background preloader

Arbeta med talet 10 och tiokompisar i matematiken

Arbeta med talet 10 och tiokompisar i matematiken
Här kommer blandade pinterest-tips för hur man kan jobba med talet 10 och tiokompisarna i matematiken!

Hem Montessoriinspirerad matematik | på Hjärups skola Länkskafferiet - Lankskafferiet.org Dubbelt och hälften | Montessoriinspirerad matematik En film om talet två och begreppen dubbelt och hälften – från UR. Lämplig för förskola och förskoleklass. Material: Spelplan, 0-9-tärning Syftet med övningen är att barnen ska automatisera ”dubblorna”. Förmågan att lösa huvudräkningsuppgifter utvecklas. Övning: Två eller tre spelare har vars en spelplan framför sig. Anmärkning: Om det tar för lång tid att färglägga hela rutan räcker det att spelarna sätter ett kryss eller lägger en spelmarker i rutan. Kan även spelas med en sexsidig tärning. Antal spelare: 2 Du behöver: En talrad 0-10, Talkort 0-5 * 4 kort (4 st 0:or, 1:or, 2:or osv.) Gör så här: Lägg talraden 0-10 framför spelare 1. Blanda alla korten och lägg dem med baksidan upp. Spelare 2 vänder upp ett kort från högen. Spelare 1 pekar på det tal som är dubbelt så stort. Håll på tills alla korten är använda. Nu är det spelare 2´s tur att peka på talraden. Variant 1 Utan tid Variant 2 Hur lång tid tar det innan alla korten är slut Variant 3 Hur många kort hinner spelaren peka på under 2 min.

Kängurun Kängurun 2017 Senaste nytt[2017-03-31] Nu finns förra årets Cadet på Persiska (Farsi), fritt tillgängligt att arbeta med. Cadet 2016 Farsi. Översättningen är gjord av Mahdi Salimi. [2017-03-23] Nu finns arbeta vidare för fyra tävlingsklasser. [2017-03-16] Om du får problem med att fylla i ett formulär ber vi dig att i första hand testa med att starta om din webbläsare eller prova en annan webbläsare. [2017-03-15] Ny benjaminproblem engelsk: Rättat fel i problem 5 och förbättrat formuleringen i problem 10. [2017-03-15] Anmälningssidan för Kängurutävlingen är nu stängd. RedovisningAnvändarnamn och lösenord fick du i Känguruutskicket den 13 mars eller när du efteranmälde dig. Antalet deltagande elever. Diplom för Kängurun 2017För deltagande i Kängurun 2017För goda reslutat i Kängurun 2017Poster för Kängurun 2017. Arbeta vidare (pdf)Milou för förskoleklass, åk 1 och åk 2.Ecolier för åk 3 och åk 4.Benjamin för åk 5, åk 6 och åk 7.Cadet för åk 8, åk 9 och gy kurs 1. Datum för tävlingen Ja, tack!.

Skapligt Enkelt Välkommen till en nationell webbplats för IKT i matematikundervisningen! | ikt i matematikundervisningen Mattemaskin | Liber Det här är den nya mattemaskinen. Hjälp oss att göra den ännu bättre! Rapportera gärna i felformuläret om något inte fungerar som det ska så rättar vi till det. Vi håller på att sätta ihop lista med frågor och svar, bidra gärna med din fråga om det är något du undrar över. Har du några frågor om hur mattemaskinen fungerar? Övergången från de gamla mattemaskinen kommer att ske successivt, vilket innebär att vissa mattemaskiner kommer att öppnas i det gamla "flash"-skalet. Alla mattemaskiner kommer att vara flyttade innan höstterminen börjar! Hur gör jag för att blanda uppgifterna? När du har skapat en ny övningslista finns det en knapp under själva övningen. Hur gör jag för att se rätt svar i mobilen? Om du övar i mobilen får du i utgångsläget bara se om du gör rätt eller fel. Har du en fråga om mattemaskinen som du behöver svar på omgående?

Kalkylera, beräkna och räkna ut saker på KalkyleraMera.se Eldorado Välkommen till Eldorados Lärarwebb. Här hittar du material och information som du kan ha nytta av i ditt arbete med Eldorado. Varje knapp nedan symboliserar det du kan hitta på sidan, när du klickar på knappen kommer du att mötas av material som passar just dig och dina elever! Röda uppgifter Nu finns till din hjälp en sammaställning av vilka uppgifter i grundböckerna som är lite svårare. Uppdatering I Grundbok 1B saknas bilden på sidan 89 i senaste tryckningen. Översikt av provuppgifter 6A och 6B Nu finns även "Översikt av förmågor och centralt innehåll i Prov 6 B" publicerade på Lärarwebben under Eldorado åk 4-6/Hänvisningar från Lärarböcker. Kunskapsprofiler I Lärarbok 5A på sidan 28 hänvisar vi till Kunskapsprofiler på skolverkets hemsida. Eldorado på facebook Vill du utbyta erfarenheter med andra lärare som använder Eldorado? Läs mer Eldorado IST Till alla våra grundböcker finns även digitala böcker med IST-funktioner för dig som lärare. Läs mer Hälsning från författarna Läs mer

Utomhuspedagogik

Related: