background preloader

Filosofia

Facebook Twitter

Sata vuotta nykytaiteen vihaamista: Tämän takia Duchampin pisoaari on ikuinen paheksuttavan nykytaiteen symboli – ja maailman vaikutusvaltaisin teos - Kulttuuri. 29-vuotiaasta Ren Hangista puhuttiin nuoren polven Ai Weiweinä – mutta miksi hän halusi kuolla? Kiinalaiskuvaaja teki itsemurhan vain viikko Tukholman-näyttelynsä avajaisten jälkeen - Kulttuuri. ValokuvaajaRen Tukholman-näyttelyn juliste näyttää ohimennen katsottuna horisonttiin jatkuvalta kukkulamaisemalta, tai jonkinlaiselta oudolta avaruusvuoristolta.

29-vuotiaasta Ren Hangista puhuttiin nuoren polven Ai Weiweinä – mutta miksi hän halusi kuolla? Kiinalaiskuvaaja teki itsemurhan vain viikko Tukholman-näyttelynsä avajaisten jälkeen - Kulttuuri

Lähempi tarkistelu paljastaa, että kukkulat ovat paljaita pyllyjä. Kyllä se vähän naurattaa. Mutta Renin kuvissa suhde alastomuuteen on niin luonteva, että paljaat raajat abstrahoituvat pian sommitelmien osiksi. Fotografiskassa on alastomia kehoja pilvenpiirtäjän harjakatolla, alastomia kehoja kylpyammeessa karppien kanssa, alastomia kehoja laiturin kaiteilla; pinoissa, riveissä ja symmetrisissä asetelmissa. Näemme unia, koska öisin valmistaudumme erilaisiin uhkiin, sanoo professori - Tiede. Vaikuttaa siltä, että olisin professori Antti Revonsuon Hyllyillä ja pöydillä on kirjoja, papereita ja tietokone.

Näemme unia, koska öisin valmistaudumme erilaisiin uhkiin, sanoo professori - Tiede

Ikkunaan nojaa kehyksissä unenomaisia maisemakuvia, ja professori puhuu unista ja tietoisuudesta. Havaintoni muuttuvat hieman epävarmoiksi sen valossa, mitä Revonsuo sanoo. Paska juttu – Jumalan teatteri Oulussa. Eeli Aalto oli ainoa, joka katsoi loppuun asti Jumalan teatterin esityksen vuonna 1987.

Paska juttu – Jumalan teatteri Oulussa

Hänen valokuvansa ovat ainut kuvallinen dokumentti tapauksesta. Tammikuun 17. päivän aamuna Aalto kehaisi vaimolleen vievänsä tämän viimeinkin teatteriin. Helsingistä oli näet tulossa kiinnostavia nuoria esiintyjiä Oulun kaupunginteatterissa pidetyille Pohjoisille Teatteripäiville. Katsojien ällistys oli suuri, kun "neljä nuorta miestä ryntäsi lavalle, riisuutui ilkosilleen, siveli itsensä ruskealla mönjällä ja hyökkäsi jauhesammuttimin, ruoskin ja ulostein täysin luottavaisena istuvan yleisön kimppuun" (Kaleva 18.1.1987). Jumalan teatterista 30 vuotta – paikalla ollut kulttuuritoimittaja: Suhtaudun siihen nyt tosikommin. Kolmekymmentä vuotta sitten neljä teatterikoululaista järjesti shokeeraavan esityksen Oulun kaupunginteatterissa.

Jumalan teatterista 30 vuotta – paikalla ollut kulttuuritoimittaja: Suhtaudun siihen nyt tosikommin

Alastomina riehuneet miehet heittivät yleisön päälle muun muassa ulostetta ja pommeja. teatteri 17.1.2017 klo 15:00päivitetty 17.1.2017 klo 15:48 Vuonna 1987 Oulun pohjoisilla teatteripäivillä neljä nuorta teatterikoulun opiskelijaa järjestivät kaoottisen tempauksen. Alastomat nuoret suuntasivat yllättävän hyökkäyksen yleisön päälle.

Katsojia paikalla oli joitain kymmeniä. Jouni Ranta on mies, joka myi Suomen kotien seinät täyteen väärennettyä taidetta – nyt hän paljastaa, mistä taidekaupassa ei puhuta ääneen - Kulttuuri. Suomalaisten kotien seinillä on tuhansittain taideväärennöksiä, ja niitä ovat myyneet maan arvostetuimmat taideliikkeet ja huutokaupat.

Jouni Ranta on mies, joka myi Suomen kotien seinät täyteen väärennettyä taidetta – nyt hän paljastaa, mistä taidekaupassa ei puhuta ääneen - Kulttuuri

Viisaus on erittäin harvinainen piirre ihmisessä, sanoo viisaustutkija Eeva Kallio. Moni juuttuu omaan näkökulmaansa, eikä ajattele viisaasti. ”Ihmiset haluavat olla omahyväisen tyytyväisiä siihen, että ovat aina oikeassa”, hän sanoo. - Elämä - Helsingin. Why Time’s Trump Cover Is a Subversive Work of Political Art - Culture. Time Magazine’s annual “Person of the Year” announcement is, year after year, grossly misunderstood.

Why Time’s Trump Cover Is a Subversive Work of Political Art - Culture

Time Magazine is clear on its sole criterion – “the person who had the greatest influence, for better or worse, on the events of the year” – yet, do a simple search on Twitter and you will find countless people who seem to think that the “Person of the Year” selection is tantamount to an endorsement. Previous winners have included Joseph Stalin (1939, 1942), Ayatollah Khomeini (1979), Adolf Hitler (1938), and other figures who I think it is safe to assume the Time staff does not endorse.

This year, it should come as no surprise that President-elect Donald Trump was chosen to grace the cover of Time’s annual issue (shot by Jewish photographer Nadav Kander). “For better or worse,” Trump, during his campaign and now after his election, has certainly been among the greatest influences on the events of the year. Betoniarkkitehtuurista voi löytää draamaa, proosaa ja runoutta – monien vihaama betonibrutalismi on hitti erityisesti internetissä - Kulttuuri. Eräs arkkitehti valisti minua Merihaan hienoudesta kymmenisen vuotta sitten. ”Merihakahan on upea, kuin modernistiset urut”, hän sanoi.

Betoniarkkitehtuurista voi löytää draamaa, proosaa ja runoutta – monien vihaama betonibrutalismi on hitti erityisesti internetissä - Kulttuuri

Nyökyttelin kohteliaasti, sillä en halunnut provosoida ilmiselvää hullua. Hs. Kolme nopeaa 1 Edmund Husserl ”Saksalainen fenomenologian perustaja, jonka tuotanto on todella rikas ja monimuotoinen.

hs

Ihmiskunta elää hyvin mahdollisesti jonkun muun luomassa simulaatiossa, sanovat johtavat tiedeihmiset – mitä siitä pitäisi ajatella? - Kolumnit. Kuvittele tietokoneen näyttö, jolla näet möykkyisen kaksiulotteisen tien.

Ihmiskunta elää hyvin mahdollisesti jonkun muun luomassa simulaatiossa, sanovat johtavat tiedeihmiset – mitä siitä pitäisi ajatella? - Kolumnit

Sellaisen, jonka voisi kuvitella yksinkertaiseen tietokonepeliin. Tietä pitkin ajaa vasemmalta oikealle auto, joka koostuu vain renkaista ja niitä yhdistävästä runkopalkista. Auto keikahtaa aina välillä nurin tien hurjista epätasaisuuksista. Silloin se aloittaa alusta, tien vasemmasta päädystä. Joka kerta, kun auto aloittaa alusta, tietokoneohjelma muuttaa auton rakennetta. Algoritmi saattaa kasvattaa yhtä rengasta tai vaikkapa pidentää runkopalkkia. Kun simulaatio on ollut päällä esimerkiksi vuorokauden, auto on ajanut tietä vaikkapa 10 000 kertaa. Hs. Autonvalmistajat myyvät meille houkuttelevaa kuvaa tulevaisuudesta.

hs

Siinä me ihmiset voimme jättää auton ohjaamisen älykkään tietokonejärjestelmän huoleksi. Meistä tulee kuljettajien sijaan matkustajia, ja automatkoilla voimme keskittyä ratin kääntämisen sijaan vaikkapa nukkumiseen tai elokuvien katseluun. Tällainen tulevaisuus ei ole kaukana. Hs. Kuka Englantilainen kirjailija, retorikko ja valtiomies. Syntyi 1478, kävi Englannin parhaat koulut. Pidettiin lapsinerona. Valmistui 1494 Oxfordin yliopistosta. Meni naimisiin kahdesti. Hs. Voisiko valtio nostaa perintöveron sataan prosenttiin? Seuraukset olisivat dramaattiset, arvioivat asiantuntijat. Hs. Berliini Jos Berliinissä kulkee katse maassa, jalkakäytävillä huomaa pieniä messinkilaattoja. Ne ovat Stolpersteineja, suomeksi kompastuskiviä. Niitä on nykyisin melkein joka korttelissa. Ja monet niistä saavat palan nousemaan kurkkuun.

Hs. Kymmenen vuotta sitten oli yllättävän samanlaista kuin nyt. Silti vuodesta 2006 tuntuu olevan ikuisuus. Silloin Tarja Halonen valittiin toiselle kaudelleen, Lordi voitti ja makasiinit paloivat, nousukausi jatkui ja syksyllä Nokia julkaisi N95-puhelimensa. Seuraavana keväänä julkaistaisiin jo ensimmäinen iPhone. Internetiä käytti jo 77 prosenttia suomalaisista, viime vuonna 87 prosenttia.

Facebook oli olemassa, mutta Suomessa sitä ei käytetty. Valheenpaljastaja: Varoituslista valemedioista – älä luota näihin sivustoihin. Valeuutisista on viime vuosina tullut merkittävä bisnes ja poliittisen mielipidevaikuttamisen muoto, vaikka juuri kukaan ei tarkoituksella kirjoita selaimeensa valeuutissivustojen osoitteita. Ne menestyvät, koska Facebook mahdollistaa niiden leviämisen – harva lukee otsikkoa pidemmälle ennen kuin jakaa jutun eteenpäin.

Tarkista nimi tästä listasta seuraavan kerran, kun kohtaat sosiaalisessa mediassa epäilyttävän uutislähteen. Hs. ”Voi perkele”, ähkäisee Elisabeth Rehn ja nostaa katseensa kuusimetsän pöheiköstä. Rehnin sienikorin pohja on täyttynyt tuoreista kantarelleista kolmessa minuutissa. Rehnin perkele ei ole komediallinen rantaruotsalainen voi pärkkele, vaan raskaampi kantasuomalainen voi perkele. Rehn ärähtää sen, koska olen juuri uhannut, että painan hänen kantarellipaikkansa mieleeni ja palaan oman korin kanssa myöhemmin syksyllä Rehnin kotikylään Suomenlahden rannalla. Hs. Tabu on jotakin kartettavaa ja kiellettyä. Hs. Tuhannet eurooppalaiset ja amerikkalaiset kuolivat 1500-luvulta 1900-luvulle asti tappamalla toisiaan sivistyneesti yhdessä sovittujen tarkkojen sääntöjen mukaan. Erityisesti aateliston harrastamien kaksintaisteluiden syyt eivät olleet aina suuren suuria. 1700-luvun alussa Firenzessä kirjallisuutta harrastava mies tappoi serkkunsa, joka uskalsi väittää, että mies oli ymmärtänyt Dantensa väärin.

Hs. Hs Onko maailma siirtymässä totuuden jälkeiseen aikaan? Hs. Harvoin saa lukea arvokeskustelua, jossa jokaisen osallistujan väitteet ja huomautukset tuovat lukijalle mielihyvää. Hs hyvinvointivaltioaate. Suomen on vallannut hyvinvointiaate, jota tunnustavat kaikki poliittiset puolueet. Hs Logiikan professori.

Tutkijat kysyvät: Elämmekö simulaatiossa – ja onko sillä lopulta väliä? Hs: Naisviha. Fakta Kirjailija-toimittaja Mona Eltahawy syntyi Egyptissä 1967. Hän muutti 7-vuotiaana vanhempiensa kanssa Britanniaan. Liisa Ihmemaailmassa – ONKO KUBISIMISSA JÄRKEÄ? Hs Rasismi vai rotusorto? Hs Oikeudenmukainen kuuleminen. Abitreenien uudet filosofian harjoitustehtävät ovat täällä – Tervetuloa treenaamaan! 60 Philosophy Memes for you Lovers of Wisdom. Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa - Henkka Hyppösen kolumnit - Kulttuuri.

Hs Empatia, sankaruus. AlaOletaNormitnurin. 23839759Muistipeli. Hs. Hs Ystävällisyys, onnellisuus. Pitääkö suvaitsemattomuutta suvaita? Filosofi vastaa. Animation Archives - Open Culture archive. Miltä maailma näyttää muiden näkökulmasta? – HS:n grafiikka näyttää pakolaiskriisin taustat. Hs Hannu Lauerma. Hs. Kehnojen Argumenttien Kuvakirja (Suomeksi kääntäneet Mikko Muilu, Harri Heikkilä, Timo Ylimäki, Marja Oilinki, Tere Sammallahti, Lauri Palsa) Hs. Hs. Argumentoinnin virheet. NASA Has Released The Largest Picture Ever Taken And It Will Shake Up Your Universe. Tiede vastaan huuhaa. Vapaa_matikka_11_v1.pdf. Wireless Philosophy. Susirajan selfiet haastavat katsojan – nauraa vai suhtautua vakavasti? Mistä universumi koostuu? The Scale of the Universe 2. Monty Python - Philosopher Football.

Väärinajattelija - anarkistinen aikakauslehti. Takku. Demokratia.fi. Maailma on todennäköisesti harhaa - Tiede. ESP Experiment. Molly Crockett: Varokaa neurosoopaa.