, clicking on which gives you possibility to choose the verbs you want to practice according to their level and a group. Clicking on the "Choose verbs" tab allows you to choose the verbs you want to practice yourself. In the tab you can see the list of all the verbs. You can sort this list by using the Show verbs drop-down. You can as well find a verb you need by using a Search box. Talk to me! God Jul!

Orka plugga, studieteknik Upload Malin Frykman Loading... Working... ► Play all Orka plugga, studieteknik Malin Frykman49 videos25,879 viewsLast updated on May 11, 2016 Play all Sign in to YouTube Sign in History Sign in to add this to Watch Later Add to Loading playlists... Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder Du kan använda Compfight för att leta efter bilder som du snabbt behöver. Om du vill ha slumpmässiga bilder, klicka bara på "Show me what compfight can do?"-knappen. Du kan hitta gratis högupplösta bilder utan copyrightbegränsningar. Superfamous ger dig gratis bilder i högupplösning för nedladdning . Här finns det en samling av gratis bilder för kommersiellt bruk. Om du letar efter bilder med en annan synvinkel, kan du hitta dem här. Public Domain Archive har en omfattande samling av gratis foton utan upphovsrätt. Söktjänst för bilder Andra förslag

Europeisk språkportfolio - pedagogisk verktyg för lärare Språkportfolion hjälper eleven att bli mer medveten om sitt eget lärande. Både eleven och läraren får syn på vilka kunskaper eleven har och vad han eller hon behöver lära sig mer om. Äldre elever kan använda dokumentationen inför studier utomlands eller för att söka ett arbete. I språkpasset dokumenterar eleven vilka språk hon eller han kan, hur väl hon/han behärskar dessa och var hon/han har lärt sig dem. I språkbiografin planerar, bedömer och reflekterar eleven kring sin inlärning av olika språk och sina kulturella erfarenheter. I dossiern samlar eleven ett urval av sina arbeten. Handledning - ESP 6-16 år (3,5 MB) Handledningen innehåller förslag och instruktioner hur du och dina elever kan planera och arbeta med språkportfolion. ESP 6-11 år, interaktiv pdf (1,0 MB) Här får du förslag och instruktioner om hur du och dina elever kan arbeta med Europeisk språkportfolio för elever 6 -11 år. Min språkbiografi 6-11 år, interaktiv pdf (515 kB) Mitt språkpass 6-11 år (1,8 MB) Dossier (310 kB)

Related: