background preloader

Online tanításhoz

Facebook Twitter

Anyagok vegyesen - web2.0 lista

PDF könyvek - Több tízezer ingyen letölthető Pdf könyv - Pdfkonyvek.com. Top 18 eszköz az online tanuláshoz-tanításhoz. Tanítás karantén idején - a digitális iskolai etikett. Vezércikk - 2020. március 15.

Tanítás karantén idején - a digitális iskolai etikett

A karantén az karantén. Fontos megértetnünk a diákokkal, hogy az egész rendelkezésnek csak akkor van értelme, ha betartják azt a szabályt, hogy nem találkoznak. Elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy a barátok valakinél gyűljenek össze a projekteken dolgozni, de ez az, amit nem tehetnek meg. Otthon kell maradni még délután is. Az M5 hétköznap oktatási tartalmakkal segíti az otthon tanulókat. Magyarul is elindult a világ egyik legjobb tanulási oldala. Tizedik születésnapján értékes ajándékkal lepett meg a Khan Academy: néhány napja a világméretű tanulási oldal magyar nyelvű verziója is elindult, igaz, első ránézésre tesztüzemmódban, minimális tartalommal.

Magyarul is elindult a világ egyik legjobb tanulási oldala

De vajon honnan indult ez az egész? Miért kell magyarítani egy ilyen felületet, illetve lehet-e egyáltalán? A Khan Academy neve összekapcsolódott a digitális eszközökkel megvalósult önirányított tanulás fogalmaival. Szülők lelkendezve szokták mesélni, hogy a gyerekük otthon nem (csupán) telefonos játékokkal játszik, hanem a laptopján az akadémia videóit nézi, majd feladatok megoldásába kezd, pedagógusok pedig konferenciákon mutatják be, hogyan lehet osztálytermi környezetben használni a felületet. 700 ezer regisztrált tanár, 78 millió diák vesz részt abban, hogy a 42 nyelvre lefordított tudástartalmak személyre szabottan tudjanak hozzájárulni a tanuláshoz. Minden kezdet nehéz, de főleg ez Egyelőre se cégek, se állam a háttérben De mi lesz a történelemmel? Mit kinál a Khan Academy? 1. VIRTUÁLIS OSZTÁLYTERMEK, SEGÉDANYAGOK, LEHETŐSÉGEK.docx.

Játék 1x1 - Matek játékok, földrajz, ABC online oktató játékok gyerekeknek. Egy innovatív Pedagógus az egész osztály életét megváltoztatja - ClassTér. A ClassBox fejlesztésekor számunkra mindig meghatározó a felhasználóink szakmai és emberi véleménye.

Egy innovatív Pedagógus az egész osztály életét megváltoztatja - ClassTér

Az alább idézett levél, amit egy pedagógus küldött a közelmúltban új erőt és hitet adott nekünk is, hogy van értelme hinni és a ClassBox fejlesztésén dolgozni. Hinni abban, hogy a magyarországi iskolai közösségekben is van igény egyfajta változásra. Mi abban hiszünk, hogy az egyén értékei egy közösségbe fektetve hozzák meg a legtöbb hasznot. Hiszünk abban, hogyha a közösség tagja értékelik, elismerik egymást, az olyan “szunnyadó” energiákat szabadít fel a közösségen belül, ami “csodákra” képes. A ClassBox fejlesztések célja: teret adni a közösségi együttműködésre, és teret adni egymás pozitív megerősítésére, hiszen mindenki ezt az elfogadást és elismerést szomjazza, legyen az gyerek, szülő vagy tanár.

A levél: “ Kedves ClassBox Csapat! Igazán örömmel és önzetlenül segítünk, mert számunkra az a legnagyobb ajándék, hogy Ti/Önök vannak, léteznek, dolgoznak értünk. 4/B osztály. Amazingeducationalresources. 5 tipp az online oktatás hatékony bevezetéséhez - Matekflow Annával. Tegnap kihirdetett kormányrendelet után sok a kérdés, kétség az online oktatásról.

5 tipp az online oktatás hatékony bevezetéséhez - Matekflow Annával

Hogyan lehet a leghatékonyabban órát tartani ebben a helyzetben? A legtöbb pedagógusban, szülőben, diákban kérdések vannak az online oktatás megoldhatóságát és kivitelezését illetően. Hogyan jelenik meg egy online óra a fejünkben? Színes-szagos, mozgó ábrák, prezentációk és interaktív gyakorlófeladatok tömkelegeként. Ez pedig - bár számos szolgáltató és hatalmas összefogás segíti a tanárokat, diákokat - egyik pillanatról a másikra kivitelezhetetlen és nem is biztos, hogy a leghatékonyabb módja az óratartásnak.

Gyakorló magántanárként először nekem is kényszerből kellett megoldani az online oktatást 2 éve, addig csak a személyesség erejében hittem. Ha az alábbiakra figyelsz, akkor nemcsak lesz legalább olyan hasznos az óra, mint személyesen, de élvezni is fogják a diákok. 1. A jó tanár egy krétával is élvezetes órát varázsol. 2. 3. 4. Minden hagyományos órán is tudod, mit szeretnél elérni a tanulóknál. 5. IKT eszközök. Ingyenes - Neteducatio. Kedves Pedagógus Kolléga!

Ingyenes - Neteducatio

Ezen az oldalon INGYENESEN LETÖLTHETŐ anyagokat gyűjtöttünk össze a számodra! A Neteducatio csapatának fontos, hogy mindig ingyenesen elérhető szakmai anyagokat is közreadjon a pedagógusoknak, mindenki számára elérhetővé váljon a szakmai inspiráció.Találsz itt óvodától középiskoláig hasznosítható gyakorlati anyagokat, ötleteket, segédanyagot a portfólióhoz, és még számos érdekességet. Időről időre új anyagok kerülnek fel ide, így érdemes többször ellátogatni erre az oldalra! Bízunk benne, hogy az anyagaink számodra is hasznosak lesznek! Madáretető sablon Ide kattintva töltheted le >>>Madáretető sablon_neteducatio Őszi dekorációs ötletek Ide kattintva töltheted le >>> Őszi dekorációs e-book Játékok beszédfejlesztéshez Ide kattintva töltheted le >>>Beszédfejlesztés játékosan Játékgyűjtemény bölcsődei korosztálynak.

Matek

Web2.0 eszközlista_2017ősz.