background preloader

Etusivu » Mediataitokoulu

Etusivu » Mediataitokoulu

Viestintä ja mediakasvatus 1-3 oppituntia Mediataidot, AI Kohderyhmä: yläkoulu ja lukio Tavoite: koostaa tiedote/artikkeli tai uutisjuttu ajankohtaisesta aiheesta, käyttäen hyväksi eri tiedonlähteitä. Ohjeet: Jaa luokka ryhmiin ja anna oppilaiden valita haluavatko tehdä tiedotteen, artikkelin vai uutisjutun antamastasi aiheesta. Materiaalit: Kaverina Kaikille -opas (Pdf), Suomen UNICEFin ajankohtaista-palsta,UNICEFin kansainväliset tiedotteet, sanomalehdet, aikakauslehdet, internet. 1-2 oppituntia Mediataidot, AI, KU Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu ja lukio Tavoite: tehdään oppilaat tietoisiksi viestiin vaikuttavista tekijöistä mm. kuvan rajaus, kuvaan yhdistetyn tekstin ja otsikon vaikutus sekä omien aikaisempien tietojen vaikutus. Ohjeet: Ohjaaja voi herättää mielikuvia näyttämällä Kaverina kaikille -oppaan sivujen 91-95 kuvakortit kalvoilta oppilaille. Materiaalit: Kaverina Kaikille -opas (pdf, tarvitset s.91-95) 1-2 oppituntia Mediakasvatus Mitkä maat mainittiin jutussa?

mediakasvatus | TYÖKALUJA Työkaluja Mediakasvatuksen ei tarvitse olla teknisestikään rakettitiedettä. Työvälineet voivat olla varsin yksinkertaisia: sanomalehtiä, aikakauslehtiä, Windowsin perusohjelmia ja ilmaisia internetsovelluksia. Variointimahdollisuuksia on loputtomasti. Näppäriä tietokoneohjelmia ja sovelluksia: Word Kirjoittamisen lisäksi Wordilla voi myös taittaa. Windows Liven elokuvatyökalu Elokuvien ei tarvitse aina olla liikkuvaa kuvaa. Audacity Erilaiset radio-ohjelmat, kuunnelmat, mainokset ja aamunavaukset syntyvät helposti Audacityllä, jonka saa ladata ilmaiseksi internetistä. Blogger Bloggaaminen on yksi helpoimmista tavoista aloittaa luova mediakirjoittaminen. Wix Todella helppo kotisivutyökalu, jossa on paljon valmiita malleja, joista voi muokata omat sivut. Google Docs Erilaisten tekstien jakaminen niin opettajan kuin luokkatovereiden kanssa käy näppärästi Google Docsissa. Windowsin ääninauhuri Mikrofoneja tai muita äänitysvälineitä ei enää tarvita, sillä puheen äänittäminen sujuu ääninauhurilla.

Mediataitokoulu tarjoaa tietoa, tehtäviä ja asiantuntijoita esimerkiksi kouluille ja kirjastoille. Mediataitokoulun tarkoitus on auttaa opettajia ja muita ammattikasvattajia keskustelemaan mediasta lasten, nuorten ja huoltajien kanssa. by pekka_mertala Mar 19

Related: