background preloader

Online/otthon tanulás

Facebook Twitter

Librarianship in 2020: Year of the Go-Getter. TranslationOfPracticeNYCSLS. Keltsük életre a tankönyvet! – 15 tipp, hogyan fogjunk hozzá □ Tartalomjegyzék – mit tudunk?

Keltsük életre a tankönyvet! – 15 tipp, hogyan fogjunk hozzá □

Írjuk fel a fejezeket címét a tábláraa diákok gyűjtsenek minden cím alá ötleteket, ami eszükbe juttippeljük meg, melyik ötletet ki írhattaaz ötlet szerzőke fejtse ki, mire gondolta tanulók így a korábbi ismereteiket már össze tudják kötni az elsajtátítandó új információkkalLinkgyűjtemény egy web 2-es eszköz segítségével, például Padlet, Linoit vagy Wakeletegy új fejezetnél, gyűjtsünk össze linkeket, ami a témához kapcsolódnakA hét képeegy naptárba tegyük be a fejezetek címeit, kb mikor melyiket fogjuk vennia diákok keressenek jogtiszta képeket a témához kapcsolódóan, szavazzunk arról, melyik lehet a hét képeFejezetek megtanítása – csoportokbanosszuk a diákokat kis csoportokba, mindegyik az adott fejezetet más szemszögből fogja megvizsgálniSzófelhők használataegy adott szövegrészletből például Wordart segítségével készíthetnek a tanulók szófelhőket Köszönjük Shelly Sanchez engedélyét a cikk lefordításához és használatához.

Hogyan válasszunk digitális eszközöket? Irene saját bevallása szerint az első önállóan megtartott tanórája után 2 dologra jött rá: 1.

Hogyan válasszunk digitális eszközöket?

MINDEN TANULÓNAK SZÜKSÉGE VAN ÉS MEG IS ÉRDEMLI, HOGY A TANÁR VALÓBAN LÁSSA ŐT 2. AZ IKT ESZKÖZÖK SEGÍTENEK EBBEN. Azt mondja, azért készítette népszerű ábráját, mert észrevette, hogy sok pedagógus szeretne IKT eszközöket használni, de egyszerűen nem tudnak választani. A kép segíthet eldönteni, melyik az amelyikkel el tudják érni a kívánt célt. FONTOS KIEMELNI, HOGY MIELŐTT A TECHNOLÓIGÁRÓL DÖNTÜNK, TISZTÁBAN KELL LENNÜNK AZZAL, MIK IS A CÉLJAINK A TANÓRÁN. FONTOS KIEMELNI, HOGY MIELŐTT A TECHNOLÓIGÁRÓL DÖNTÜNK, TISZTÁBAN KELL LENNÜNK AZZAL, MIK IS A CÉLJAINK.

És íme az új infografika, amel ahhoz ad segítséget, hogyan választhatunk beágyazható digitális eszközöket. A blog angol nyelven itt érhető el. Vodafone Magyarország Alapítvány - Home. Magyar Irodalom középiskolásoknak és érettségizőknek - Új távoktatási programot indított az FTI-iASK - iASK - Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Kőszeg. A karantén miatti otthon tanulás elősegítése érdekében a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) által létrehozott távoktatási videókban a középiskolai történelem és magyar irodalom érettségi tételek feldolgozást láthatják.

Magyar Irodalom középiskolásoknak és érettségizőknek - Új távoktatási programot indított az FTI-iASK - iASK - Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Kőszeg

Dr. Bokányi Péter és dr. Sümegi István az FTI-IASK kutatói, – akik egyben középiskolai tanárok is – arra vállalkoztak, hogy bemutassák és elmagyarázzák a 2020. évi legfontosabb érettségi tételeket a diákoknak. Hétről hétre szeretnénk közreadni a folyamatosan készülő videó-anyagainkat a www.iask.hu honlapon és az FTI-iASK Facebook-oldalán. Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár. A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal.

Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár

Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató. Vezércikk - 2020. március 14. 1.

Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató

TERVEZÉS Tudomásul kell vennünk, hogy a pedagógusok finoman fogalmazva nem homogén csoport digitális kompetenciák tekintetében, és valószínűleg sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy ilyen esetben milyen eszközökhöz lenne érdemes nyúlni. Többek között ezért is lenne fontos, hogy az első lépést NE az egyes tanárok lépjék meg, hanem iskolai közösségek. Több emailt kaptam, ahol elkeseredett, tanácstalan pedagógusok kérdik, hogy mit tehetnek most, hogy az iskola vezetése arra kéri őket, hogy 'gondolkodjanak el, hogy milyen távoktatási formákban tudnák az óráikat megtartani'. Nyilván semmilyenben, mert tény, hogy fel kell gyorsulnunk, de azért ez azért ez nem megy 0-ról 100-ra 3 mp alatt. 2. Szintén jó megoldás lehet a Microsoft Teams, ám itt az iskolai redszergazdának is van munkája, O365 telepítéssel kezdődik a feladat, ami időigényes.

A hashtag.school 2020-ban már közel 200 iskolában lesz/van jelen, és sok szempontból komplex megoldásokra képes. Online oktatás. Mozaik Digitális Oktatás. Online tanulási lehetőségek I. rész. A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok?

Online tanulási lehetőségek I. rész

Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni. – Videókonferencia használata: egy rövid 10 perces videókonferencia megadhatja a nap alaphangját.

. – Napi tennivalók listájának elkészítését is javasolhatjuk a diákoknak, ahol a kiadott feladatok sorrendjét ők maguk döntik el. Online tanulás-tanítás tervezése 2. rész. FONTOS KIEMELNI, HOGY MIELŐTT A TECHNOLÓIGÁRÓL DÖNTÜNK, TISZTÁBAN KELL LENNÜNK AZZAL, MIK IS A CÉLJAINK. Akkor tud egy pedagógus dönteni, ha tisztában van azzal, mit is szeretne a tanulási folyamat során elérni. Irene van der Spoel, a Today’s Teaching Tools blog szerzője a Modern Iskolával együttműködve magyarul is megjelentette néhány hete a népszerűségi csúcsokat döntő folyamatábrájának átdolgozását, ezúttal e-learning eszközökről.

Reméljük most is támpontot nyújt Olvasóink számára az eszközök kiválasztásakor.