background preloader

Etusivu » Mediataitokoulu

Etusivu » Mediataitokoulu
Related:  OPETUS JA OPPIMINENheidikoo

Tutkimus yksilöllisen oppimisen mallista alakoulun 2. luokan opetuksessa ”Voisiko tyttöjen matemaattisen kiinnostuksen puute johtua nykyisistä opetuskäytänteistämme?” Turun yliopiston opiskelija Bettiina Saari teki kandidaatin tutkielmansa aiheesta ”Yksilöllisen oppimisen opetusmalli alakoulun 2. luokan matematiikan opetuksessa”. Hänen kattava ja moniulotteinen tutkielmansa on luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä. Saaren tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, kuinka yksilöllisen oppimisen opetusmallia käytännössä toteutetaan alakoulun matematiikan opetuksessa, ja millaisia työtapoja ja tehtäviä alakoulun 2. luokan matematiikan opetuksessa käytetään. Tavoitteena oli myös selvittää opettajan ja oppilaiden kokemuksia mallista. Saaren teoriakatsannossa todetaan aikaisemmista tutkimuksista, että ”Alakoulun alussa oppilaat suhtautuvat positiivisesti matematiikkaan ja omiin kykyihinsä. ”[Tutkimuksen kohteena ollut] opettaja kertoo yksilöllistäneensä matematiikan opetustaan luettuaan Kari Uusikylän kirjan Lahjakkaiden opetus.

Ikärajat.fi Facebook Twitter Google+ YouTube Ikärajapäätökset Tervetuloa uudistuneeseen Ikärajat.fi-palveluun. Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus ja Kansallinen audiovisuaalinen arkisto yhdistyivät 1.1.2014 Kansalliseksi audiovisuaaliseksi instituutiksi. Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on nyt Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö MEKU. Selkeyden vuoksi yksikön ikärajoihin liittyvä tiedotus löytyy jatkossa tästä ikärajat.fi-palvelusta. Yksikön omat sivut löytyvät osoitteesta: www.kavi.fi/meku Mitä täällä on? Löydät palvelusta tietoa ikärajojen perusteista ja voit lähettää meille ikärajoihin liittyviä kysymyksiä. Ikärajojen perusteet -osio esittelee suomalaisten ikärajojen perusteet. Usein kysyttyä -osiossa voit lähettää meille kysymyksiä ikärajoihin liittyen. Tutustu myös artikkeliin: Kuinka ikärajat annetaan? Lataa ja tilaa esitteitä ikärajoista MEKU julkaisee mediakasvatukseen ja kuvaohjelmien ikärajoihin liittyviä sähköisiä ja painettuja materiaaleja.

Viestintä ja mediakasvatus 1-3 oppituntia Mediataidot, AI Kohderyhmä: yläkoulu ja lukio Tavoite: koostaa tiedote/artikkeli tai uutisjuttu ajankohtaisesta aiheesta, käyttäen hyväksi eri tiedonlähteitä. Ohjeet: Jaa luokka ryhmiin ja anna oppilaiden valita haluavatko tehdä tiedotteen, artikkelin vai uutisjutun antamastasi aiheesta. Materiaalit: Kaverina Kaikille -opas (Pdf), Suomen UNICEFin ajankohtaista-palsta,UNICEFin kansainväliset tiedotteet, sanomalehdet, aikakauslehdet, internet. 1-2 oppituntia Mediataidot, AI, KU Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu ja lukio Tavoite: tehdään oppilaat tietoisiksi viestiin vaikuttavista tekijöistä mm. kuvan rajaus, kuvaan yhdistetyn tekstin ja otsikon vaikutus sekä omien aikaisempien tietojen vaikutus. Ohjeet: Ohjaaja voi herättää mielikuvia näyttämällä Kaverina kaikille -oppaan sivujen 91-95 kuvakortit kalvoilta oppilaille. Materiaalit: Kaverina Kaikille -opas (pdf, tarvitset s.91-95) 1-2 oppituntia Mediakasvatus Mitkä maat mainittiin jutussa?

Verkostotyö hankkeissa ja kehittämisessä | Oppiminen Online OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran (pääsääntöisesti klo 14-16 tai 16-18) viikossa alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. Ilmoittautuminen oppiminen online -verkkosessioihin täällä. Kuittauslista verkkosessioon osallistujille ja tallenteiden katsojille. Verkkosessiot pidetään AC-tilassa Tälle sivulle on listattu kansalliset ja kv-verkostot-kategorian verkkosessiot ja niiden ajankohdat.

GarageBand mediakasvatus | TYÖKALUJA Työkaluja Mediakasvatuksen ei tarvitse olla teknisestikään rakettitiedettä. Työvälineet voivat olla varsin yksinkertaisia: sanomalehtiä, aikakauslehtiä, Windowsin perusohjelmia ja ilmaisia internetsovelluksia. Variointimahdollisuuksia on loputtomasti. Näppäriä tietokoneohjelmia ja sovelluksia: Word Kirjoittamisen lisäksi Wordilla voi myös taittaa. Windows Liven elokuvatyökalu Elokuvien ei tarvitse aina olla liikkuvaa kuvaa. Audacity Erilaiset radio-ohjelmat, kuunnelmat, mainokset ja aamunavaukset syntyvät helposti Audacityllä, jonka saa ladata ilmaiseksi internetistä. Blogger Bloggaaminen on yksi helpoimmista tavoista aloittaa luova mediakirjoittaminen. Wix Todella helppo kotisivutyökalu, jossa on paljon valmiita malleja, joista voi muokata omat sivut. Google Docs Erilaisten tekstien jakaminen niin opettajan kuin luokkatovereiden kanssa käy näppärästi Google Docsissa. Windowsin ääninauhuri Mikrofoneja tai muita äänitysvälineitä ei enää tarvita, sillä puheen äänittäminen sujuu ääninauhurilla.

Pedagogiset mallit | Oppiminen Online OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran viikossa (kaikki Pedagogiset mallit-kategorian koulutukset pidetään klo 16-18) alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. Ilmoittautuminen oppiminen online -verkkosessioihin täällä. Kuittauslista verkkosessioon osallistujille ja tallenteiden katsojille. Verkkosessiot pidetään AC-tilassa Tälle sivulle on listattu pedagogiset mallit-kategorian verkkosessiot ja niiden ajankohdat. Inside pregnancy: Fertilization | video The race starts with the act of love. Tens of millions of spermatozoa rush ahead on a hunting trip that may eventually lead to a fateful encounter and a promise of new life. Only one can win. The rest will end their lives in a matter of days. The sperm move forward by wiggling their tails through the dangerous obstacle track, the acidity in the vagina, the cervix, and the uterus. The obstacles claim many lives. Not only stamina and talent count, this journey also requires a lot of luck. Strong currents prevent the sperm from continuing forward. Finally, at the end of the tunnel, like a mysterious star – the ovum. Now there are only about 100 sperm left competing for the ovum, but only one will make it through the ovum's protective layer. After the ovum is pierced, it hardens and becomes impermeable. The father's genetic material merges with the mother's. the future baby's features are determined and fetal development begins.

Oppimisen tvt-välineet | Oppiminen Online OsaOppi III – Osaamispisteet pelissä -hankkeessa järjestetään vuosien 2014-2015 välisenä aikana 50 verkkokoulutussessiota eri teemoista. Parituntisia verkkosessioita pidetään noin kerran (pääsääntöisesti klo 14-16. Huom! Netiketti -koulutus 6.8. järjestetään poikkeuksellisesti klo 16-18) viikossa alkaen marraskuussa 2014 ja päättyen marraskuussa 2015. Ilmoittautuminen oppiminen online -verkkosessioihin täällä. Kuittauslista verkkosessioon osallistujille ja tallenteiden katsojille. Verkkosessiot pidetään AC-tilassa Tälle sivulle on listattu sovellukset-kategorian verkkosessiot ja niiden ajankohdat. Päivämäärän ja verkkosession nimen perästä löydät suluista jo toteutettujen teemojen tallenteet ja muut materiaalilinkit. iMovie Tässä ovat huomisen oppimistrendit - Souli Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen perusti Tiedettä tytöille -hankkeen, koska tekniikan ala kaipaa naisia eikä kukaan muu ole keksinyt ryhtyä innostamaan tyttöjä. TYTTÖJEN LUONNONTIEDEOPETUS. ”STEM for Girls on kova juttu Yhdysvalloissa. STEM-lyhenne tulee sanoista science, technology, engineering and math. Suomessa vain viidennes insinööreistä ja diplomi-insinööreistä on naisia, mutta naisten ajattelua tarvitaan tekniikan Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen kannustaa tyttöjä luonnontieteisiin. kehittämisessä. OPPIMISEN PROJEKTILUONTOISUUS. ”Huomaan omista lapsistani, että opiskelu on onneksi siirtynyt ulkoa opettelusta projekteihin, joissa oppiminen vaatii uteliaisuutta ja itse tekemistä. KANSAINVÄLISYYS VERKOSSA. ”Huippuyliopistojen massakursseille eli mooceille pääsee jo nyt verkossa, ja huippuluennoitsijoita voi kuunnella YouTubessa. Etäkoulu Kulkurin johtaja Tuija Tammelander pitää tärkeänä, että ulkomailla asuva peruskoululainen vaalii omaa äidinkieltään. oppiainerajat.

Äänisatuja - Satunetti.fi

Mediataitokoulu tarjoaa tietoa, tehtäviä ja asiantuntijoita esimerkiksi kouluille ja kirjastoille. Mediataitokoulun tarkoitus on auttaa opettajia ja muita ammattikasvattajia keskustelemaan mediasta lasten, nuorten ja huoltajien kanssa. by pekka_mertala Mar 19

Related: