background preloader

Oppimispelit

Oppimispelit
Related:  Oppimisympäristö muuttuu - opetus ja kokeet sen mukanasannuska80

Mikä ihmeen sosiaalinen media? Mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt odottavat sinua sosiaalisessa mediassa. Alkumatka voi hetkittäin tuntua mutkikkaalta, mutta kaveriapua ja hyviä oppaita on saatavilla. Varaudu kokeilemaan, testaamaan ja valikoimaan. Sosiaalinen media on inhimillisen kulttuurin tuotos ja opittavissa oleva asia, vaikka siihen liittyvä teknologia jatkuvine muutoksineen voi hämmentää. Tämä aineisto antaa alkuevästyksen sosiaalisen median tutkimusmatkalle. Miksi tutustua sosiaaliseen mediaan? Tämän päivän internet on vuorovaikutteinen ja sulautuu osaksi arkeamme. Internetistä löytyy kaikille oppimisesta kiinnostuneille paljon hyödyllistä. Sosiaalinen media kulkee mukana älypuhelinten, täppäreiden ja läppäreiden välityksellä. Jokaisen opettajan tulisi tuntea perusasiat sosiaalisesta mediasta, koska se on kiinteä osa viestintä- ja yhteistyökulttuuria. Sosiaalinen media käsitteenä ja ilmiönä Sosiaalinen media on vakiintunut ilmaisu, jolla viitataan verkkopalveluihin, kuten Facebook, Twitter, blogit ja wikit.

LUUKKU 17. Multimediaesitysten tekeminen ipadilla Math Games Mobile - HOODA MATH - Math Games for iPad Massiiviset avoimet verkkokurssit, uusia oppimisen muotoja – ja tutkimusta! (Signaali) Yksi viime vuoden puhutuimmista ilmiöistä opetusteknologian alalla on ollut massiiviset avoimet verkkokurssit eli MOOC:it (Massive Open Online Course). Käytännössä MOOC:eissa on useimmiten kyse siitä, että tunnetun yliopiston kokenut opettaja laatii ja suunnittelee avoimeen verkkoon oppimateriaalista ja siihen perustuvista aktiviteeteista kurssin, jota pääse suorittamaan kuka tahansa, maksutta ja osana massiivista opiskelijajoukkoa. MOOC:ien taustalla on yleensä vastaava kurssi joko osin tai kokonaan kampuksella tai verkossa toteutettuna. MOOC:it on yleensä aikataulutettu melko tiukkoihin viikoittaisiin palasiin, jotka sisältävät oppimateriaalin itsenäistä opiskelua, materiaalin perusteella laadittavia tehtäviä sekä vuorovaikutusta joko ohjelmallisesti toteutettujen arviointien tai muiden opiskelijoiden kanssa. Tapauksesta riippuen kursseista saattaa vielä lopuksi saada arvosanan tai todistuksen. Some rights reserved by giulia.forsythe (BY-NC-SA) MOOC:eja on myös kritisoitu.

Explain Everything Math Worksheets Uusi mullistava oppimisteoria: opetetaan takaperin! « LEHMÄTKIN LENTÄIS Yritin keksiä otsikkoon nasevan väännöksen flipped classroomista. Flipped classroom eli suomeksi käänteinen luokkahuone (myös käänteinen opetus/oppiminen) tarkoittaa sitä, että opettaja jakaa luentonsa etukäteen opiskelijoiden katsottavaksi esim. YouTube-videona, jolloin opettajalla jää tunnilla enemmän aikaa vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Matkan varrella flipped classroomiin on liitetty jos jonkinlaista tämän hetken muotisanaa, mutta tuota se tarkoittaa. Ideahan on mahtava: kun ollaan yhdessä koolla, niin aikaa ei kannata tuhlata siihen, että yksi puhuu ja muut kuuntelevat. Flipped classroom näyttää iskeneen suoraan kultasuoneen. No, ei aivan, ikävä kyllä. Realisti sisälläni kuiskii, että moni opettaja kysyisi ensin pari kysymystä: Pitäisikö ne videot tehdä palkattomalla ajalla? Saattaisipa joku huomauttaa myös siitä, että koululla on yksi ainoa videokamera, niin pitäisikö kamerakin ostaa itse. Flipped classroomin kritiikki luentopainotteisuutta kohtaan on erittäin aiheellista.

Adobe Voice Matematiikan materiaalit | ThinkMath Matematiikan materiaaleista löytyvät ThinkMath-hankkeessa tuotetut ja tutkimuksellisesti kokeillut harjoitusmateriaalit. Tehtäviä löytyy matemaattisten suhdetaitojen, laskemisen taitojen sekä yhteen- ja vähennyslaskun harjoitteluun. Tehtävät on suunnattu esi- ja alkuopetusvaiheeseen, mutta ne soveltuvat käytettäväksi myös myöhemmässä vaiheessa, jos näissä taidoissa esiintyy puutteita. Harjoituspaketit sivulta löytyy viidentoista opetustuokion kokonaisuuksia, joita käytettiin sellaisenaan tutkimuksellisissa kokeiluissa. Yksittäiset tehtävät sivulta voi ladata harjoituspakettien opetustuokioiden yksittäisiä tehtäviä ja muuta harjoituksissa tarvittavaa materiaalia erillisinä pdf-tiedostoina. Alla olevissa videoissa kuvataan harjoituspakettien ja yksittäisten tehtävien sisältöjä ja käyttöä. Video harjoituspakettien sisällöistä ja käytöstä Video yksittäisten tehtävien sisällöistä ja käytöstä Video harjoiteltavista taidoista Video eksplisiittisestä opetuksesta

Related: