background preloader

Our Story In 2 Minutes

Our Story In 2 Minutes

http://www.youtube.com/watch?v=MrqqD_Tsy4Q

Related:  HIankrkilBiologi

Gotlands Museum Om avrättningar och brott på Gotland. På klippkanten vid havet 800 meter nordost om Visby stadsmur står den enda bevarade medeltida galgen i norra Europa. Tre murade stenpelare av fint huggen kalksten har infogats i en rund stenmur. Fågelguide till vinterfåglar inpå knuten Sista helgen i januari varje år är det dags för BirdLife Sveriges evenemang Vinterfåglar inpå knuten (läs mer här). Den 27-30 januari 2017 uppmanas svenska folket räkna de fåglar som syns vid bostaden eller fågelmatningen. För att du ska känna igen fåglarna som dyker upp har vi skapat den här enkla och tydliga guiden till de vanligaste fåglarna som ses runt knuten på vintern. LÄS ÄVEN: • Vår guide till hur du kommer igång med fågelskådning. Mer information om regler och rapportsystem för Vinterfåglar inpå knuten finner du på Birdlife.se. Du kan även ladda ner appen Vinterfåglar inpå knuten till din Iphone eller Android. • Så här ordnar du en bra fågelmatning.

”Fakta om hela världen” samlat på en sida Mer än 20.000.000 fakta från mer än 130 olika statistiska databaser från de mest tillförlitliga källor i världen, tillsammans i en databas, ett format, en webb-applikation med verktyg för att analysera, jämföra och kombinera data som du väljer, allt gjort i önskad webbläsare. Det är factlab! Hitta skillnader och likheter mellan världens länder utifrån olika teman. Välj variabler och gör egna statistiktabeller, för alla fakta finns källhänvisning. Det går också att fritextsöka i databasen. Börja med att titta på ”Visste du att” (längst upp till höger på sidan)och kanske upptäcker du som jag att det inte alltid är som man tror.

Betty M C Pettersson - Svenskt Biografiskt Lexikon Född:1838-09-14 – Visby domkyrkoförsamling, Gotlands länDöd:1885-02-07 – Hedvig Eleonora församling, Stockholms län Gymnasielärare, Första kvinnliga student Band 29 (1995-1997), sida 245 Meriter Genomgång 1: Jorden och livets skapelse Presentation: Jorden och livets skapelse Jorden och livets skapelse enligt vetenskapen (evolutionen) 13,7 miljarder år sedan – Universum bildas 4,5 miljarder år sedan – Jorden bildas

Källkritiska övningar om mänskliga rättigheter (Samhällskunskap) Christoffer Dahlin. Foto: Louise Sjöberg Christoffer Dahlin är ursprungligen gymnasielärare i historia och mediekommunikation och hade undervisat på medieprogrammet i fyra år innan han började på Amnesty år 2011. Han är utbildningssamordnare på organisationens kontor i Göteborg och arbetar också med att utveckla undervisningsmaterial för skolor samt att hålla detta material uppdaterat. "Fönster mot världen" - utbildningsmaterial för skolor Vikingarna handels- som rena plundringståg. Eran brukar man säga avslutades i och med slaget vid Hastings i södra England år 1066. Men egentligen stämmer inte detta då överfall och plundringar i fjärran länder förekom både långt före och efter dessa årtal, t.ex. var norske Magnus Barfot västerut och plundrade fram till år 1103 då han dödades på Irland - efter att först ha anfallit Västergötland två gånger! Många är de berättelser om vikingatåg som omtalas både i sagaform och på runstenar, en del av dessa avhandlas längre ner på denna sida - se även sidorna om resorna österut, Ingvarståget och kalendariet.

Matspjälkningskanalen. Inledning. Matspjälkning (även digestion) är nedbrytningen av föda till former som kan tas upp av organismen. Hos däggdjur består detta av nedbrytande av mat till mindre komponenter, som kan tas upp i blodet. Nedbrytningen sker i matspjälkningssystemet (digestionssystemet). Maten sönderdelas mekaniskt av tänderna i munnen, varigenom saliv utsöndras som bland annat innehåller enzymet amylas. Ibn Fadlans möte med vikingarna Utdrag ur Stig Wikanders bok Araber, Vikingar, Väringar Från nageln intill halsen är de tatuerade... Jag såg rus, som hade kommit dit i sina affärer och slagit sig ned vid floden Atil (Volga).

Related: