background preloader

Story Starters: Creative Writing Prompts for Kids

Story Starters: Creative Writing Prompts for Kids

http://www.scholastic.com/teachers/story-starters/

Related:  Länktips åk F-6WRITINGEngelskaLesson plansrobinbird88

Tydliggöra Lgr 11 i engelska Kunskapsvägg Jag skall bygga upp en kunskapsvägg tillsammans med eleverna den här terminen för att tydliggöra vad vi ska göra och vad eleverna skall träna på för att nå kunskapskraven. Jag skall använda mig av Ulrika Elissons fina material som går att dra ut i Pdf-format på hennes blogg Ullis skolsida.

Continuing Shakespeare - Mia Smith I ett tidigare blogginlägg berättade jag om hur jag introducerat Shakespeare till mina elever i år 7 och 8. Arbetet har fortlöpt, och här tänkte jag presentera ytterligare några bitar. Shakespeare your way Den här uppgiften är den, enligt mig och många av mina elever, mest spännande inom det här arbetsområdet.

Övningar på engelska Övningar på engelska Material Vi har fått många förfrågningar av lärare om Unga Fakta kan producera material på engelska och vi har därför satt ihop några roliga övningar på för användning i skolan. Siffror Beskriva karaktärer utifrån bilder Syfte Att beskriva karaktärer som möts i en berättande text. Träna på hur en berättande text kan byggas upp. Läraren reflekterar Ett sådant här upplägg blir ofta roligt och givande. Tempot är högt och aktiviteterna varierande. PowToon - Engelska förmågor Embed code Select a size, the embed code changes based on your selection. _abc Powtoon Transcript I engelska ska du utveckla förmågan att förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter formulera dig och kommunicera i tal och skrift använda språkliga strategier för att förstå och göra dig förstådd vad innebär språkliga strategier??? Språkliga strategier kan till exempel betyda att du kan använda dig av hjälpmedel (Internet, lexikon), kroppsspråk, gester, förförståelse m.m. för att lättare kunna förstå och få andra att förstå dig anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang The U.K. The U.S.A.

Att lära av gamla prov för att lyfta nivån på skrivandet Jag har letat fram gamla nationella prov i engelska för C-delen och elevlösningar som är bedöma i det röda häftet för att kunna använda i undervisningen. Jag har lyckats hitta fyra olika prov som inte har sekretess längre. Dessa kommer vi att titta på efter påsklovet fram till elevernas egna skrivande av texter på de nationella proven i engelska vilket blir ganska precis tre veckor. Vad är en article? Innan vi tittar på dem har jag satt ihop en presentation som inledning. I den tänkte jag visa på vad som menas med article och essay då det kan skapa lite förvirring i instruktionen de sedan kommer att få titta på.

Språkaloss.se engelska - nyckeln till högre utbildning hur undervisar vi i engelska i den svenska skolan? varför är engelskan så svår att läsa och stava? flera internationella läsundersökningar visar att barn i engelsktalande länder har en sämre läs- och skrivförmåga, jämfört med barn från många andra länder med alfabetiska skriftspråk. Datorspelande – en skjuts för engelskan - Göteborgs-Posten Nu är det vetenskapligt fastställt: Flitiga datorspelare får ett bättre engelskt ordförråd. Det visar en studie från Göteborgs och Karlstads universitet. Studien bekräftar det som många föräldrar och lärare redan tyckt sig kunnat se – de ungdomar som spelar mycket interaktiva engelska datorspel får ett försteg vad gäller det engelska ordförrådet jämfört med de som inte spelar, eller bara spelar lite. I studien ingår 76 ungdomar i åldrarna 10-11 år.

Nya ögon på egna texten · Mia Smith Jo, jag skulle gärna vilja ge alla mina elever individuell återkoppling på deras texter. Gärna varje vecka, för allihop. Men det finns inte en chans att hinna det med den arbetsbelastning vi har idag. Och med den lärarbrist som redan blivit tydlig kan vi inse att vi inte kommer få någon rimligare arbetsbelastning.

Språklust: Träna engelska online Trevliga sidor som man kan träna ord, fraser, grammatik. Man kan testa sig själv och träna språkfärdighet. Real English är indelat i olika nivåer från beginner till upper intermedaiate. Sidan innehåller interaktiva lektioner baserade på korta filmer skapade för ESL elever. Using English erbjuder ESL Grammar Quizzes från beginner till intermediate. Bättre på engelska med datorspel – När vi testar ordförrådet i särskilda ordprov, så ser vi att ju mer tid barn lägger på att spela datorspel på engelska, desto större ordförråd har de. Det framkom även i den här studien. Det nya som vi såg var att de som spelade fem timmar eller mer per vecka faktiskt även skrev bäst, säger Pia Sundqvist, docent i engelska, i ett pressmeddelande.

Related:  My Presentations ResourceGeneratorsSIN REGISTROSummer Conference 2012WritingLiteracyWebtoolsWritingNarrativesLanguagevicky.lealWebsitesstuffStory WritingwritingWritingCreative WritingLifeTreeGreat sitesbelen80WritingLanguage ArtsWritingSkrivhhdavid