background preloader

Ihminen

Facebook Twitter

HYVÄ OSAAMINEN: Oppilas osaa kuvata terveyden osa-alueita ja antaa esimerkkejä siitä, miten terveyttä voidaan arjessa edistää.

Oppilas osaa kuvata elämänkulun eri vaiheita ja selittää murrosikään liittyviä keskeisiä kasvun ja kehityksen tunnuspiirteitä ja niiden yksilöllistä vaihtelua. The Human Body. Different organs can work together to perform a common function, like how the parts of your digestive system break down food.

The Human Body

We refer to an integrated unit as an organ system. Groups of organ systems work together to make complete, functional organisms, like us! Nuoret. Nuorille - Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Hyvää mieltä yhdessä - Käsikirja alakoululaisen mielenterveyden edistämiseen. Nuorten materiaalit. Setan esitteet, julkaisut ja muut materiaalit on saatavilla tältä sivulta pdf-muodossa tai videopalveluissa.

Nuorten materiaalit

Esitteitä, julisteita, dvd:itä ja julkaisuja voi tilata pieniä määriä edulliseen hintaan oman järjestön, nuorisotilan, vastaanoton jne. käyttöön. Tiedustelut ja hintatiedot toimisto[at]seta.fi. Esite nuorille itsemääräämisoikeudesta, normeista ja seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta, 2016.

Saatavilla 2017. Jakso 1: Hormonit. Jippo: Tutki ja ihmettele: Testaa reaktiosi. Tarvitset: lyijykynän avustajan Ohjeet: 1.

Jippo: Tutki ja ihmettele: Testaa reaktiosi

Pyydä avustajaasi seisomaan vastapäätä sinua ja ottamaan kynän käteensä. Tämän jälkeen avustaja ojentaa kätensä sinua kohden niin, että käsi on vaakasuorassa. 2. 3. Testaa voiko aistejasi hämätä. Uskotko siihen mitä näet?

Testaa voiko aistejasi hämätä

Useimmiten kannattaa vastata kyllä. On kuitenkin tilanteita, joissa näkösi, kuulosi tai tuntoaistisi pettävät pahemman kerran. Testaa tämän sivun kokeiden avulla, voiko aistejasi huijata. McGurk-efekti. Ihmisen biologiaa. Biologian kerhossa perehdytään pääasiassa ihmisen biologiaan liittyviin asioihin.

Ihmisen biologiaa

Kerhossa on esitetty viiden kerhokerran (á 1 tunti) sisältöjä. Jokaisella kerhokerralla tehdään jokin kokeellinen tehtävä tai useampia. Sen lisäksi on esitetty muutamia ideoita tai pohdintakysymyksiä edesauttamaan keskustelua kerhotuntien aikana. Taustamateriaalia kerhoon:• Kirja: Ihmisen ihmeet. (Fresk & Fresk. 1996)• Ihmeellinen ihmiskeho. 1. kerhokerta – Johdanto ja tutustuminen malliin. Terveystiedon Joulukalenteri. Murrosikä. Content. Ihmisterveysoppi - Etusivu. Aivotesti. The brain dictionary. Human Digestive System. Wellou, lasten oppimisympäristö: ruoka, ravitsemus, liikunta, lepo ja uni. 13 Kuvaa evoluutiomme kehityksestä. Välillä saattaa tuntua siltä että kehitys kulkee väärään suuntaan.

13 Kuvaa evoluutiomme kehityksestä

Ainakin näiden kuvien jälkeen. Hs. Fakta Yhdestä sylkitipasta löytyy jopa 800 miljoonaa bakteeria 0,5 miljoonaa valkosolua.

hs

BioDigital Human: Explore the Body in 3D! Free Human Body Lapbook. Biologian ainedidaktiikka. Lähde: www.kerhonetti.net Mitä tarvitaan: · ruokasoodaa · muki.

Biologian ainedidaktiikka

Ihminen. Human Body: Printables - The Home Teacher. Our human body project is over.

Human Body: Printables - The Home Teacher

I still can’t believe it! This is a quick run down of all the printables we used while learning about the human body. The Human Body (stop-motion!) Ihminen on elimistöjen yhteispeliä. Untitled. Aivot ja hermosto. Elimistöt. Human body system diagram. BioDigital Human: Explore the Body in 3D! (Chrome) Ihminen. Ihmiskehon luusto. Label of Human Skeleton in Human Anatomy Coloring Pages. Untitled. Untitled. Dreamstime_xl_31367867. Untitled. Rolling Bones - lujat luut. Fiksu on kova luu läpi elämän!

Rolling Bones - lujat luut

Edellytykset luuston elinikäiselle kestävyydelle luodaan jo nuorena kasvattamalla luja luusto sekä omaksumalla luuston terveyttä edistävät elintavat. Vahvan luuston rakentuminen nuorena estää haurastumista ja murtumia myöhemmällä iällä. Luuston rakennusaineita ovat riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti, säännöllinen luustoa kuormittava liikunta ja päihteettömyys. Untitled. Untitled. Näiden kuvien avulla näet kätevästi mitä lihasta venytät! Kuva, Urheilu, Uutiset 23.01.2016 21.02, Lisännyt: Late Kaikkien tulisi venytellä aina silloin tällöin. Olitpa sitten urheilija tai sohvaperuna, tulisi kaikkien ihmisten venytellä aina silloin tällöin. Lihakset pysyvät näin ollen vetreämpinä ja siitä on hyötyä verenkierrolle ja nivelille. Venyttelytapoja on monia, mutta aina emme kuitenkaan tiedä, mihin lihakseen jonkin venytyksen olisi tarkoitus kohdistua.

Seuraavien kuvien avulla tämä asia saadaa kätevästi hallintaan. Seuraavissa kuvissa on eri venyttelyasentoja, joissa venyteltävä lihas on värjätty punaiseksi. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Verenkierto. Untitled. Untitled. Untitled. How the Heart Works 3D Video.flv. Heart Animation. Internetix - Lukion ja peruskoulun kursseja. Kuva: Sydämen rakenne. Nuolet kertovat veren tulosta sydämeen laskimoiden kautta, etenemisestä sydämessä eteisistä kammioihin ja poistumisesta sydämestä valtimoiden kautta. Eric Pierce, Dake / Wikimedia Commons, CC BY SA Sydän on rintaontelossa kylkiluiden suojaamana sijaitseva vahva lihas, jonka tehtävänä on pumpata verta kaikkialle kehoon.

Sydämesi on painoltaan noin 300 g ja vastaa kooltaan omaa nyrkkiäsi. Sydän jakautuu väliseinällä erotettuihin oikeaan ja vasempaan puoliskoon. Veri saapuu sydämen kumpaankin eteiseen samanaikaisesti laskimoita pitkin. Sydämen sykkeen saa aikaan sydämen supistuminen ja sitä seuraava tauko ennen seuraavaa supistumista. Sepelvaltimot ovat sydämen verisuonia, jotka kuljettavat happea ja ravintoaineita sydänlihaksen soluille. Untitled. Untitled. The immune system in action! how white blood cells attack a parasitic worm.

Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. YouTube. Untitled. Untitled. Nuoren ihonhoito-opas - Ihonhoito - Yhteishyvä. Ihon säännöllinen puhdistaminen ja hoitaminen aamuin illoin on hyvä aloittaa murrosiässä. Iholle alkaa syntyä epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä, yleensä murrosiässä. Ne häviävät useimmiten iän ja hormonitoiminnan tasoittumisen myötä. Ihon säännöllinen puhdistaminen ja hoitaminen tulisi aloittaa murrosiässä tai ainakin viimeistään, kun ryhtyy säännöllisesti meikkaamaan. Vaikka iholle tuleekin finnejä, pitäisi voimakkaasti kuivattavia ja vahvoja alkoholipitoisia puhdistustuotteita välttää. Ruokavalioon täytyy myös kiinnittää huomiota. Ihon kunnon tarkastelu Jos iho tuntuu kiristävältä, mitään alkoholipitoisia kasvovesiä tai vaahtoavia puhdistustuotteita ei pidä käyttää.

Silmämeikinpoistoaine Silmämeikki tulee aina poistaa silmämeikinpoistoaineella, sillä kasvoille tarkoitettu puhdistusaine saattaa ärsyttää herkkää silmänympärysihoa. Untitled. Untitled. Palovamman hoito. Untitled. Luonto ja ympäristö.

Korva

Eye minibook Free Clip art Body Organs for Human Body Lapbook. Bodyorgansposter. Bodyorganslabelling. Ruoansulatus alkaa suussa. Yle.fi Tekstikoko + | - opettaja.tv. Untitled. Upload.wikimedia.org wikipedia ...ve system diagram no labels arrows. Untitled. Untitled. Hampaiden-harjaus. HappohyoÌkkaÌys. Untitled. Skin and 6 Major Body Systems Minibooks. Human Body Archives - KidsPressMagazine.com. Science & Nature - Human Body and Mind - Body - Puberty. Juniornetti - tietoa murrosiän muutoksista.

Murrosikä. Murrosikä alkaa nuorilla hyvin eri iässä. Tytöillä se alkaa yleensä aikaisemmin kuin pojilla. Murrosiässä, kehossa ja mielessä tapahtuu valtavasti kasvua ja kehitystä. Usein fyysinen kehitys tapahtuu tunne-elämää aiemmin. Lisää murrosiän kasvusta ja kehityksestä. Tytöillä murrosikä alkaa yleensä rintojen aristamisella ja kasvamisella. Pojilla murrosiän alkamisesta kertoo kivesten kasvaminen, tavallisimmin 9 - 13 vuoden iässä. Murrosiässä seksi ja seksuaalisuus kiinnostavat nuorta eri tavalla kuin aikaisemmin. Omaan ulkonäköön liittyvät asiat ovat herkkiä murrosikäiselle.

Main. Murrosiässä nuori haluaa toimia itsenäisesti eikä kaipaa vanhempia neuvomaan. Yleensä murrosiässä kavereitten seura on tärkeää ja kun on joku jolle voi jakaa ajatuksia ja tunteita. Nuorten on kyettävä päättämään asioistaan ottamaan vastuu omasta elämästään ja ottaa kantaa asioihin. Murrosiässä mieliala vaihtelee paljon, tuntuu kuin olisit aikuinen, mutta olet liian nuori moneen asiaan. Välit kun tulevat sitten aikanaan selviksi mielipiteitäsi kuunnellaan sitten paremmin. Ja kun hoidat hommasi kotona, koulussa ja vapaa-ajalla aina niin huolellisesti kun osaat. Myrskyisä murrosikä - Aivosolut järjestäytyvät uusiin asemiin.

Teini-ikäisen vanhemmat tietävät, että murrosikä tuntuu muuttavan lapsen persoonallisuuden melkeinpä yhdessä yössä. Vanhempien, opettajien ja muiden auktoriteettien sana ei enää paljoa paina eikä teini tunnu muutenkaan ottavan huomioon muuta kuin omat mielihalunsa. Ennen murrosikää aivojen hermosolumassan, harmaan aineen, määrä kasvaa ja murrosiän lähestyessä määrä alkaa taas pienentyä. Murrosiän myllerrystä selittävät muutokset johtuvat paitsi hormonitoiminnasta niin myös aivojen rakennemuutoksista. Ennen murrosikää aivojen hermosolumassan, harmaan aineen, määrä kasvaa ja murrosiän lähestyessä määrä alkaa taas pienentyä. Ei tarkalleen tiedetä, miten mekanismi toimii, mutta prosessin aikana käyttämättömiä hermosoluyhteyksiä karsiutuu, solut järjestäytyvät uudelleen ja valkea aine lisääntyy. Juniornetti - tietoa murrosiän muutoksista. 6. Lisääntyminen. Hedelmöittymisestä syntymään, animaatio.

The miracle of life. VIDEO: Näin sikiön kasvot kehittyvät. Ihmiskasvot kehittyvät kohdussa kuin palapeli. Kasvojen vasen ja oikea puoli sekä kasvojen alaosa kohtaavat toisensa nenän alapuolella jättäen siihen uran, joka löytyy meiltä kaikilta. Tällä hienolla videolla näytetään, kuinka palapelin palaset loksahtavat kohdilleen. Raskauden ensimmäinen kolmannes -animaatio. Top 10 Mind-Blowing Images Of Human Life In The Womb. 3D animation of a birth, amazing. Use a balloon and ping pong ball to show how the cervix thins and dilates during labor. Hs. Fakta Millaisia ovat hyvän ystävän tunnusmerkit? "Kun pippeli on kovana, se asetetaan vauvareikään" Ei ole uusi asia, että lapset ovat kovia kyselemään. On myös täysin luonnollista, että lapsia kiinnostavat esimerkiksi seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Monesti käy kuitenkin niin, että aikuinen hämmentyy lapsen esittäessä kiperän kysymyksen. Näiden vinkkien avulla voit vastata lapsen kysymyksiin asiallisesti, mutta niin, että lapsi ymmärtää edes pääpiirteittäin, mistä on kyse.