background preloader

Uppdrag kroppen: Hjärta, lungor och blodomlopp

Uppdrag kroppen: Hjärta, lungor och blodomlopp
Kroppens anatomi för mellanstadiet. Hur fort slår hjärtat när du anstränger dig till max? Vad händer med pulsen när du blir uppskrämd? Hur lång tid tar det för mat att förvandlas till bajs? Vilka delar av kroppen har bäst känsel? Det är frågor som 11-åringarna Nora, Eli och Pella undersöker. Till senaste programmet

http://www.ur.se/Produkter/186230-Uppdrag-kroppen-Hjarta-lungor-och-blodomlopp

Related:  kroppenkroppenKroppenSva

Sökning Om cookies på våra tjänster SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter Sökning Din sökning på Bacillakuten gav 60 träffar. Kroppen och första hjälpen Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL!

Hur blir man klok på sitt andraspråk? Inger Lindberg är professor i tvåspråkighet med inriktning på andraspråksinlärning vid Stockholms universitet och har i sin forskning särskilt intresserat sig för andraspråksperspektiv på lärande liksom för samtalets och interaktionens roll på utvecklingen av ett andaspråk i olika åldrar. Föreläsningen är inspelad i Kulturhuset, i samarbete med Rum för barn, 5 december 2012. I dagens skola har en av fem elever ett annat modersmål än svenska och i många skolor i flerspråkiga områden gäller det nästan alla elever. Många elever har därför begränsade språkfärdigheter i svenska när de börjar skolan, oavsett om de börjar i svensk skola direkt från första klass eller senare under skoltiden.

Sök Programmet som tar reda på hur kroppen funkar Programmet som tar reda på hur kroppen funkar. Analfabeter lär sig lättare med appar Nu ska vi skriva ordet ros. Vilken bokstav kommer efter R? frågar Lena Ryman Wildén samtidigt som hon pekar mot bokstäverna som radat upp sig på vita duken. Var ifrån kommer näringsämnena i maten? - kemi årskurs 1-3 - undervisningsstöd Elever som är intresserade av var ämnena i maten kommer ifrån kan till exempel vilja arbeta med följande frågor. Vilka livsmedel kommer från växter och vilka kommer från djur? Vilka näringskedjor äter vi ifrån? Lär Dig Svenska Alla barn i Sverige har rätt till någon som tar hand om dem när föräldrarna jobbar. Frän ett års ålder har barnet rätt att vara på en förskola eller hos en dagmamma. Det är för att båda föräldrarna ska kunna jobba eller plugga på dagarna. I förskola får barnet vara till det fyllt fem år. Det är kommunen som har ansvar att se till att det finns plats för alla barn på förskola.

Inspiration tema kroppen Kroppen är ett fascinerande arbetsområde som brukar tilltala de flesta elever! Här kommer en del material, inspiration och tips på aktiviteter om tema kroppen. Ur det centrala innehållet, Lgr 11 Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandlaföljande centrala innehåll:I årskurs 1–3 Kropp och hälsa• Betydelsen av mat, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra.• Människans kroppsdelar, deras namn och funktion.• Människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft med hjälp avolika sinnen. Matspjälkningen Animerad film om matspjälkningen En liten animerad klickbar film om matspjälkningen. Stegför steg förklaras på svenska. Matspjälkningen, steg för steg. Rolig och klickbar animering.

Bokstavsarbete i förskoleklass och år 1 Så hur gör då lärare med detta oundvikliga?! Jag menar givetvis bokstäverna. Stora eller små? En i veckan? I alfabetsordning, någon annan ordning eller kanske efter utseende? Kropp & Knopp A-Ö - KP-webben Akne Ett slags utslag som ofta kallas finnar, och som många får i puberteten. I huden finns talgkörtlar, där det bildas talg (fett). Studiematerial - Kompis med kroppen Anmälan Din klass anmäler du här. Till anmälan Studiematerial Mallar för (text)kort Jag har gjort mallar för exempelvis textkort, helt redigerbara. Med kommer även förslag på hur man kan anpassa korten. Kanske något ni kan ha nytta av, tänkte jag! Kortmallar

Related:  Kroppen