background preloader

Ihminen

Facebook Twitter

HYVÄ OSAAMINEN: Oppilas osaa kuvata terveyden osa-alueita ja antaa esimerkkejä siitä, miten terveyttä voidaan arjessa edistää.

Oppilas osaa kuvata elämänkulun eri vaiheita ja selittää murrosikään liittyviä keskeisiä kasvun ja kehityksen tunnuspiirteitä ja niiden yksilöllistä vaihtelua. Terveystiedon Joulukalenteri. Murrosikä. Content. Aivotesti. Ihmisterveysoppi - Etusivu. The brain dictionary. Human Digestive System. Wellou, lasten oppimisympäristö: ruoka, ravitsemus, liikunta, lepo ja uni. 13 Kuvaa evoluutiomme kehityksestä. Välillä saattaa tuntua siltä että kehitys kulkee väärään suuntaan.

13 Kuvaa evoluutiomme kehityksestä

Ainakin näiden kuvien jälkeen. Hs. Fakta.

hs

BioDigital Human: Explore the Body in 3D! Free Human Body Lapbook. Biologian ainedidaktiikka. Lähde: www.kerhonetti.net Mitä tarvitaan: · ruokasoodaa · muki.

Biologian ainedidaktiikka

Ihminen. Human Body: Printables - The Home Teacher. Our human body project is over.

Human Body: Printables - The Home Teacher

The Human Body (stop-motion!) Ihminen on elimistöjen yhteispeliä. Untitled. Aivot ja hermosto. Elimistöt. Human body system diagram. BioDigital Human: Explore the Body in 3D! (Chrome) Ihminen. Ihmiskehon luusto. Label of Human Skeleton in Human Anatomy Coloring Pages. Untitled. Untitled. Dreamstime_xl_31367867. Untitled. Rolling Bones - lujat luut. Fiksu on kova luu läpi elämän!

Rolling Bones - lujat luut

Edellytykset luuston elinikäiselle kestävyydelle luodaan jo nuorena kasvattamalla luja luusto sekä omaksumalla luuston terveyttä edistävät elintavat. Vahvan luuston rakentuminen nuorena estää haurastumista ja murtumia myöhemmällä iällä. Luuston rakennusaineita ovat riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti, säännöllinen luustoa kuormittava liikunta ja päihteettömyys. Rolling Bones -lukujärjestykset Voit tulostaa itsellesi Rolling Bones -lukujärjestys kouluun tai harrastuksiin. Untitled. Untitled. Näiden kuvien avulla näet kätevästi mitä lihasta venytät! Kuva, Urheilu, Uutiset 23.01.2016 21.02, Lisännyt: Late Kaikkien tulisi venytellä aina silloin tällöin.

Näiden kuvien avulla näet kätevästi mitä lihasta venytät!

Olitpa sitten urheilija tai sohvaperuna, tulisi kaikkien ihmisten venytellä aina silloin tällöin. Lihakset pysyvät näin ollen vetreämpinä ja siitä on hyötyä verenkierrolle ja nivelille. Venyttelytapoja on monia, mutta aina emme kuitenkaan tiedä, mihin lihakseen jonkin venytyksen olisi tarkoitus kohdistua. Seuraavien kuvien avulla tämä asia saadaa kätevästi hallintaan. Seuraavissa kuvissa on eri venyttelyasentoja, joissa venyteltävä lihas on värjätty punaiseksi. Lähde: MakeYourLifeHealthier. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Verenkierto. Untitled. Untitled. Untitled. How the Heart Works 3D Video.flv. Heart Animation. Internetix - Lukion ja peruskoulun kursseja. Kuva: Sydämen rakenne.

Internetix - Lukion ja peruskoulun kursseja

Nuolet kertovat veren tulosta sydämeen laskimoiden kautta, etenemisestä sydämessä eteisistä kammioihin ja poistumisesta sydämestä valtimoiden kautta. Eric Pierce, Dake / Wikimedia Commons, CC BY SA Sydän on rintaontelossa kylkiluiden suojaamana sijaitseva vahva lihas, jonka tehtävänä on pumpata verta kaikkialle kehoon. Sydämesi on painoltaan noin 300 g ja vastaa kooltaan omaa nyrkkiäsi.

Sydän jakautuu väliseinällä erotettuihin oikeaan ja vasempaan puoliskoon. Veri saapuu sydämen kumpaankin eteiseen samanaikaisesti laskimoita pitkin. Sydämen sykkeen saa aikaan sydämen supistuminen ja sitä seuraava tauko ennen seuraavaa supistumista. Sepelvaltimot ovat sydämen verisuonia, jotka kuljettavat happea ja ravintoaineita sydänlihaksen soluille.

Otavan Opisto / Johanna Mattila 2014 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä - Tarttuva 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Untitled. Untitled. The immune system in action! how white blood cells attack a parasitic worm. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. YouTube. Untitled. Untitled. Nuoren ihonhoito-opas - Ihonhoito - Yhteishyvä. Ihon säännöllinen puhdistaminen ja hoitaminen aamuin illoin on hyvä aloittaa murrosiässä.

Nuoren ihonhoito-opas - Ihonhoito - Yhteishyvä

Iholle alkaa syntyä epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä, yleensä murrosiässä. Ne häviävät useimmiten iän ja hormonitoiminnan tasoittumisen myötä. Ihon säännöllinen puhdistaminen ja hoitaminen tulisi aloittaa murrosiässä tai ainakin viimeistään, kun ryhtyy säännöllisesti meikkaamaan. Vaikka iholle tuleekin finnejä, pitäisi voimakkaasti kuivattavia ja vahvoja alkoholipitoisia puhdistustuotteita välttää. Ruokavalioon täytyy myös kiinnittää huomiota. Ihon kunnon tarkastelu Jos iho tuntuu kiristävältä, mitään alkoholipitoisia kasvovesiä tai vaahtoavia puhdistustuotteita ei pidä käyttää. Silmämeikinpoistoaine Silmämeikki tulee aina poistaa silmämeikinpoistoaineella, sillä kasvoille tarkoitettu puhdistusaine saattaa ärsyttää herkkää silmänympärysihoa.

Käyttö Silmämeikinpoistoainetta kaadetaan pumpuliin. Untitled. Untitled. Palovamman hoito. Untitled. Luonto ja ympäristö.

Korva

Eye minibook Free Clip art Body Organs for Human Body Lapbook. Bodyorgansposter. Bodyorganslabelling. Ruoansulatus alkaa suussa. Yle.fi Tekstikoko + | - opettaja.tv Sisältö Teemapaketit opetukseen Kesto: 00:00:38.

Ruoansulatus alkaa suussa

Untitled. Upload.wikimedia.org wikipedia ...ve system diagram no labels arrows. Untitled. Untitled. Hampaiden-harjaus. HappohyoÌkkaÌys. Untitled. Skin and 6 Major Body Systems Minibooks. Human Body Archives - KidsPressMagazine.com. Science & Nature - Human Body and Mind - Body - Puberty. Juniornetti - tietoa murrosiän muutoksista. Murrosikä. Murrosikä alkaa nuorilla hyvin eri iässä.

Murrosikä

Tytöillä se alkaa yleensä aikaisemmin kuin pojilla. Murrosiässä, kehossa ja mielessä tapahtuu valtavasti kasvua ja kehitystä. Usein fyysinen kehitys tapahtuu tunne-elämää aiemmin. Lisää murrosiän kasvusta ja kehityksestä. Tytöillä murrosikä alkaa yleensä rintojen aristamisella ja kasvamisella. Pojilla murrosiän alkamisesta kertoo kivesten kasvaminen, tavallisimmin 9 - 13 vuoden iässä. Murrosiässä seksi ja seksuaalisuus kiinnostavat nuorta eri tavalla kuin aikaisemmin. Omaan ulkonäköön liittyvät asiat ovat herkkiä murrosikäiselle. Main. Murrosiässä nuori haluaa toimia itsenäisesti eikä kaipaa vanhempia neuvomaan. Yleensä murrosiässä kavereitten seura on tärkeää ja kun on joku jolle voi jakaa ajatuksia ja tunteita. Nuorten on kyettävä päättämään asioistaan ottamaan vastuu omasta elämästään ja ottaa kantaa asioihin. Murrosiässä mieliala vaihtelee paljon, tuntuu kuin olisit aikuinen, mutta olet liian nuori moneen asiaan. Välit kun tulevat sitten aikanaan selviksi mielipiteitäsi kuunnellaan sitten paremmin.

Ja kun hoidat hommasi kotona, koulussa ja vapaa-ajalla aina niin huolellisesti kun osaat. Myrskyisä murrosikä - Aivosolut järjestäytyvät uusiin asemiin. Teini-ikäisen vanhemmat tietävät, että murrosikä tuntuu muuttavan lapsen persoonallisuuden melkeinpä yhdessä yössä. Vanhempien, opettajien ja muiden auktoriteettien sana ei enää paljoa paina eikä teini tunnu muutenkaan ottavan huomioon muuta kuin omat mielihalunsa. Ennen murrosikää aivojen hermosolumassan, harmaan aineen, määrä kasvaa ja murrosiän lähestyessä määrä alkaa taas pienentyä.

Murrosiän myllerrystä selittävät muutokset johtuvat paitsi hormonitoiminnasta niin myös aivojen rakennemuutoksista. Ennen murrosikää aivojen hermosolumassan, harmaan aineen, määrä kasvaa ja murrosiän lähestyessä määrä alkaa taas pienentyä. Ei tarkalleen tiedetä, miten mekanismi toimii, mutta prosessin aikana käyttämättömiä hermosoluyhteyksiä karsiutuu, solut järjestäytyvät uudelleen ja valkea aine lisääntyy. Juniornetti - tietoa murrosiän muutoksista. 6. Lisääntyminen. Mitä lapsi oppii ja opettelee, miten ilmentää omaa seksuaalisuuttaan juuri tällä alueella? Lisääntyminen kiinnostaa lasta usein jossain kehityksen vaiheessa. Paljon riippuu siitä, milloin vauvojen syntyminen on ajankohtaista lapsen ympäristössä. Lapsi myös kuulee puhetta ja sanoja, joita hän kyselee. Näin ollen minkä ikäinen lapsi tahansa voi tarvita vastauksia. Pienelle lapselle puhutaan lyhyemmin ja yksinkertaisemmin kuin isommalle.

Tarkempia ajatuksia siitä, miten lisääntymisestä voi kertoa, löytyy täältä, Mitä eri asioita lapsi saattaa kysyä ja pohtia, mitä eri asioita lapselle voi lapsentasoisesti myös kertoa? Miten lapsi saa alkunsa, miten vauva menee vatsaan ja miten tulee sieltä ulos.Raskaus, kohtu tai vauvan koti. "Vastaan lasten kysymyksiin ja puhun asioista tavalliseen tapaan, en vitsaile. Hedelmöittymisestä syntymään, animaatio. The miracle of life. VIDEO: Näin sikiön kasvot kehittyvät. Ihmiskasvot kehittyvät kohdussa kuin palapeli. Kasvojen vasen ja oikea puoli sekä kasvojen alaosa kohtaavat toisensa nenän alapuolella jättäen siihen uran, joka löytyy meiltä kaikilta. Tällä hienolla videolla näytetään, kuinka palapelin palaset loksahtavat kohdilleen. Seitsemännellä raskausviikolla, jolloin alkio on vielä paljon enemmän katkaravun kuin ihmisen näköinen, pienet ympyräiset muodot alkavat kehittyä pään molemmille puolille – silmät! Myös korvat alkavat muodostua. Yhdeksännellä raskauviikolla alaleuka näkyy jo selvästi ja silmäluomet kehittyvät.

Kymmenenteen raskausviikkoon saakka alkion silmät ovat sijainneet pään sivuilla ja korvat lähellä suuta, mutta tällä viikolla ne siirtyvät oikeille paikoilleen. Yhdennellätoista raskausviikolla silmäluomet peittävät silmät lähes kokonaan ja nenänpää tulee näkyviin tällä viikolla. Raskauden ensimmäinen kolmannes -animaatio. Top 10 Mind-Blowing Images Of Human Life In The Womb. 3D animation of a birth, amazing. Hs. Fakta Millaisia ovat hyvän ystävän tunnusmerkit? Puhutteko kavereiden kanssa ihastuksista? Miltä tuntuu olla ihastunut tai rakastunut? Onko helppoa sanoa ihastuksen kohteelle, että on ihastunut? Miltä pettymys tuntuu? "Kun pippeli on kovana, se asetetaan vauvareikään"

Ei ole uusi asia, että lapset ovat kovia kyselemään. On myös täysin luonnollista, että lapsia kiinnostavat esimerkiksi seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Monesti käy kuitenkin niin, että aikuinen hämmentyy lapsen esittäessä kiperän kysymyksen. Näiden vinkkien avulla voit vastata lapsen kysymyksiin asiallisesti, mutta niin, että lapsi ymmärtää edes pääpiirteittäin, mistä on kyse. 1. Ensimmäinen tärkeä asia on muistaa puhua myönteiseen sävyyn kaikesta kehitykseen liittyvästä, kuten lisääntymiskyvystä, kuukautisista ja siemensyöksyistä. Näin lapsi oppii jo varhain suhtautumaan kehitykseensä myönteisesti. 2. Tilanteisiin ja kysymyksiin reagoimista voi kuitenkin harjoitella jossain määrin jo ennen kuin niitä on edes ehtinyt ilmaantua. 3. ”Kun isän pippeli on kovana, sen voi asettaa äidin vauvareikään.

Aluksi puhutaan alkiosta, koska siemenet ovat niin pieniä, ettei niitä voi millään nähdä.

SEKSUAALISUUDEN PORTAAT VIRIKEKUVAT

Seksuaalisuuden portaat -kuvaus. Seksuaalisuuden portaat toiminnallisena ohjeet31052010. Tunteesta tunteeseen - 3. Tunnetaitoja oppii harjoittelemalla. MAHTI_tunnekortit_tulostusversio. Play this quiz now! Play this quiz now! Play this quiz now! Play this quiz now! Pisara 5 Ihminen flashcards.