background preloader

Oppimispelit

Oppimispelit
Näille sivuille on koottu pelejä, joita voidaan hyödyntää eri aineiden opetuksessa peruskoulussa ja lukiossa. Pelit ja materiaalit on jaoteltu karkeasti oppiaineittain, tosin jotkut pelit saattavat soveltua useampaan aineeseen. Sivuja päivitetään jatkuvasti ja etsimme koko ajan uusia pelejä tai pelinomaisia materiaaleja näille sivuille. Tavoitteemme on koota sivuille myös opettajien kokemuksia pelien käytöstä opetuksessa. Toivomme käyttäjäkokemuksia ja palautetta oppimispeleistä, jotta voimme nostaa hyväksi koetut pelit esiin. Kaikki arviointipalaute peleistä on meille tärkeää!

http://peda.net/veraja/konnevesi/lukio/ophhanke2010/pelit

Related:  Oppimisympäristö muuttuu - opetus ja kokeet sen mukanasannuska80

Mikä ihmeen sosiaalinen media? Mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt odottavat sinua sosiaalisessa mediassa. Alkumatka voi hetkittäin tuntua mutkikkaalta, mutta kaveriapua ja hyviä oppaita on saatavilla. Varaudu kokeilemaan, testaamaan ja valikoimaan. Mikä on QR-koodi? Historia QR -kooditekniikka on kehitetty Japanissa jo 1990 -luvun alkupuolella. Alunperin se on kehitetty teollisuuden tarpeisiin - nopeaan liukuhihnalla kulkevien kappaleiden seurantaan. QR -koodi tulee englannin kielen sanoista "Quick Responce". Käyttökohteet Tyypillisesti QR -koodeilla halutaan välittää osoitelinkki mobiileihin päätelaitteisiin. QR -koodiin kirjoitetaan esimerkiksi tuotteen sivun osoite.

iPad näkövammaisen opiskelussa Uutta blogia aloittaessa pahin kirjoitettava on usein juuri se ensimmäinen postaus. Rölli-peikkoa lainatakseni: ”Jos et usko, kokeile vaikka.”. Mutta asiaan: Mielestäni blogin lukeminen on helpompaa ja ennen kaikkea nautittavampaa, kun tietää jotakin kirjoittajasta ja hänen motiiveistaan. Siis aloitetaanpa esittämällä seuraava kysymys: Kuka? Olen kirjoitushetkellä 18-vuotias Elimäen lukiota käyvä lukion toisluokkalainen.

Oppimisen vallankumous Katsoin pääsiäisen alla Khan Academyn perustajan Salman Khanin ällistyttävän TED-puheen. Siinä Khan esitteli verkkosivustollaan saamiaan oppimistuloksia. Khan Academyn oppimistulokset ovat täysin linjassa tässäkin blogissa esiteltyjen tutkimuslähtöisten periaatteiden kanssa: synnynnäistä lahjakkuutta ei ole olemassa, ja kun lapset pääsevät työskentelemään omassa tahdissaan flow-kanavassa, joka ikinen oppii!

Massiiviset avoimet verkkokurssit, uusia oppimisen muotoja – ja tutkimusta! (Signaali) Yksi viime vuoden puhutuimmista ilmiöistä opetusteknologian alalla on ollut massiiviset avoimet verkkokurssit eli MOOC:it (Massive Open Online Course). Käytännössä MOOC:eissa on useimmiten kyse siitä, että tunnetun yliopiston kokenut opettaja laatii ja suunnittelee avoimeen verkkoon oppimateriaalista ja siihen perustuvista aktiviteeteista kurssin, jota pääse suorittamaan kuka tahansa, maksutta ja osana massiivista opiskelijajoukkoa. MOOC:ien taustalla on yleensä vastaava kurssi joko osin tai kokonaan kampuksella tai verkossa toteutettuna. MOOC:it on yleensä aikataulutettu melko tiukkoihin viikoittaisiin palasiin, jotka sisältävät oppimateriaalin itsenäistä opiskelua, materiaalin perusteella laadittavia tehtäviä sekä vuorovaikutusta joko ohjelmallisesti toteutettujen arviointien tai muiden opiskelijoiden kanssa. Tapauksesta riippuen kursseista saattaa vielä lopuksi saada arvosanan tai todistuksen. Some rights reserved by giulia.forsythe (BY-NC-SA)

Kuvien julkaiseminen Vaikka kuvia on vapaasti saatavilla verkossa, ei niitä välttämättä saa julkaista koulutöissä tai www-sivuilla. Verkossa olevat kuvat ovat useimmiten tekijänoikeuden alaisia, eikä edes julkaisun suojaaminen salasanalla tee käytöstä sallittavampaa. Valokuvia ja piirroksia koskevat samat säännökset ja rajoitukset kuin muitakin tekijänoikeuslain alaisia aineistoja. Kun aiot käyttää julkaisussasi kuvaa: Tarkista verkkosivuilta, onko sivuilla käyttöoikeusehtoja. TweetDeck edellä Twitteriin - SOMEWORKS Twitterin selainversio on parhaimmillaankin kankea. Aihetunnisteiden seuraaminen on tehty vaikeaksi (poistut aikajanaltasi jos haluat seurata hashtagin alla käytävää keskustelua), eikä fiidi rullaa automaattisesti. Uudet twiitit pitää aina erikseen ladata. Ongelma poistuu lataamalla erinomainen TweetDeck.

Uusi mullistava oppimisteoria: opetetaan takaperin! « LEHMÄTKIN LENTÄIS Yritin keksiä otsikkoon nasevan väännöksen flipped classroomista. Flipped classroom eli suomeksi käänteinen luokkahuone (myös käänteinen opetus/oppiminen) tarkoittaa sitä, että opettaja jakaa luentonsa etukäteen opiskelijoiden katsottavaksi esim. YouTube-videona, jolloin opettajalla jää tunnilla enemmän aikaa vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa.

Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä! Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme! Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? No se helppous ja vielä se, että saan nopeasti vetäjänä tai opettajana tietoa kurssilaisteni ajattelusta. Vieläpä siten, että ne sanat, jotka pilvessä näkyvät isoimmalla, ovat niitä, jotka on kirjoitettu useimmin.

Related: