background preloader

Länkskafferiet - Lankskafferiet.org

Länkskafferiet - Lankskafferiet.org

http://www.lankskafferiet.org/

Related:  Appar och dataprogramteachernicholasSoonlineannalarare

Junior - NE Med färg, form och interaktivitet väcks barnens nyfikenhet och intresse. Våra appar hjälper barn i de lägre åldrarna att på ett lustfyllt och lekfullt sätt lära sig räkna, skriva och läsa utifrån sin nivå. I apparna kan man också pussla, sortera och berätta genom fritt skapande. Apparna, som är utvecklade för iOS, är anknutna till Lpfö 98/10 och Lgr 11. Apparna är speciellt framtagna i utbildningssyfte för barn i förskolan respektive F–3. De kan användas av alla skolor som har tillgång till Junior. Så tycker jag - värderingsövningar > Till alla lektioner för årskurs 4-6 Så tycker jag - värderingsövningar Ämnen: Bi, Fy, Ke, Ge, Sh, Hkk, Sv I den här övningen får eleverna ta ställning till ett antal energi- och klimatrelaterade påståenden och frågor i tre olika varianter på värderingsövningar: Fyra hörn, Stå på linjen och Heta stolen.

Skola Om cookies på våra tjänster SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter Agenda Uppdrag granskning del 17 Ju mer man använder datorer i skolan, desto fler tillfällen kommer det att bli då lärare och elever publicerar texter och annat material på nätet. Det största problemet brukar då vara att man inte har rättigheter till de bilder som man tänkt använda. Ett sätt att lösa problemet är att fotografera själva och använda egna bilder, men det är inte altid möjligt. Behöver man en bild som illustrerar antikens Grekland är det inte lätt att hitta något att fotografera som fyller syftet. En annan lösning är att använda andras fotografier om de har en CC-licens (se för mer information om vad en Creative Commonslicens innebär). Nedan listar jag ett antal tjänster på nätet som ger tillgång till fotografier som man kan använda.

Historia spel Historia skapar en sammanhängande framställning av förgångna händelser som har betydelse för människan. Ämnet historia är stort så börja spela dessa historiespel snarast. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Historia. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt! Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden. När man sedan valt kan man utgå utifrån färdigdesignade för inspiration eller skapa från noll.

Formativ bedömning Idag var jag och Ebba på nyckelpersonträff för formativ bedömning i Lerum. Där delade vi erfarenheter kring kamratbedömning och självbedömning. Här får ni ta del av materialet om självbedömning (strategi 5): Forskare som Hayward menar att självbedömning kan vara ett första steg för att upptäcka bedömning för lärande. Att kunna bedöma sina egna kunskaper förutsätter att man känner till vad man förväntas lära sig. Att lära sig värdera och bedöma sina egna prestationer och lärandestrategier är att lära sig lära. Geologins dag Vi vill få in mer geologi i skolan. För att underlätta för dig som arbetar med undervisning har vi därför tagit fram både material och idéer. Geologi i läroplanen Det här materialet visar hur du på ett naturligt sätt kan integrera geologi i undervisningen med utgångspunkt i läroplanen Lgr 11. Ladda ned geologimaterial för undervisning! Här har vi samlat material som vi tror passar bra för dig och dina elever, till exempel: Introduktionsfilm Övningarna Tipsrunda

Related:  Läsa svenskaIKTSkolaemmaevelinahjonssonelisabetwassing