background preloader

Presentation/Publikation

Facebook Twitter

Dynamiskt tankesätt lärare. Jag skrev i somras ett blogginlägg om dynamiskt tankesätt för elever där jag la ut affischer på svenska som man kan använda i klassrummet.

Dynamiskt tankesätt lärare

Nu har jag gjort motsvarande för lärare när det gäller IKT-användning. Även denna gång kommer inspirationen från @ICTEvangelist. Högerklicka och välj ”öppna bild i ny flik för att se bilden i full storlek”. Adventskalender 2013 - Thinglink. Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper.

Adventskalender 2013 - Thinglink

I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Man går in på Thinglink.com och skapar där ett gratiskonto.

När man gjort det kommer man till sin startsida där alla ens interaktiva bilder kommer att ligga, uppe i högra hörnet hittar man nu knappen "Create", tryck där! Presentera med Prezi. Printable & Powerpoint Resources for Teaching English. Hjälp! Jag ska hålla en presentation snart, vad ska jag göra? Just den frågan har jag fått många gånger.

Hjälp! Jag ska hålla en presentation snart, vad ska jag göra?

Och även om min varmaste rekommendation skulle vara att du deltog på en utbildning/kurs i presentationsteknik så har du nu knappt om tid och behöver göra det bästa av sitiuationen. Baserat på det har jag sammanställt mina topp 6 tips för vad du behöver tänka på avseende din presentationsteknik, din presentation och vad du ska tänka göra för att undvika det beryktade tillståndet “Death By PowerPoint“. Tips 1 – Mål och fokus för din presentation. Prezi. SlideDog - Free Multimedia Presentation Software. Presentation Tools. The Art Of Storytelling » Tell A Story.

StoryKeepers - Audio Media Sources. Skapa din hemsida med N.nu, prova gratis. Skolarbetet blir ”på riktigt” när fler läser elevernas bloggar. Dan Åkerlund – Det blir extra tydligt att multimodala texter och nya mottagare för elevers arbete inte går att studera som helt olika aspekter av textproduktion – de hör ihop, säger Dan Åkerlund.

Skolarbetet blir ”på riktigt” när fler läser elevernas bloggar

Läraren var inte mottagaren I studien har Dan Åkerlund undersökt hur elever i årskurserna 4-6 med hjälp av datorer och kameror skapat och kommunicerat så kallade multimodala texter – i det här fallet främst fotografier i kombination med skriven text. – När eleverna bloggade fanns det för många en tydlig mottagare som inte var läraren, både utanför klassrummet i form av vänner och föräldrar, men också de andra klasskamraterna. – Efter en tid så menade eleverna att bloggen också hade blivit ett ställe dit man gick för att se vad man sysslat med tidigare och för att se bilder från skogsutflykter och museibesök, ett slags portfolio och repetition. Uppfattades nästan inte som skolarbete. Tellagami: Skapa och dela ett animerat meddelande med röst; en Gami. SlideTalk: Gör din PPP till en talande video. Hur bäddar jag in en Youtube-film i mitt inlägg? Top 20 of Best Sites to Create Cartoon Characters of Yourself.

GoAnimate for Schools. Creaza. Presentera. Www.webbstjarnan.se/wordpress/wp-content/uploads/WS_A3_2.0.pdf. Stort mervärde när eleverna får riktiga mottagare till sina texter. Vad händer när man plockar in internetverktyg från den ”vanliga” världen in i skolans värld. Dan Åkerlund har följt mellanstadieelevers arbete med Skype och klassblogg och funnit stor potential i tekniken.

Eleverna är engagerade och får chans att hitta sitt eget sätt att kommunicera på. Dropr: The easy online portfolio website. Book Creator steg för steg- lär hur. Jag är just nu runt på förskolor och har workshops kring appen Book Creator.

Book Creator steg för steg- lär hur

Många önskar lathundar på vilka funktioner som finns så man i lugn och ro kan ta del av på förskolan. Jag har därför sammanställt några dokument som jag delar här: Låna gärna men ange att du lånat dem på denna sida:) Det är en kreativ app, lättarbetad och rolig att skapa i tillsammans med barnen på förskolan:) men den lämpar sig minst lika bra till elever i skolan som skriver böcker, dokumenterar studiebesök, resor eller utflykter eller som ett verktyg för att presentera ett arbetsområde och vad man lärt. BookCreator steg för steg. ISSUU - You Publish. Make a slideshow with your powerpoint & web cam. Creative Commons Sverige. BuiLD YouR WiLD SeLF.

Cartoonize Yourself.