background preloader

Lägg på berättarröst och musik på Keynote

Lägg på berättarröst och musik på Keynote
Nu har jag "lekt" med appen Keynote på iPaden och lagt på berättarröst och musik. För att kunna göra det behöver du förutom appen Keynote även apparna Explain Everything och iMovie. Så här gör du: När din Keynotepresentation är klar knackar du på skiftnyckeln(högst upp i högra hörnet) och väljer Delning och utskrifter - Öppna i annat program - Välj formatet Keynote - knacka på [Välj program] - Välj Öppna i Explain Everything. Och för att lägga på musik går du till ikonen Export movie längst ner i högra hörnet när du är i Explain Everything och välj Movie to Camera Roll, se bilden nedan. Gå nu och öppna appen iMovie, knacka på + och välj Nytt projekt. Simsalabim så har du en Keynotepresentation med både berättarröst och musik : )

Google drive, Doctopus och Goobric Parallellt med #Digiskol har jag den här terminen börjat jobba i Google drive tillsammans med mina elever. Som jag skrivit tidigare fick de i början av terminen Cromebooks att arbeta med och vi hade ett par dagar innan fått en dags kompetensutveckling kring GAFE, Google Apps For Education, Det kan ju låta lite, men det var det som behövdes för att komma igång. Sen måste man ju som alltid pilla och pröva för att hitta finesser som man är ute efter. Den största fördelen med att arbeta i driven är ju att man kan komma åt sina saker från vilken dator som helst. Det var väldigt lätt att få ut dokument till eleverna bara genom att med ett enkelt knapptryck dela det med en hel klass, en hel grupp eller bara några stycken. Det var då som någon på mitt jobb hittade scriptet Doctopus som man kopplar till dokumenten i driven. För att lära mig detta har jag använt mig av det här youtubeklippet och kollegor som snappat detta snabbare än jag :) Våga er på detta kära kollegor! /Linda

Book Creator nu med funktion för att e-posta med bild, text, video och ljud Jag har sökt med ljus och lykta efter en funktion där man kan e-posta hem dokumentationen från appen Book Creator till vårdnadshavare som inte har tillgång till appen via ett digitalt redskap; nu har den kommit! Detta möjliggör att vi kommer kunna använda dokumentationen via iPaden på ett mycket mer kreativt sätt. Nu kan vi dokumentera tillsammans med barnen/eleverna både bild, text, ljud och video och sedan kunna e-posta boken/filen till hemmet. Detta blir en levande dokumentation med multimodala medier. För att kunna läsa boken/filen via dator: Installera webbläsaren Google Crome-www.google.com/chrome.Installera appen Redium. För att skicka Book Reader-filer: Observera att filerna från Book Creator ofta blir för stora för att e-posta direkt från iPaden utan behöver föras över via sladd till iTunes på datorn innan du kan e-posta den där ifrån: För att läsa Book Reader bok/fil på dator: När du installerat appen kommer den att dyka upp när du öppnar ny flik i webbläsaren Google Chrome.

SFI - Svenska för invandrare - Wikiversity Wikins syfte är att vara en inspirationskälla och en plattform för språklärare att dela sina tips, tricks och förslag för att främja språkutveckling. Här hittar du massor av digitala verktyg. Under flera av de digitala verktygen finns även länkar till guider/tutorials och till videos där Sara Lövestam och Jonas Lindahl visar hur de använder verktygen på sina lektioner. Du är självklart välkommen att bidra med dina egna lektionsupplägg med digitala verktyg. LyssnaLäsSkrivSamtalaTala Tagxedo - Word Cloud with Styles

Tankar om svenska | - att skriva är att tänka. Handbok för IKT-pedagoger katarinaenbomfransson | Pedagogiska digitala verktyg och klassrumstips Länkskafferiet Livets glada pussel: Lärakänna med IKT Nu har terminen dragit igång med full fart! I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen. Men hur gör man då för att lära känna varandra? Ni vet, på riktigt? Om man frågar en lärare om tips på samarbetsövningar eller lärakänna-övningar så kan ni säkert få en drös av heta stolen, 4hörn, oavslutade meningar, intervjua varandra, pusselbitar att rita på, sugrörstorn osv.. Men på senare år har vi fått fler verktyg att använda, så varför inte vidareutveckla eller modernisera de verktyg vi redan har? Eftersom jag har en hel del IKTverktyg att laborera med och fått inspiration från många olika ställen, tänkte jag ge några bra förslag. Podradio.

Related: