background preloader

Eri sukupolvien yhdessä oppiminen

Facebook Twitter

Suomen eOppimiskeskus ry:n vuoden 2015 teema on eri sukupolvien yhdessä oppiminen. Tänne olemme keränneet aiheeseen liittyviä artikkeleita, videoita ja muita julkaisuja.

Voit lähettää oman linkkivinkkisi osoitteeseen niina.kesamaa[at]eoppimiskeskus.fi. Sukupolvien välinen oppi vahvistuu. Kuluvana vuonna partioon on liittynyt noin 1 350 aikuista, kun määrä on viime vuosina on ollut noin 1 200.

Sukupolvien välinen oppi vahvistuu

Aikuisten liittyminen partioon on vahva trendi. He ovat silti yhä vähemmistönä noin 60 000 jäsenen joukossa, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm huomauttaa. − Neljä vuotta sitten panimme 1990-luvulla alkaneelle jäsenmäärän laskulle stopin. Ryhdyimme määrätietoisesti markkinoimaan partiota uusille kohderyhmille, etenkin aikuisille, hän taustoittaa. Opiskelijat asuvat ilmaiseksi hollantilaisessa vanhainkodissa - vanhustenhoito.

Opiskelijat asuvat ilmaiseksi hollantilaisessa vanhainkodissa Deventer.

Opiskelijat asuvat ilmaiseksi hollantilaisessa vanhainkodissa - vanhustenhoito

Olohuoneen pöydän jokaista neliösenttiä peittää röykkiö vanhoja valokuvia. Myös vanhan rouvan mukana jatkuvasti kulkeva musta käsilaukku on kuvia pullollaan. "Olen nähnyt niistä varmaan jokaisen", sanoo Jordi Pronk, 19, ja katsahtaa lempeästi naapuriaan Joke Kerdijkiä, 86. Kesämuusikko viihdyttää vanhainkodista rautakauppaan – Loimaalla nuoret ideoivat kesätyönsä itse. Loimaan nuorisovaltuusto sai viime vuonna hauskan ajatuksen.

Kesämuusikko viihdyttää vanhainkodista rautakauppaan – Loimaalla nuoret ideoivat kesätyönsä itse

Mitä jos paikalliset nuoret ideoisivat itse omia kesätyöpaikkojaan sen sijaan, että kaupungin virkamiehet sanelevat kesätyöt ylhäältä? Nuorisoaktiivi ja yrittäjä Miro Marjamäki oli mukana Loimaan nuorisovaltuustossa kehittämässä uudenlaista kesätyöajatusta. – Halusimme saada enemmän kesätyöpaikkoja tälle alueelle ja samalla tuottaa palveluja kuntalaisille, Marjamäki kertoo. Nuoret hierojat valtasivat vanhainkodin Ylivieskassa. SeOppi 1/2015. Kuulutko työpaikkasi leikkivään sukupolveen? Nimittäin kannattaisi - Kotimaa - Nyt. Sunnuntaina Helsingin kantakaupungista kantautui sosiaaliseen mediaan kollektiivinen ihmetys: EI MINUN SUOMENI!

Kuulutko työpaikkasi leikkivään sukupolveen? Nimittäin kannattaisi - Kotimaa - Nyt

Kuka ihme äänestää Teuvo Hakkaraista? Jonkun isä ehkä keskustaa. Piirakanpaistoa ja sukupolvien kohtaamisia Terhokerhossa. Lonka_Kirsti_henkilostojohtamisen_seminaari_2015. X- ja Y-sukupolvi törmäävät työpaikoilla - näin siitä selvitään. Sukupolvi X:n (1965-1977 syntyneet) ja sukupolvi Y:n (vuoden 1978 jälkeen syntyneet) välinen kuilu on hyvin näkyvä työpaikoilla.

X- ja Y-sukupolvi törmäävät työpaikoilla - näin siitä selvitään

Nuoremmat ja vanhemmat työntekijät eivät enää solmi mentorointisuhteita, eikä vanhempia enää kunnioiteta samalla tavalla kuin ennen. On todennäköisempää, että nuoremmat ja vanhemmat työkaverit joutuvat törmäyskurssille, kun he eivät ole asioista samaa mieltä. BBC Capital kysyi asiantuntijoilta, miten sukupolvien välisen kuilun kanssa pärjää työpaikoilla.

Opetelkaa puhumaan toistenne kieltä Y-sukupolven nuoriso oppi koulussa ja harrastuksissa toimimaan ryhmissä, jalkapallokentällä kaikki pelasivat ja aikuiset tukivat heitä heidän tekemisissään. "Nyt he tulevat työpaikoille, ja X-sukupolvi toteaa, että teidän täytyy vain selvitä itse", kertoo sukupolvista kirjan kirjoittanut Anna Liotta. Y-sukupolven edustajat kaipaavat palautetta. Katso mikä sukupolvi pärjää parhaiten. Kaikki suurten ikäluokkien jälkeiset hyvinvointisukupolvet ovat joutuneet painimaan talouden nopeiden muutosten kanssa. 1950-luvulla syntyneille oli aktiivivuosinaan tarjolla niin öljykriisiä kuin rahamarkkinoiden vapautumistakin.

Katso mikä sukupolvi pärjää parhaiten

Heidän keskeisiä talousoppejaan oli lainarahan autuus. Jos opinto- tai asuntovelkaa tarjottiin, sitä kannatti nostaa, koska inflaatio kuitenkin söisi pääomat pois. – Ja kun opintolainaa otti ja interrailille pääsi, taivas aukeni, Jyväskylän yliopiston taloushistorian professori Ilkka Nummela kertoo. Ay-liike oli työntekijäluokan kirkko, se istui tupopöydässä päättämässä taivasosuuksien jaosta. Yhtenäinen ajattelutapa heijastui kulutustottumuksiin ja -mieltymyksiin asti. Näille uskomuksille on helppo naureskella. Kysyn vaan — Vantaanlauri: Mihin kirjastomummoa ja -vaaria tarvitaan? Tehdyt toimenpiteet Teemat Mihin kirjastomummoa ja -vaaria tarvitaan?

Kysyn vaan — Vantaanlauri: Mihin kirjastomummoa ja -vaaria tarvitaan?

Muuta toimintaa. Koko Suomi leikkii Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston vuonna 2014 käynnistämä kolmevuotinen yli 3 miljoonan euron suurhanke.

Muuta toimintaa

Hankkeen tavoitteena on luoda sukupolvien kohtaamispaikka eli Terhokerho jokaiseen Suomen kuntaan vuoden 2016 loppuun mennessä. Lukumummit ja -vaarit. KOTATOIMINTA: Mummola ja opetus - Vierumäen koulu. Ma, ke ja to klo 7.45 - 9.15 Tervetuloa aamulla Mummolaan!

KOTATOIMINTA: Mummola ja opetus - Vierumäen koulu

Koulutuksellisen tasa-arvon rahan käyttöön vantaalaisia kouluja neuvottiin innovoimaan uusia toimintamalleja, jotka tukisivat lapsen hyvää kouluarkea ja voisivat jatkua hankerahasta riippumatta. Iloksemme vapaaehtoisia koulumummoja ja -vaareja innostui ajatuksesta pitää kolmena kouluaamuna viikossa klo 7.45-9.15 Mummolaa. Aamuihinsa tukea ja turvaa tarvitsevat lapset voisivat tulla: askartelemaan, leikkimään, pelaamaan lautapelejä ja ihan vaan olemaan. Aina on oikea ikä. Ikäihmisten yliopisto: tieteen ja elämänkokemuksen kohtaamispaikka Ikääntyvien yliopistotoiminnan lähtökohtina ovat ajatukset elinikäisestä oppimisesta, aktiivisena vanhenemisesta, yhteissuunnittelusta sekä toiminnan vankka sitoutuminen yliopistollisuuteen.

Aina on oikea ikä

Ikäihmisten yliopisto on avoimen yliopiston erityismuoto, tieteellisen tiedon ja elämänkokemuksen kohtaamispaikka. Ikäihmisten yliopistossa voi opiskella kuka tahansa ikäihminen riippumatta pohjakoulutuksesta, ammattitaustasta tai aikaisemmasta opiskeluharrastuksesta. Kun sukupolvet kohtaavat työyhteisössä. Kun sukupolvet kohtaavat työyhteisössäJulkaistu 06.03.2014 14.00 Ihminen on harvoin yhtä tietävä kuin juuri ammattiin valmistuttuaan. – 1980-luvulla kesäkandina ollessani tarjosin lastenosastolla infektiokierteisen lapsen tutkimuksiin vaihtoehdoksi immunologisia määrityksiä, joista oli juuri lastentautien kurssilla keväällä kerrottu.

Ne olisivat olleet tuohon aikaan hurjan kalliita, mutta tulokset olivat lupaavia. Muistan aina, miten viisaasti klinikan apulaisylilääkäri mullistavaan ehdotukseeni suhtautui, nauraa hallintoylilääkäri Maria Virkki. – Hän kuunteli minua, sitten myönsi, ettei ollut kuullutkaan moisista määrityksistä. Hän sanoo, että vuosia myöhemmin tilanne on huvittanut useasti, mutta samalla muistuttanut lämpimällä tavalla aidosta kollegiaalisuudesta nuorempaa kohtaan. Tarinatuvat - Lapin yliopisto - University of Lapland - Lapplands universitet. Tarinatuvat Tarinatupien tarkoituksena on elvyttää sosiaalisen ja kulttuurisen kohtaamisen vanhinta muotoa eli suullista tarinaperinnettä. Kyse ei ole vain elvyttämisestä vaan myös uusien, nykyyhteiskuntaa ja siinä elämistä kuvaavien tarinoiden luomisesta sekä myös digiajan mahdollisuuksien hyödyntämisestä tarinoiden jakamisessa.

Tarinatupien pajatyöskentelyn aikana mahdollistuu ikäpolvien kohtaaminen ja yhteisten merkitysten luominen oppimisen ja kehittymisen tueksi. Hiljaista tietoa menneestä ja nykyisyydestä tuodaan kuuluviin, jäsennetään ja prosessoidaan esitettävään muotoon yhdessä toimien. TUFF!:n uusi Social Dance -klubi yhdistää sukupolvia - TUFF!TUFF! Artikkelit, TapahtumatKirjoittaja TUFF · joulukuu 3, 2014 Joulun alla, lauantaina 20.12.2014, vietetään Kulttuuriyhdistys TUFF! Diginatiivi työelämässä: riittävätkö iPadi ja irtokarkit? Julkaistu kategoriassa myynti & markkinointi -blogi avainsanoilla diginatiivi, digisukupolvi, Johtaminen, milleniaali. 1.

Digisukupolven johtaminen Miten ihmeessä diginatiiveja oikein tulisi johtaa? Tätä kysymystä pohtii moni johtaja jo nyt, mutta vielä useampi lähitulevaisuudessa. Vuoteen 2030 mennessä Y-sukupolvi tai tuttavallisemmin milleniaalit, muodostavat yli 50 % maailman työväestöstä. Ylen aamu-tv: Y-sukupolvi on eri maata. Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa ... Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena.