background preloader

Hasznosságok

Facebook Twitter

A foglalkozások bemutatása. Digitális és online lehetőségek, jó gyakorlatok a tanári munkában és a neveléstudományi kutatásokbanOsztatlan tanár szakos hallgatóknak és gyakorló pedagógusoknak Ismertető: Az összeállított anyag szerzői között gyakorló pedagógusok, pedagógusképzéssel foglalkozó oktatók, közgyűjteményi dolgozók és doktorhallgatók is vannak, emiatt a közreadott szövegek különösen sokszínűek, más-más nézőpontokat jelenítenek meg, így várhatóan sokak érdeklődésére számot tart ez a gyűjtemény.

A foglalkozások bemutatása

A fő cél az, hogy ez a mű minél több gyakorló, illetve hamarosan pályára lépő pedagógusnak nyújtson elméleti és módszertani segítséget, hogy segítse a tanár szakos diákok digitális kompetenciáinak a fejlesztését. Így hivatkozhat a kötetre: Kéri Katalin (szerk.): Digitális és online lehetőségek, jó gyakorlatok a tanári munkában és a neveléstudományi kutatásokban : Osztatlan tanár szakos hallgatóknak és gyakorló pedagógusoknak. A tananyag összes PDF és HTML elérhetősége. Szógenerátor - Szókereső program betűkből szavak kereséséhez. Karácsonyi húzás online, percek alatt.

Iskolatáska. Tisztelt Érdeklődő!

Iskolatáska

Az oldalon a régi Szolgáltatói kosár felületen ( közzé tett innovációk listája található. A Jó gyakorlatok listája TÁMOP 3.1.4 gomb alatta az adott szakmai kritériumoknak (NAT, ONAP stb.) megfelelő innovációk, oktatási, pedagógiai „Jó gyakorlatok” áttekintése, a közöttük való keresés lehetséges. Ahol a színek dominálnak. Virtuális dobás dobókockával. Alternatív játékok a mindennapos testneveléshez, testmozgáshoz. Openbit.hu. Online Photo Editor. Új Pedagógiai Szemle. Thing files for Hungarian alphabet (magyar ABC) by AKGrobotics. Meme Generátor - kiszamolo.com. Mém készítés regisztráció nélkül ingyen és egyszerűen.

Meme Generátor - kiszamolo.com

Képszerkesztő online - az ingyenes fotószerkesztő. Magyarország ismert és rejtett tanösvényeinek NAGY térképes gyűjteménye - Szallas.hu Blog. Összegyűjtöttük neked azokat a szálláshelyeinket, ahol nincs előrefizetés és nincs lemondási díj!

Magyarország ismert és rejtett tanösvényeinek NAGY térképes gyűjteménye - Szallas.hu Blog

Foglalj 100% pénzügyi biztonsággal. Megnézem >> Egészen addig, amíg Martin Edittel el nem kezdtük térképre gyűjteni a hazai tanösvényeket, azt gondoltam, sokat ismerek, és közülük sokat már végig is jártam. Free virtual manipulatives for schools ideal for Interactive white board. Interactive clock. Digitális Tudománytár. 3 millió kép szabadon hozzáférhető, letölthető, felhasználható - PUNKT. Feladatkészítők. Itt összegyűjtöm azokat az ingyenes feladatkészítő generátorokat, amiket én is használok.

Feladatkészítők

Érdemes kipróbálni őket, egyszerűek és gyorsak. Itt lehet spirál formában írni. Releváns tudás korunkban. Gyarmathy Éva írása Vagyis nekem azt kell megtanulnom, hogy mit csináljak akkor, amikor nem tudom, hogy mit csináljak.

Releváns tudás korunkban

Az előadásom címe talán félrevezető: mintha tudnám, mi számít ma releváns tudásnak. Nem tudom, ahogyan mások is legfeljebb csak találgatnak. Hiszen a folyamatos változásban az is kérdés, hogy a ma használható tudás mennyi ideig számít tudásnak. Itt a nagy átverős lista: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit. Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről? Tegyünk MINDEN szülőt az iskola szövetségesévé. Image: Kelli McClintock / Unsplash.com Számos pedagógus számára ismeretlen terület a szülők bevonása.

Tegyünk MINDEN szülőt az iskola szövetségesévé

Salamon Eszter, a Parents International vezetője szerint nem szabadna, hogy a szülők hozzájárulása a gyerekek oktatásához a házifeladatok megoldásához nyújtott segítségre korlátozódjon. Ehelyett az lenne a kívánatos, hogy a szülők megbecsüljék a tanulást, és elismerjék az iskola által betöltött szerepet ebben a folyamatban – az pedig a pedagógusok feladata, hogy helyet biztosítsanak a szülőknek az asztalnál. Még soha nem találkoztam olyan szülővel, aki nem a legjobbat akarta volna gyerekeinek. Ezt egy, a közelmúltban nyugdíjba vonult iskolaigazgatótól hallottam. Mesetár - Pompás Napok. Az internet elterjedése lehetővé teszi a mese iránt érdeklődők számára, hogy elektronikus formában is megtaláljanak egy-egy mesét.

Mesetár - Pompás Napok

A lejegyzett szövegek - alapos gyűjtőmunka alapján - valamicskét visszaadhatnak a hajdan élt elődeink gondolkodásából, de bizony sok dolgunk van, amikor újra élővé szeretnénk tenni a szövegeket. Ehhez ajánljuk Mesegyűjtemények az üveghegyen innen, az üveghegyen túl című bejegyzésünket. Ezért kell a szabad játék az iskolában. A Meixner-módszerről. Egyre nő a tanulási zavarral küzdő gyermekek száma, ami ráirányította a szakma és a társadalom figyelmét is e problémára.

A Meixner-módszerről

A pszichológiai, pedagógiai, gyógypedagógiai kutatások gyakorlati tapasztalataik nyomán egyre inkább körvonalazhatók a tanulási- és magatartási zavarok típusai és altípusai. Ennek egyik lehetséges pedagógiai megoldását dolgozta ki Meixner Ildikó. Mindeközben - Canterbury érseke új, digitális Tízparancsolatot hirdetett. Olvasónktól kaptunk az alábbi fotót, amin azt lehet megszemlélni, milyen nem várt problémákba tud ütközni, ha újra kell festeni egy parkolót.

Mindeközben - Canterbury érseke új, digitális Tízparancsolatot hirdetett

Tanári kézikönyv - Turn Me On. IKT arzenál. Öt ötlet a játékos betűtanulásra. A betűtanulás sokszor fárasztó tevékenység, amit a gyerekek gyakran unalmasnak tartanak. Ráadásul az írás során olyan összetett finommozgásokra van szükség, amire sok gyermek még nem képes. Éppen ezért minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy játékos formában gyakoroljuk a betűket. Ma erre adok pár ötletet. "Akár munkatérről, akár tanulási térről van szó, a hatékonyságot növeli a mobilitás." Interjú Gyarmathy Évával a térbeli mobilitás fontosságáról. Hirdetés. A tanári pálya márpedig menő. Toolkit Full Fact. Több mint száz múzeum változtatta gyűjteményét ingyenesen letölthető színezőkké - Fidelio.hu.

Bár a felnőtt színezők korszaka már lecsengőben van és helyüket lassan átveszik az egyedileg készített naptár (bullet journal) vagy a számok összekötésével kirajzolódó képek, mutatunk néhány olyan színezőt, amelyek között akkor is érdemes mazsolázni, ha már nyugdíjaztad a színes ceruzáidat. Idén februárban 113 múzeum fogott össze a #ColorOurCollections vagyis a Színezd ki a gyűjteményeinket! Akcióban és online ingyenesen elérhetővé, sőt letölthetővé tették műtárgyaik színezhető verzióját.

Az általában kitöltendő virágokat vagy geometrikus formákat kínáló kötetekkel szemben itt szinte minden témában találhatók színezhető oldalak. Tudományos intézmények és történelmi múzeumok alakították át fekete-fehér ábrákká az orvosi különlegességeket, régi hirdetéseket esetleg épületrajzokat vagy szabásmintákat. Digitális tanár - T-Systems Magyarország. Business magazin: A 8K, avagy mit fejlesztenek egy jó iskolában? 24. Ezeket kell tudnod, ha a „digitális” a kulcsszó.

A technológiai műveltség amellett, hogy felöleli a megbízható hardver- és szoftvertudást, a digitális technológiák és alkalmazások felelősségteljes használatát is magába foglalja. A téma aktualitását és jelentőségét mutatja az is, hogy „Roadshow a biztonságos internethasználatért” címmel indult március 26-án egy rendezvénysorozat, mely a Digitális Immunerősítő Program egy új, fiataloknak szóló, a digitális védekezőképességüket erősítő országjáró kampány.

(Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár tartott sajtótájékoztatót a témában éppen március 26-án.) A technológiai műveltség alapkompetencia a következő komponensekből épül fel: Digitális eszköztudás, Digitális egészség, Személyes digitális biztonság és adatvédelem, Digitális környezetvédelem, Digitális jog. eSzocMet. Az eSzocMet egy szociometria tesztfelvételt segítő böngészőben futtatható alkalmazás.A tesztet a résztvevők a saját böngészőjükben töltik ki, ezután a program kiszámolja a fontosabb mutatókat, továbbá segíti a szociogram elkészítését. Így indulj Ezen az oldalon összegyűjtöttünk minden információt, amit a tesztről tudnod kell. Portfólió, szociometria. Az oldal feladata: Honlap. Webkamerák - Filmdzsungel. Webkamerák - Filmdzsungel. ISKON. Okos Doboz videók, oktató animációk egszségnevelés és más tantárgyi témakörökben.

Sheeplive.eu. Digitális intelligencia – Készségek a sikeres digitális élethez – TÉR / IDŐ blog. Ami a tudásból (kellene) a 21. században – Eszik Zoltán: a világ – s benne a magam – dolgairól. Videókat készíttetnél a diákjaiddal? Itt van néhány megoldás! - Oktatás 2030. Digitális kompetencia: a tanárok és diákok számára nélkülözhetetlen 21. századi készség. A digitális kompetencia nélkülözhetetlen a tanuláshoz, a munkavégzéshez és az aktív társadalmi szerepvállaláshoz. 21. századi készségek - FLIGBY magyarul. Vizuális bűncselekmények (PBTK) - drprezi.hu. „Megoszthatom? – Hiszen a diákjaimnak kell!” útmutató a szerzői jogokról, a tanításról és az internetről. Image: tubartstock / Shutterstock.com. DQ projekt. Ne dobd ki a kartondobozt, cipősdobozt mostantól! Szuper játékokat készíthetsz belőlük (fotók) - Papás-mamás magazin.

2019 Február 05. • Szerző: Papás Mamás Magazin. Iskolai segédanyag az ENSZ gyerekjelentéshez. Business magazin: A 8K, avagy mit fejlesztenek egy jó iskolában? ESLplus. Login. Élet+Stílus: Gyarmathy Éva: Az ideális iskola hat jellemzője - HVG.hu.