background preloader

Mediataitokoulu

Mediataitokoulu

http://www.mediataitokoulu.fi/etusivu/

Ikärajat.fi Facebook Twitter Google+ YouTube Ikärajapäätökset Tervetuloa uudistuneeseen Ikärajat.fi-palveluun. Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus ja Kansallinen audiovisuaalinen arkisto yhdistyivät 1.1.2014 Kansalliseksi audiovisuaaliseksi instituutiksi. Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on nyt Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö MEKU. Selkeyden vuoksi yksikön ikärajoihin liittyvä tiedotus löytyy jatkossa tästä ikärajat.fi-palvelusta. Yksikön omat sivut löytyvät osoitteesta: Koululainen - Otetaan kuva! Kuvia ottaessa ja jakaessa täytyy olla kohtelias ja huomaavainen muita kohtaan. Kuvien ottaminen ja jakaminen on osa lähes jokaisen lapsen ja nuoren arkipäivää. Monelle voi kuitenkin olla epäselvää, missä kaikkialla kuvaaminen on sallittua ja keitä kaikkia saa kuvata. Entäpä kuvien julkaiseminen – täytyykö siihen pyytää aina lupa jokaiselta kuvassa esiintyvältä?

Pelikasvatus - Pelikasvatus.fi Pelikasvatus on merkittävä osa laajempaa mediakasvatuksen kokonaisuutta, jonka tavoitteena on antaa kaikenikäisille valmiuksia toimia osana tämän päivän tietoyhteiskuntaa. Pelikasvatukseen liittyy keskeisesti pelisivistyksen käsite. Pelisivistys on pelien ja pelaamisen kokonaisvaltaista ymmärrystä. Sen ytimessä on pelilukutaito, joka pitää sisällään pelien eri osa-alueiden tuntemusta, kykyä hahmottaa pelaaminen monipuolisena kulttuurisena ilmiönä, tulkita pelien välittämiä viestejä ja tiedostaa pelaamisen rooli nyky-yhteiskunnassa.

iMovie Mitä nuoret tekevät somessa...? (HS) WhatsApp eli Wappi, WA tai Wap. Puhelimissa netin kautta toimiva pikaviestipalvelu. Yli 600 miljoonaa käyttäjää. Mihin tarkoitettu: Tekstiviestien lisäksi sovelluksella voi lähettää kuvia, videoita ja äänitteitä. Maksuttomana se on vienyt käyttäjiä perinteisiltä tekstiviesteiltä. Toimii netin kautta, ja on ulkomaillakin kohtuuhintainen käyttää.

BETT2012-messut Lontoossa – osa 2 – GarageBand MUSIIKKIA iPADILLA Makemoremusic Ensin varoituksen sana. Itse en ole musiikki-ihmisiä, joten termit eivät ole välttämättä ihan tarkkoja tekstissäni, mutta musaihmiset varmasti ymmärtävät videoista ja linkeistä, mistä on kyse. Varmaan yksi tunnetuimmista appseista iPadille on GarageBand. Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto Media on osa arkipäivää. Välillä se ilahduttaa ja rikastuttaa, välillä se turhauttaa ja tuhoaa. Media on tullut myös kouluun ja nuorisotaloihin: ikkunanraoista, internet-piuhoja pitkin ja lasten taskuissa.

Joensuun seudun koulujen pedagoginen ICT-ohjaus projekti Valmiit tuntisuunnitelmat Nämä alakoulujen opetukseen sopivat valmiit aikakauslehtiaiheiset tuntisuunnitelmat tekevät mediakasvatuksesta helpompaa kuin koskaan. Äidinkielen ja kuvaamataidon oppitunneille sopivat kokonaisuudet käsittelevät esimerkiksi kuvien vaikuttavuutta, mainoksia, mediasisältöjen kohderyhmiä sekä erilaisten lehtijuttujen objektiivisuutta. Kerro, kerro kuva Kahden oppitunnin (2 x 45 min) mittainen kokonaisuus tutustuttaa oppilaat kuvaan tarinan kertomisen välineenä.

mediakasvatus# Mediakasvatuksen tavoitteena on kehittää kykyä nähdä medioiden tuottamien tarinoiden takana oleviin arvoihin ja intresseihin. Kannustaa pohtivaan ajatteluun. Opastaa tarkastelemaan ja tulkitsemaan asioita erilaisista näkökulmista. Johanna Sommers-Piiroinen Mediakasvatus Lapset ja nuoret elävät mediakulttuurissa Lapset ja nuoret elävät mediakulttuurissa. Mediakulttuurilla tarkoitetaan median merkityksen valtavaa lisääntymistä ihmisten arjessa ja kokemusten muuntumista mediavälitteisiksi. Mediakulttuuri on täynnä vaikuttimia, jotka osaltaan saavat lapset ajattelemaan ja toimimaan tietyin tavoin. Media on osa todellisuutta, joka muotoilee ymmärrystä, näkökulmia ja todellisuudelle annettuja merkityksiä. Media vaikuttaa monin tavoin siihen, miten ja millaisia havaintoja maailmasta tehdään.

Mediataitokoulu tarjoaa tietoa, tehtäviä ja asiantuntijoita esimerkiksi kouluille ja kirjastoille. Mediataitokoulun tarkoitus on auttaa opettajia ja muita ammattikasvattajia keskustelemaan mediasta lasten, nuorten ja huoltajien kanssa. by pekka_mertala Mar 19

Related: