background preloader

70 000+ Free ESL, EFL worksheets made by teachers for teachers

https://en.islcollective.com/

Related:  kcdaEngelska blandatkarinusundbergannalarareEngelska

No Litter Generation Se filmen om nedskräpning som nu sprids över hela världen! No Litter Generation ska engagera miljoner barn i Sverige och resten av världen mot nedskräpning. Bakom satsningen står World's Children's Prize och vi på Håll Sverige Rent. Barn i åldrarna 10-18 år i tusentals skolor världen över är med i No Litter Generation. DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz Följande rubriker hittar du på den här sidan: Kollaborativa kommentars- & delaytor, Kollaborativa skrivytor, Källkritik, Upphovsrätt, Egna bloggar, hemsidor och wikis, Ytor för att flippa videoklipp, Digitala responssystem, Flippytor, Namnslumpare & gruppskapare, URL-förkortare, Film & livesändning, Skärminspelning, Serier & animeringar, Presentationer, Tankekartor, Tidslinjer, Infografik, Sociala bokmärken, Ordmoln, Fria bilder, Bildredigering, Kartor & statistik, Podcast & ljudredigering, Programmering & kodning, Spel, Alternate reality spel, Samarbeta med andra lärare/klasser. För att slippa skrolla så mycket på sidan föreslår jag att du gör en sökning på den rubrik du vill läsa mer om. Prova ”Kringla+F/H” (Mac) eller ”Ctrl+F/H” (PC). Kollaborativa kommentars- och delaytor kan bland annat användas för att snabbt fånga upp var eleverna befinner sig, hur de har förstått mål och syfte med arbetet.

Nu ska vi skriva! Min utmaning i år är att jag har tagit mig an en ny sorts elevgrupp: nybörjare i engelska, elever i år 3. Det går bra, jag tycker mig ha hittat en bra balans i undervisningen och ser möjligheten att ge eleverna en bra grund att utgå från. Vi arbetar med URs serie Go Yoyo, Go, och arbetar med oika områden utifrån den. Inför varje avsnitt får eleverna skriva upp aktuella ord och uttryck i sina böcker, till detta får de ibland rita saker eller klistra in papper som jag skrivit ut till dem med saker kopplade till ämnet.

Öjaby skolbibliotek - Engelska Engelska | | Läsa | Titta | Lyssna | Experimentera/Öva/Träna/Skapa | Spela | Länksamlingar | Undervisa/för pedagoger | På biblioteket News in levels - Läs nyheter sorterade efter olika svårighetsgrader. Har även översättnigsruta till svenska.Oxford Owl - Stor samling av gratis e-böcker för både skolan och hemma. Christmas around the world Hur firar man egentligen jul i andra länder? Enklaste sättet att ta reda på det: googla! Här presenterar jag ett upplägg för att öva digital läsförståelse i engelska som jag använt i år 5 och 6, kopplat till realian. Ni som följer min blogg vet att jag brinner för att fördjupa elevernas kompetens när det gäller att ta sig ut på internet. Med Skolverkets bedömningsstöd i ryggen har jag skapat ett projekt för elever i år 5 och 6 med jultema. Eftersom eleverna som uppgiften utformades för inte var särskilt vana datoranvändare, i alla fall inte inom ramen för undervisningen, uppmanades de att arbeta i grupp.

Kom igång med en normkritisk undervisning · Mia Smith Under Pride höll ämnesspanare Mia Smith , Annika Sjödahl och Robin Smith ett seminarium via Lärarnas Riksförbunds Instagram (@lararnas). Ni som missade det kan ta del av det via kontot. I det här inlägget delar vi en länksamling för dig som snabbt vill komma igång med ett normkritiskt perspektiv. NIVÅANPASSAT PÅ ENGELSKA – Patricia Diaz Här tänkte jag försöka samla specifika digitala resurser som kan användas i engelskundervisningen i de grupper där man har lite extra behov av att förse eleverna med mer individanpassade övningar på olika nivåer. Den här sidan är alltså ett komplement till den ”stora” länksamlingen för engelska som du hittar i menyraden under ”Länksamlingar” högst upp på den här sidan. Där hittar du också en länksamling över digitala verktyg. Gissar att det är verkligheten för många och att många av er har massor av bra tips att dela med er av. Lämna gärna en kommentar eller mejla mig om du har fler tips! (På den här sidan är det mest fokus på resurser för högstadiet för det är där jag undervisar just nu.)

Strukturerat arbete och långsiktig planering är för mig A och O Jag tror att ett strukturerat, långsiktigt arbete ger resultat i längden. En tydlig planering, både läsårsplan och pedagogisk planering, underlättar för mig, barnen och föräldrarna och den får mig att känna mig trygg i min undervisning. Med en långsiktig plan, blir jag inte lika stressad. Under läsårets gång kommer den givetvis att justeras på grund av hur arbetet flyter på och vad vi behöver lägga mer eller mindre fokus på.

Related:  ENGELSKAEngelskaAllmänt