background preloader

Etusivu - KenGuru

Etusivu - KenGuru
Koulun tavoitteet Koulun tavoitteilla tarkoitetaan sitä kokonaisuutta, joka koostuu koulun visiosta ja sen eri osa-alueista. Tässä osiossa tutustutaan koulun toiminnan eri tavoitteisiin, tieto- ja viestintätekniikan käytön visioon sekä koulun kehittämishalukkuuteen. Siirry osioon >> Pedagogiset käytännöt Tämän päivän koulussa oppilaat hyödyntävät monipuolisesti erilaisia tietolähteitä ja nykyteknologiaa työskennellessään yhdessä todenmukaisten tehtävien ja ongelmien parissa. Siirry osioon >> Opettajayhteisö Opettajayhteisö työyhteisönä on muuttunut koko koulun mukana intensiivisten teknologiahankkeiden ja -kokeiluiden myötä. Siirry osioon >> Työskentelykulttuuri Koulun yhteisellä työskentelykulttuurilla tarkoitetaan arkityössä näkyviä yhteisiä ja systemaattisia tietotyön toimintatapoja. Siirry osioon >> Tietotekniset ratkaisut Tietoteknistyvässä koulussa vaaditaan uudenlaista teknistä sekä siihen linkittyvää pedagogista osaamista. Siirry osioon >> Johtajuus Siirry osioon >>

http://www10.edu.fi/kenguru/

Related:  heidikooOPETUS JA OPPIMINENAnna-Maijan kansioDIGITALTVerkko-opetus

hs Tavikset, suositut ja kiusatut – näin syntyy teinityttöjen sosiaalinen hierarkia HS laati kyselyn, jolla voit testata, millainen teini itse olisit verrattuna muihin. Keräämme vastaukset talteen ja kerromme niiden tuloksista myöhemmin. Testiin pääset täältä! Kaverisuhteiden määrä, kavereiden status, ulospäinsuuntautuneisuus ja suhteet poikiin. Rakenna oma henkilökohtainen oppimisverkosto (PLN). Alustana Twitter. Monet sosiaalisessa mediassa toimivat kokevat, että heidän osaamisensa kehittymisessä yhä keskeisempään rooliin ovat nousseet sosiaalisetverkostot – oman alan asiantuntijat, jotka jakavat, suodattavat ja julkaisevat alan viimeisintä tietoa verkossa. Lähes joka alalta löytyy nykyisin vaikuttajia (”thought leaders”), jotka jakavat blogissaan näkemyksiään, tviittaavat alan uutisia, linkittävät hyödyllisiin resursseihin ja parhaisiin käytäntöihin. Mikä on saanut asiantuntijat kilpailemaan siitä, kuka jakaa eniten? Yksi syy lienee se, että muille hyödyksi oleminen palkitsee Google -näkyvyytenä, ”pöhinänä” sosiaalisessa mediassa ja niiden myötä lopulta ehkä myös parempina työtilaisuuksina. Jos vain harvat tietävät mitä teet ja kuinka hyvä siinä olet, tuskin hukut työtarjouksiin. Kuten aiemmin kirjoitin, yksi parhaista välineistä oman osaamisen jakamiseen on oma blogi.

Väitös: Teknologia tekee opettajastakin oppijan Hallitus kannustaa koulutusta digiloikkaan: yksin peruskoululle on varattu 120 miljoonaa euroa kärkihankerahaa digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämiseen. Soveltavan kielitieteen tutkijan Juha Jalkasen väitöstutkimus antaa kehittäjille pohdittavaa. Vauhtia mutokseen Oppilaitoksissa toimintakulttuuri laahaa laitehankintojen perässä. Issuu - Verkon uudet välineet - New Online Tools - Metropolia Confluence Issuu on Tanskassa vuonna 2006 perustettu digitaalinen julkaisualusta, jossa voi lukea ja johon voi ladata julkaisuja. Palvelun kenties käytetyimmällä työkalulla muutetaan PDF-tiedosto e-kirjaksi. Alustan kumppaneihin kuuluvat muun muassa The New York Times ja V Magazine. Issuun perusversio on käyttäjälle ilmainen.

Tässä ovat huomisen oppimistrendit - Souli Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen perusti Tiedettä tytöille -hankkeen, koska tekniikan ala kaipaa naisia eikä kukaan muu ole keksinyt ryhtyä innostamaan tyttöjä. TYTTÖJEN LUONNONTIEDEOPETUS. ”STEM for Girls on kova juttu Yhdysvalloissa. STEM-lyhenne tulee sanoista science, technology, engineering and math. Suomessa vain viidennes insinööreistä ja diplomi-insinööreistä on naisia, mutta naisten ajattelua tarvitaan tekniikan Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen kannustaa tyttöjä luonnontieteisiin. Luolavuoren koulussa jokainen on vuorollaan VIP-oppilas — Digikamut Luolavuoren koulussa toteutettiin oppilaiden itsetuntoa kasvattava projekti, jossa hyödynettiin iPadeja. Oppimiskokeilun on suunnitellut LO Laura Viljamaa osana erikoistumisopintojaan. MITÄ?

Näppäintaidot tutuksi - ilmainen verkkokurssi alakouluille Nyt tutustutaan näppäimistöön hauskojen pelien avulla. Näiden harjoitusten avulla tunnistat pian eri näppäimet. Lisäksi opit käyttämään näppäimistöä kaikilla kymmenellä sormella. Ei muuta kun näppäintaitoja harjoittelemaan! Lue lisää Kielenopettajan eTabbi: peda.net kokeen lähes täydellinen abc Aukkotehävä on idean syntymisen jälkeen suhteellisen näppärä laatia. Aukkotehtävän korjaaminen on myös nopeaa, vaikka tehtävän tuloksiin ei kielen kokeessa voi aivan 100% tuijottaa, sillä varsinkin saksassa oppilaat tuppaavat kirjoittamaan substantiivit pienellä tai verbit isolla, jolloin kokeen "automaattinen pisteytys" antaa tällaisista kohdista nolla pistettä. Teen siis itse niin, että katson ensin pisteet ja sen jälkeen käyn oppilaan lomakkeen kohta kohdalta läpi ja lisään mahdolliset mm. em. syistä saadut pisteet mukaan lopulliseen kokonaispistemäärään. B-suunnitelma on hyvä olla takataskussa esim. langattomassa verkossa olevien yllättävien ongelmien varalta.

Opas sosiaaliseen tiedonhakuun ja kuratointiin Yksinkertaisimmillaan kuratointi tarkoittaa tätä: kuraattori (asiantuntija / intohimoinen asianharrastaja) arvioi useita artikkeleita (tai kuvia, videoita), valikoi niistä parhaimmat ja jakaa ne yleisönsä kanssa. Tämä säästää lukijoiden aikaa ja vaivaa, kun heidän ei tarvitse kahlata läpi heikkotasoisia, epäoleellisia tai samoja sisältöjä toistavia artikkeleita. Kuratointia on pidetty varteenotettavana ratkaisuna internetin tietotulvan hallintaan.

Related: