background preloader

Lägg på berättarröst och musik på Keynote

Lägg på berättarröst och musik på Keynote
Nu har jag "lekt" med appen Keynote på iPaden och lagt på berättarröst och musik. För att kunna göra det behöver du förutom appen Keynote även apparna Explain Everything och iMovie. Så här gör du: När din Keynotepresentation är klar knackar du på skiftnyckeln(högst upp i högra hörnet) och väljer Delning och utskrifter - Öppna i annat program - Välj formatet Keynote - knacka på [Välj program] - Välj Öppna i Explain Everything. Och för att lägga på musik går du till ikonen Export movie längst ner i högra hörnet när du är i Explain Everything och välj Movie to Camera Roll, se bilden nedan. Gå nu och öppna appen iMovie, knacka på + och välj Nytt projekt. Simsalabim så har du en Keynotepresentation med både berättarröst och musik : )

Livets glada pussel: Lärakänna med IKT Nu har terminen dragit igång med full fart! I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen. Men hur gör man då för att lära känna varandra? Ni vet, på riktigt? Om man frågar en lärare om tips på samarbetsövningar eller lärakänna-övningar så kan ni säkert få en drös av heta stolen, 4hörn, oavslutade meningar, intervjua varandra, pusselbitar att rita på, sugrörstorn osv.. Men på senare år har vi fått fler verktyg att använda, så varför inte vidareutveckla eller modernisera de verktyg vi redan har? Eftersom jag har en hel del IKTverktyg att laborera med och fått inspiration från många olika ställen, tänkte jag ge några bra förslag. Podradio.

Tio svenska YouTubekanaler med genomgångar i Matematik « IT förändrar skolan Om ni inte visste det så Youtube världens bästa TV-kanal med massvis av fantastiska lärare som vill dela med sig! Jag blir glad när jag ser modiga mattelärare som har vågat öppna klassrumsfönstret och sprider sin kunskap ut i cyberrymden. Jag tycker faktiskt att varje lärare borde ha sin egen Youtube-kanal! Genomgångar för grundskolan Jerker Porat Jerker, nyligen utvald till Sveriges mest innovativa lärare, levererar videos anpassade för högstadiet och han använder sig av en ritplatta vilket gör att man ser hur genomgången växer fram på skärmen ackompanjerad av Jerkers röst. Kunskapshubben, Martin Fernström Årstaskolan, PEPonline, PEPonline är ett initiativ från Bollnäs som innebär att man stöttar eleverna att Plugga efter plugget med hjälp av filmade genomgångar. Entréskolan, Sven-Göran Sanfridsson, Genomgångar för gymnasiet

Tagxedo - Word Cloud with Styles Lundenskolan vill vända trenden - Göteborg - Det som barnen faller på är att läsa bortom texten. Att man kan värdera, kritiskt granska och tolka texter. Det säger Camilla Segertoft som undervisar sina elever i konsten att läsa och att hitta olika lässtrategier. Sverige fortsätter att falla i Pisa-studien som mäter elevers kunskap i matematik, naturvetenskap och läsförståelse. Årets resultat visar på fortsatt fall i samtliga tre ämnen. - Det känns lite som att arbeta i motvind. Närmast henne ligger resultatet i läsförståelse där Sverige tappat stort under de senaste tolv åren. - Det är tur att man brinner för läsning. Läsglädje I den nya läroplanen för grundskolan betonas vikten av att undervisa i läsförståelse. - Jag vill skapa läsglädje och att ha ett läsande klassrum. Under svensklektionerna stannar läsningen upp och tillsammans görs olika kopplingar till texten. - Vi ställer frågor som kan vara en koppling till sig själv. Läskondition En annan trend som träder fram är att elevernas "läskondition" blivit sämre.

”Att ha en egen blogg du själv utformar stimulerar lusten att skriva” – om bjorkenlaget.se och deras subdomäner Läraren Titti Alleborg har med hjälp av subdomäner skapat en egen blogg till alla sina 54 elever i fjärde klass. Vi pratade med henne om fördelarna med egen blogg och hur bloggens utformning kan hjälpa till med skrivandet. Vid första anblick kanske bjorkenlaget.se framstår som en helt vanlig klassblogg, men faktum är det står en hel hel årskurs fyra i Partille bakom webbplatsen. Eller under, kanske är rätt formulering. Läraren Titti Alleborg har nämligen gjort så att alla hennes 54 elever har en egen blogg som ligger på subdomän till bjorkenlaget.se. Vad är då en subdomän? Jo, först måste vi lite kort fräscha upp kunskaperna kring domän. Vad en subdomän är blir då när vi lägger till en ytterligare punkt i ekvationen. Det kanske vanligaste exemplet vi ser på subdomäner är populära kostnadsfria bloggverktyg, till exempel blogg.se, blogspot.com eller wordpress.com där bloggnamn du registrerar blir en subdomän (exempelvis minblogg.wordpress.com). Hon sammanfattar det hela väldigt fint:

Rektors roll när eleverna får egen dator Heidi Sundelin, rektor på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund Hjalmar Strömerskolan i Strömsund är en gymnasieskola med både högskole- och yrkesförberedande program, med cirka 330 elever. Skolan bedriver även vuxenutbildning, Sfi och en yrkeshögskola för vindkraftstekniker. – Inför budgetåret 2010 frågade våra politiker oss vad vi skulle vilja önska att göra om vi fick mer medel i vår budget, berättar Heidi Sundelin. Under hösten 2010 startade satsningen med två pilotklasser och hösten 2011 fick slutligen alla elever i årskurs 1 varsin dator. Råd till rektorer inför en-till-en-satsningar Heidi Sundelin delar gärna med sig av några råd till skolledare som planerar att införa en-till-en-lösningar på sina skolor. Se till att formulera tydliga syften och mål med projektet tillsammans med din personal. Stora tekniska utmaningar Skolan mötte många utmaningar inför en-till-en-satsningen, inte minst på det tekniska planet. Rektors förväntningar på lärarna är viktiga Pedagogiska utmaningar med it

Applistor - Skolappar.nu Ibland har du behov av att göra egna listor med appar. Listor är ett väldigt bra sätt för pedagoger som vill organisera appar eller bara ett enkelt sätt att sprida vidare tips om appar till andra. För att skapa listor med appar använder du dig av Pinterest. Det finns flera fördelar med att använda Pinterest för att skapa listor Du är inte begränsad till appar som är recenserade på Skolappar.nu utan kan själv välja att lägga in recensioner från exempelvis PappasAppar.se i dina listor.En ”board” (lista) kan vara publik eller privat. Att registrera ett konto på Pinterest är helt gratis och tar bara några minuter. Lägger du till appar som vi recenserat kommer din lista (med viss fördröjning) att synas på Skolappar.nu.

IKT och lärande How to Create a Killer Cover Page The cover page of your SlideShare is your first impression. All of your hard work, blood, sweat, and tears is dictated by one tiny thumbnail – at least online and at first. If it doesn’t stand out, no one is going to bother clicking on your deck. So make that cover page count! Here are 4 tips to help you succeed at creating an amazing cover page: 1. There is a lot of truth to the ancient Chinese proverb that a picture is worth a thousand words. 2. Several years ago, Masayoshi Takahashi introduced the world to the idea of going big with text in presentations – like 500-point big. 3. If you can’t grab someone’s attention with big visuals or big text, then just be blunt. 4. This is the most challenging of these four options because your message will reign king more so than your design. The art of creating a killer cover page can definitely make the difference between 500 views and 5,000 views. Read More: How to Present and Sell Yourself Online About the Author Related Posts

Related: