background preloader

Online tanulási lehetőségek I. rész

Online tanulási lehetőségek I. rész
A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni. – Videókonferencia használata: egy rövid 10 perces videókonferencia megadhatja a nap alaphangját. – Napi tennivalók listájának elkészítését is javasolhatjuk a diákoknak, ahol a kiadott feladatok sorrendjét ők maguk döntik el. A tanulók által felmerülő problémákra és a pedagógus által megvalósítani kívánt pedagógiai lehetőségekre is figyelnünk kell az online tanítás-tanulás folyamatában. o Zoom: o Loom:

https://moderniskola.hu/2020/03/online-tanulasi-lehetosegek-i-resz/

Related:  TanárTávoktatás

Mozaik Digitális Oktatás Mozaik Kiadó Informatika tankönyvcsalád Informatika 10. Számítástechnika, könyvtárhasználat - Tankönyv Szerzők:Rozgonyi-Borus Ferenc, Dr. Videóbeszélgetés Internet a tanórán - 2017. augusztus 6. Izgalmas eszköz a Flipgrid (ITT TALÁLHATÓ), ami új utakat mutathat az oktatásban. Sokat mondogattuk már, hogy a videómegosztók megjelenése legalább akkora forradalom, mint a könyvnyomtatás feltalálása volt és ennek következtében az élő beszéd, a mozgókép mint információforrás egyre jelentősebb lesz, míg az írott szöveg szerepe hátrébb szorul.

200 modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim Múzeum A New York-i intézmény több mint 200 digitális könyvet kínál fel a modern művészet szerelmeseinek – szúrta ki a Rebellive Magazin. A művek ráadásul nemcsak online olvashatók, de le is tölthetők az intézmény internetes archívumából. A múzeum több mint fél évtizede digitalizálja kiállításai katalógusait és művészeti könyveit, melyek mostantól a szélesebb közönség számára is elérhetők – olyan, nagy jelentőségű munkákról van szó például, mint a Picasso háborús évek alatti festészetéről szóló, az expresszionizmust, vagy Kandinszkij munkáit bemutató kötetek. A kollekció továbbá katalógusokat és retrospektív kiállítási anyagokat is magába foglal, olyan mesterek nevével fémjelezve, mint Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon vagy Mark Rothko. A teljes gyűjtemény itt böngészhető.

Mozaik Digitális Oktatás A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Kosaram Kiadvány katalógus Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal. Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Az ötletek kipróbálását, használatát ajánljuk tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, illetve projektek keretében is.Milyen motivációs szerepe lehet a Skype-nak az idegennyelv-tanulásban? Hogyan használható a Facebook az irodalomórán?

Edu365 - Regisztráció Az ingyenes Office 365 ProPlus programcsomagot keresed? Jó helyen jársz. Csak egy regisztráció, majd néhány kattintás, és már el is kezdheted használni. Ha van érvényes diákigazolványod, akkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak köszönhetően most 5 eszközre (számítógépre vagy mobilra) is letöltheted ezt a programcsomagot. A regisztráció előtt kérjük, olvasd el alaposan technikai útmutatókat! Készen állsz?

A távoktatáshoz szükséges releváns szoftverek Hétfőtől - a koronavírus hatásait csökkentendő-, Magyarország követi a környező országok gyakorlatát, és az egyetemek után bezárja az általános és a középiskolái kapuit. Idehaza azonban a döntéshozók úgy döntöttek, hogy az oktatás nem áll le erre az időszakra, hanem távoktatás formájában folyik tovább. A cikkben foglaltakkal kapcsolatban cégünk ingyenes informatikai vagy szoftver tanácsadást biztosít oktatási intézmények részére. Amennyiben ezt igénybe kívánják venni, jelezzék a support@trans-europe.hu e-mail címen! EduBase [ bezárás ] Tech - Fakockázás helyett kódoljon a gyerek! Ma már minden gyerek a gép előtt ül, előbb látnak táblagépet, mint a nagyszülőket, hamarabb tudják megnyitni a programokat, mint járnának. Több egyetem és néhány szülő is arra jutott, hogy Ideje ebből előnyt kovácsolni: miért ne tanulhatnának valamit játékosan, amivel később nagyon jól kereshetnek. Az angol sajnos alap, de ez talán hamar áthidalható. Összeszedtük a legjobb, gyerekeknek szóló, programozást tanító programokat. Egyre többen ismerik fel, micsoda kincset adhatnak gyerekeik kezébe, ha már kiskoruktól fogva programozni tanítják őket, hogy ne csak használni tudják a pc-t, mint a húszas-harmincas éveiben járó Y-generáció. A gyerekek szinte táblagéppel a kezükben születnek, és előbb tanulják meg az érintőképernyőket nyomkodni, mint járni.

Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató Vezércikk - 2020. március 14. 1. TERVEZÉS Tudomásul kell vennünk, hogy a pedagógusok finoman fogalmazva nem homogén csoport digitális kompetenciák tekintetében, és valószínűleg sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy ilyen esetben milyen eszközökhöz lenne érdemes nyúlni. Ingyenes informatikai tananyagok kisvállalkozásoknak Nem kétséges, hogy az Internet mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet játszik, függetlenül attól, hogy milyen munkaterületen dolgozunk. Az üzleti információk végtelen forrása a net, de a valóban hasznos adatok felkutatása, rendszerezése, a cég egy új termékének webes megjelenítése, vagy a cég tevékenységének webes bemutatása néhány évvel ezelőtt költséges, informatikai szakembert igénylő feladatot jelentett. Mindez szinte elérhetetlen volt például egy induló kisvállalkozás számára, holott egy új üzlet beindítása webes megjelenés nélkül egyre kevésbé elképzelhető. Kevesen tudják, hogy ma már az Internet ingyenes, egyszerű és könnyen megtanulható szoftverek (web 2.0-ás eszközök) sokaságát kínálja, legyen szó a vállalkozás napi üzleti, menedzsment feladatairól, vagy a termékek, szolgáltatások reklámozásáról, a cég belső vagy külső kommunikációjának lehetőségeiről, hazai, vagy nemzetközi üzleti kapcsolatok kiépítéséről.

Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének honlapja A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a 2017-es évben az Új Európa Alapítvány és az OFI támogatásával pályázatot nyert, melynek keretében közösségi szolgálatos diákok, az egyesület hangstúdiójában érettségi témaköröket olvastak fel biológia és földrajz tantárgyakból. A megvalósításban közreműködtek a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, valamint a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium diákjai és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium szaktanárai. A felolvasott témaköröket elsősorban látássérült középiskolásoknak készítettük, de használhatják diszlexiás és diszgráfiás tanulók is. A kiadványok elkészítése mellett a diákok részt vettek szemléletformáló előadásokon is, ahol megismerhették a látássérültek mindennapjait.

Related: