background preloader

LuontoPortti

LuontoPortti

http://www.luontoportti.com/suomi/fi/

Related:  LAJINTUNTEMUSOPPAATOPETUS JA OPPIMINENANDROID-appsit TABLETEILLEBiologiakristiinaviitasuo

Pinkka - Lajintuntemuksen oppimisympäristö, Helsingin yliopisto Pinkka on eliöiden ja elinympäristöjen tunnistusta tukeva verkko-oppimisympäristö. Pinkan nimi viittaa nipuiksi koottuihin kuiviin kasvinäytteisiin, joihin perehtymällä kasveista kiinnostuneet ovat perinteisesti opiskelleet lajintuntemusta. Pinkka perustuu laajaan kuvista ja tekstistä koottuun tietokantaan. Tietokannasta koostetaan eri käyttäjäryhmien tarpeisiin muokattuja tietopaketteja tai opinto­kokonaisuuksia ­– virtuaalisia näytepinkkoja.

Oppimisen tvt-välineet OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran (pääsääntöisesti klo 14-16. Huom! Netiketti -koulutus 6.8. järjestetään poikkeuksellisesti klo 16-18) viikossa alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. untitled Pyydettiin helppoja viljelyohjeita. Vasta parin vuoden harrastelija-testailijan kokemuksella annan jotain niksejä. Virallista permakoulutustahan saa tehdä vain tutkinnon suorittanut. Jos ei halua tuhota symbioottisia sienijuuristoja, kasvimaan voi perustaa ja helposti sitä parantaa kattamalla. Kattaminen suojaa maaperää luonnonvoimilta.

Roskisrotta - Lasten kierrätysseikkailu Eino-poika perustaa lemmikkirottansa Taunon kanssa kotipihan vajaan etsivätoimiston. Vakoilun pariin Einon inspiroi naapurissa asuva, kierrättämisestä piittaamaton herra Mustaparta. Sarjan aikana Einolle selviää, mistä ihan tavalliset tavarat tulevat ja mihin ne menevät. Hirvieläimet - luontokuvasto lapsille Teksti: Inka Plit • Kuvat: Laila Nevakivi Suomessa elää viisi hirvieläinlajia. Hirvieläimillä on paljon yhteisiä piirteitä: Pitkät jalat, joilla voi juosta kovaa ja kahlata lumessa. Jaloissa sorkat, joissa kaksi kovaa keskimmäistä varvasta. Uroksilla luiset sarvet, jotka kasvavat joka vuosi uudelleen. Pedagogiset mallit OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran viikossa (kaikki Pedagogiset mallit-kategorian koulutukset pidetään klo 16-18) alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. Ilmoittautuminen oppiminen online -verkkosessioihin täällä.

Pikku Kakkonen - Android Apps on Google Play Yleisimmät ongelmat ja niiden ratkaisut löydät osoitteesta: PIKKU KAKKOSEN SOVELLUSPikku Kakkosen sovellus on suunniteltu 3-6 -vuotiaille lapsille. Sovelluksen käytöstä on tehty helppoa ja turvallista selkeiden symboleiden sja ääniohjauksen avulla. Lukutaitoa ei sovelluksen käyttämiseen vaadita. Leikkiminen on yksi parhaita tapoja oppia uutta. Pikku Kakkosen Leikit ovat ääni- ja videokerrontaan perustuvia vuorovaikutteisia sisältöjä, joissa lapsi pääsee leikkimään yhdessä Pikku Kakkosen tuttujen juontajien ja hahmojen kanssa.

Ympäristötietokeskus Moreenia- Luontopolku Haluaisitko lähteä luontoretkelle? Vaikka asuisitkin kaupungissa tai taajamassa, odottaa luonto aivan ovesi ulkopuolella. Kotipihasi ja lähimetsikkösi kuhisee elämää ja tutkimuskohteita. Jopa pihanurmikolla voi laskeutua polvilleen ja painaa nenänsä nurmikkoon. Mitä kaikkea heinikko pitääkään sisällään? Nämä muuttolinnut ovat nyt liikkeellä – testaa, tunnetko ne Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista. Tietojen tallentaminen epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden.

Verkostotyö hankkeissa ja kehittämisessä OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran (pääsääntöisesti klo 14-16 tai 16-18) viikossa alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. Ilmoittautuminen oppiminen online -verkkosessioihin täällä. Hoksaa - verkkolehti. Lue, värkkää ja visaile! Hoksaa-lehti päivittyy harvakseltaan. Hoksaan toimitus ei silti nuku, vaan tekee lehtijuttuja, taittoon toimitettuja käännöksiä ja oppimateriaaleja sekä oikolukee ja toimittaa tekstejä ja päivittää nettisivuja. Tutustu tarjontaan tai jatka linkeistä lehden juttuarkistoihin. Seitsemän sortin päähänpistoja Visastudio haastaa hoksottimesi. Testaa, kuinka terävä olet.

Jääkauden jälkiä Viimeisen jääkauden kylmin vaihe oli noin 18 000 vuotta sitten, jolloin jäätikkö ulottui Pohjois-Saksaan ja Englannin pohjoisrajoille saakka. Tuolloin jopa kolmen kilometrin paksuinen jäätikkö peitti Skandinavian ja Suomen alueet. Suomi on ollut vuosimiljoonien aikana useita kertoja paksun mannerjäätikön peitossa. Noina aikoina Pohjolassa on ollut vain lunta ja jäätä. Viimeisen jääkauden kylmin vaihe oli noin 18 000 vuotta sitten, jolloin jäätikkö ulottui Pohjois-Saksaan saakka.

Ympäristökasvatusoppaat — Luonto-Liitto Tuotteita voi tilata tilauslomakkeella tai sähköpostilla osoitteesta materiaalit[ät]luontoliitto.fi. Merenranta kutsuu − Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannoilla retkeileville Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Luonto-Liiton opaskirja Merenranta kutsuu – Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannalla retkeileville innostaa tutkimaan merenrantoja ja tarjoaa tietoa ja toimintavinkkejä. Samalla se on rantakasvio, lintu- ja kivilajiopas, sen avulla voi opetella Suomenlahden kalat tai vaikkapa kaupunkiympäristön lokkilajit. Tutkimus yksilöllisen oppimisen mallista alakoulun 2. luokan opetuksessa ”Voisiko tyttöjen matemaattisen kiinnostuksen puute johtua nykyisistä opetuskäytänteistämme?” Turun yliopiston opiskelija Bettiina Saari teki kandidaatin tutkielmansa aiheesta ”Yksilöllisen oppimisen opetusmalli alakoulun 2. luokan matematiikan opetuksessa”. Hänen kattava ja moniulotteinen tutkielmansa on luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä. Saaren tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, kuinka yksilöllisen oppimisen opetusmallia käytännössä toteutetaan alakoulun matematiikan opetuksessa, ja millaisia työtapoja ja tehtäviä alakoulun 2. luokan matematiikan opetuksessa käytetään. Tavoitteena oli myös selvittää opettajan ja oppilaiden kokemuksia mallista.

Related:  Luontosovellukset