background preloader

TÁVOKTATÁS

Facebook Twitter

Google Jamboard használata a távoktatásban. Youtube.

Foglalkozások

Meixner. FEJLESZTÉS. Videókvíz készítés könnyen gyorsan ingyen - az iSLCollective oldal. Táblák. ÉNEK-ZENE. ÍRÁS, ujjgyakorlatok. OLVASÁS genially-k. MATEK videók, genialy-k, online játékok. Alkalmazások, weboldalak távoktatáshoz pedagógusoknak – Magyar Digitális Oktatásért Egyesület. Rengeteg hasznos szolgáltatás érhető el a világhálón, mi most szeretnénk neked rendszerbe foglalni azokat, amiket kipróbáltunk és könnyedén, hasznosan bevethetőnek gondolunk.

Alkalmazások, weboldalak távoktatáshoz pedagógusoknak – Magyar Digitális Oktatásért Egyesület

Számonkérés, tesztek Redmenta – Magyar fejlesztésű, jól használható tesztrendszer, mellyel online, és regisztráció nélkül is számonkérhetjük diákjaink tudását.Google űrlapok – Létrehozhatunk felmérést vagy tesztet. Elegendő hozzá egy Google fiók a pedagógus részéről. A diákok regisztráció nélkül is elérik.Microsoft űrlapok – A Microsoft Forms segítségével létrehozhatsz például felmérést, szavazást vagy tesztet. Időzíthető a feladat kiosztása-beadása. Gyakorlás, ismétlés Kahoot! Online prezentálás Google Diák – Online prezentációkészítő, ami elérhető a Google fiókunkhoz kapcsolódóan, lehetővé teszi a közös munkát, és néhány okos modullal (pl. Kollaboratív felületek Padlet – Olyan interaktív felületeket hozhatunk létre, ahová szöveg, kép vagy videó is felkerülhet, lehetővé teszi a közös munkát.

"A szülőnek nem kell tanárnak lennie" - interjú Dr. Kolosai Neddával, az ELTE Tanító-és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékének pszichológusával - Meccéspontok. A koronavírus okozta járványhelyzet mindannyiunk életébe számos változást hozott.

"A szülőnek nem kell tanárnak lennie" - interjú Dr. Kolosai Neddával, az ELTE Tanító-és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékének pszichológusával - Meccéspontok

De milyen problémákkal találhatják szembe magukat azok, akik kisgyermeket nevelnek? Dr. Darts Matek.

Tesi

(27) Tanulási táblázat készítés - A tanulás jövője MOOC. Námesztovszki Zsolt, Kovács Cintia: Hogyan oktassunk online a koronavírus következtében kialakult helyzetben? Bevezető Az online oktatás és a távoktatás lehetőségeit eddig közel sem használták ki az intézmények, azonban a koronavírus következtében kialakult helyzet után a figyelem középpontjába került.

Námesztovszki Zsolt, Kovács Cintia: Hogyan oktassunk online a koronavírus következtében kialakult helyzetben?

A pedagógusok a különböző csoportokban és platformokon nagyon sok jól használható eszközt találhatnak, azonban azok a pedagógusok, akik eddig csak korlátozott mértékben vagy egyáltalán nem foglalkoztak online eszközökkel az oktatásban, azokat összezavarhatja a sok új lehetőség. Ebben az összefoglalóban azt tekintenénk át, hogy a megváltozott helyzetben hogyan tudunk olyan oktatási helyzetet kialakítani, amely a hagyományos kontaktórák helyett valósulna meg, azonban a lehető legjobban hasonlít az osztálytermi oktatásra. Célunk az, hogy egy korlátozott előtudással rendelkező pedagógus gyorsan el tudjon indulni az online oktatás útján. Ebben az összefoglalóban ezekre az első lépésekre fókuszálunk és a videókonferenciák beindításának lehetőségeit ismertetjük. Tanítás karantén idején - a digitális iskolai etikett. Vezércikk - 2020. március 15.

Tanítás karantén idején - a digitális iskolai etikett

A karantén az karantén. Fontos megértetnünk a diákokkal, hogy az egész rendelkezésnek csak akkor van értelme, ha betartják azt a szabályt, hogy nem találkoznak. Elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy a barátok valakinél gyűljenek össze a projekteken dolgozni, de ez az, amit nem tehetnek meg. Otthon kell maradni még délután is. Az online iskola is iskola. Összpontosíts! Légy felkészült! Kerüljük el a hangzavart! Egyszerre egy beszéljen. Csak akkor fog működni, ha mindnyájan akarjuk. Fontos, hogy a lehetőséget adjunk a diákoknak arra, hogy a közös szabályok kialakításában maguk is részt vegyenek és időről időre újra ellenőrizzük a szabályokat. Javaslat digitális iskolai rendre - az élhető digitális mindennapok. Vezércikk - 2020. március 16.

Javaslat digitális iskolai rendre - az élhető digitális mindennapok

Rengeteg eszközzel öntöttek nyakon minket, pedagógusokat az elmúlt pár napban. Egy oldalon szavazás indult, hogy ki melyiket használja, pillanatok alatt 65 eszköz gyűlt össze, és szavaztak szépen rá a kollégák. Egy pillanatra beleképzeltem magam egy pánikban lévő, digitális nem affinis tanár helyébe, és teljesen elveszettnek éreztem magam.

Próbáljuk ki mind a 65 alkalmazást? Hogyan fogom ezeket összekapcsolni, hogy derül ki, hogy melyik jó nekem és melyik nem? Alapvetések: a) A hagyományos iskolai rend NEM fenntartható, ha azt próbáljuk meg online eszközökkel modellezni, rengeteg nehézségbe ütközünk majd (feleslegesen). B) Ne akarjuk az offline oktatást egyszerűen kiválani onlne oktatással. C) Nem gondolhatjuk, hogy ha Európában eegy időben 300 millió ember próbál majd videócsetelni akkor azt a rendszerek mindig jól bírják. D) Próáljuk meg a tanulást tanulásra kitalált környezetbe terelni. Távoktatásban is működő applikációk. Live Worksheets - About this website. Liveworksheets allows you to transform your traditional printable worksheets (doc, pdf, jpg...) into interactive online exercises with self-correction, which we call "interactive worksheets".

Live Worksheets - About this website

Students can do the worksheets online and send their answers to the teacher. This is good for the students (it's motivating), for the teacher (it saves time) and for the environment (it saves paper). Additionally, our interactive worksheets take full advantage of the new technologies applied to education: they may include sounds, videos, drag and drop exercises, join with arrows, multiple choice... and even speaking exercises, that the students must do using the microphone. Untitled. Headteacherchat. Első lépések a tanulók online támogatásához – kezdőknek.

“Magadat azzal ékesíted, ha elmédet élesíted.”

Első lépések a tanulók online támogatásához – kezdőknek

J. K. Rowling. "Szlovákul játékosan" - Photos. Szlovákul játékosan. Domahu. Karantén. Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató. Vezércikk - 2020. március 14. 1.

Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató

TERVEZÉS Tudomásul kell vennünk, hogy a pedagógusok finoman fogalmazva nem homogén csoport digitális kompetenciák tekintetében, és valószínűleg sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy ilyen esetben milyen eszközökhöz lenne érdemes nyúlni. Többek között ezért is lenne fontos, hogy az első lépést NE az egyes tanárok lépjék meg, hanem iskolai közösségek. Több emailt kaptam, ahol elkeseredett, tanácstalan pedagógusok kérdik, hogy mit tehetnek most, hogy az iskola vezetése arra kéri őket, hogy 'gondolkodjanak el, hogy milyen távoktatási formákban tudnák az óráikat megtartani'. Nyilván semmilyenben, mert tény, hogy fel kell gyorsulnunk, de azért ez azért ez nem megy 0-ról 100-ra 3 mp alatt. 2.

Szintén jó megoldás lehet a Microsoft Teams, ám itt az iskolai redszergazdának is van munkája, O365 telepítéssel kezdődik a feladat, ami időigényes. A hashtag.school 2020-ban már közel 200 iskolában lesz/van jelen, és sok szempontból komplex megoldásokra képes.