background preloader

Hur allt började (Geografi) - Mellanstadiet

Hur allt började (Geografi) - Mellanstadiet

www.lantmateriet.se Världsmusik - en musikupplevelse av globala mått Bild och geografi – Kartor beskriver världen | Bildlärarbloggen Genom undervisningen i ämnet geografi ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att: göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker, Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll I årskurs 4–6 Geografins metoder, begrepp och arbetssätt: Kartan och dess uppbyggnad med färger, symboler och skala. Denna bild visar hur vår jord ser ut om vi vecklar ut en jordglob, inte helt lik kartorna vi tittar på. För att kunna arbeta med vårt projekt behövdes det lite lim, saxar, bollar, utskrifter och snören. Här ligger några av alla jordglober som ska upp i taket. ”Skillnaden mellan kartprojektioner beror främst på syftet med kartan.

Seterra/ geografispel The game Europa: länder is available in the following languages: Seterra finns även som app för Android, iPhone och iPad ! I appen kan du följa dina egna framsteg via topplistorna, du kan spela utan internetförbindelse och du slipper se reklam! Seterra är ett gratis geografispel som lär dig länder och huvudstäder i hela världen. Sökord: Blindkarta, spel, utbildningsspel, kartspel, geografi, prov, test, kartövningsprogram, online, samhällsorientering, läxa

Copy of Kartan by Jonas Ljungberg on Prezi Geografi Klicka på de olika delmomenten i geografi till vänster, för att komma till önskat område.Fler ämnesområden kommer att läggas in allt eftersom. Nedan hittar du dessutom lite roliga övningar i namngeografi och google earth. Namngeografi. Massor av olika interaktiva övningar. Kartspel Ännu en till övning namngeografi. Ytterligare ett kartspel :) Denna övning är på engelska, men bra! Namngeografi länder i europa Dra ländernas namn till rätt land. Google Earth! Hämta hem programmet här. Bra filmer med förklaringar om vad du kan göra i google earth! Geografi, Sveriges landskap och län Sverige har ett gammalt system av landskap som inte används annat än inom turism och i grundskolan längre. Ändå är det ett tydligt och enkelt sätt att lära sig mycket fakta om Sverige när man lär sig mer om Sveriges landskap. Kartorna kan laddas ner, 100dpi för skärm eller 300dpi för skrivare, här: Landskapen är (i bokstavsordning): BlekingeBohuslänDalarnaDalslandGotlandGästriklandHallandHälsinglandHärjedalenJämtlandLapplandMedelpadNorrbottenNärkeSkåneSmålandSödermanlandUpplandVärmlandVästerbottenVästergötlandVästmanlandÅngermanlandÖlandÖstergötlandLärarhandledning - Sveriges landskap I nutid är det istället Sveriges län som är viktiga. Sveriges landskap jämfört med Sveriges län

Världens Häftigaste Världens 25 konstigaste djur Det finns ett antal däggdjur som kan glidflyga, exempelvis flygekorren och pälsfladdraren (två märkliga djur som nästan platsar på listan), men fladdermöss är de enda däggdjuren som faktiskt har utvecklat förmågan att flyga på riktigt. De största och mest annorlunda fladdermössen är flyghundarna, av vilka vissa arter kan ha ett vingspann på nära 2 m[7] (exakt vilken art som är störst är osäkert, men en stark kandidat är kalong, även kallad större flyghund). Flyghundar lever i världens tropiska områden och ser ut som rävar med fladdermusvingar. På engelska kallas de därför för flying foxes, och de har till skillnad från alla andra fladdermöss en extra lång klo framför varje vinge som hjälper dem att klättra.

47 historiska bilder som kommer få dig att tänka till. Nr 17 ger verkligen perspektiv på livet. Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? Det sägs att en bild kan säga mer än tusen ord. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 23-åriga Evelyn McHale hoppade från 83:e våningen på Empire State Building och landade på en FN-limousine. Gillade du den här artikeln? Världens 12 snabbaste djur på land Publicerad 7 juni 2012 i Djur Vilket är egentligen det snabbaste djuret i världen? För att göra en rättvis lista över världens snabbaste djur har vi inte inkluderat de djur som når sina toppfarter i luften eller i vattnet. Skulle man räkna in fåglar i topplistan så skulle hela listan domineras av dem. De snabbaste fiskarna kan däremot konkurrera med ungefär samma hastigheter som de snabbaste landdjuren, men att jämföra hastigheter i luften eller i vattnet med hastigheter på land är inte helt rättvist. Vi har därför sammanställt en lista över de snabbaste djuren på land, det vill säga de djur som kan springa snabbast på marken. 12. Världens största fågel är också världens snabbaste fågel på land. 11. Gnuer lever i gigantiska flockar på Afrikas slätter och måste precis som flertalet andra djur på listan kunna springa riktigt fort för att undkomma de snabbaste rovdjuren. 10. 9. Ett hunddjur som uppskattas kunna springa lika fort som prärievargen är den afrikanska vildhunden. 8. 7. 6. 5.

Related: