background preloader

Geography

Facebook Twitter

Kurzus: Videók. Vélemény - Mi okozza a földrengést, és mi történik ilyenkor? Kedden, nem sokkal fél egy előtt Magyarország déli és nyugati felén, de a fővárosi épületek felsőbb emeletein is földrengést érezhettünk.

Vélemény - Mi okozza a földrengést, és mi történik ilyenkor?

Magyarországon ez nem példa nélküli, de ilyen, az ország nagy részén érezhető méretű ebből a jelenségből ritkán, 1-2 évtizedenként adódik. A mostani rengés kipattanása nem is hazánkhoz, hanem Horvátországhoz, annak is inkább a bosnyák határhoz közelebbi részéhez kapcsolódik; ha mégis Budapestig, Szegedig, Szombathelyig lehetett érezni, akkor az bizony térségünkben szokatlanul nagy volt. De mitől is alakul ki ez a jelenség, mi okozza, és mi történik földrengéskor? Földünknek csak a felszínét fedi olyan szilárd kőzet vagy üledék, mint amivel a hegyekben vagy az alföldeken találkozunk; ahogy lefelé haladunk, a hőmérséklet egyre nő. Néhány tíz vagy egy-kétszáz kilométert haladva lefelé, a kőzet már nem szilárd, bár annyira nem is folyékony, mint, mondjuk, a víz; inkább az ikrás mézhez hasonlíthatjuk, bár annál is sokkal-sokkal lassabban képes folyni.

- 360° Panoramic Mountain View. Földrajz-edu. Google Earth, tavak projekt « BYOD, IKT, Office 365, Teams, Socrative, okostelefon, oktatás, ötletek. Mi ebben az IKT?

Google Earth, tavak projekt « BYOD, IKT, Office 365, Teams, Socrative, okostelefon, oktatás, ötletek

(kulcsszavak) #Google Earth A 9-es vízburok anyagrész feldolgozása során, táv(digitális, karantén)oktatás keretében a tavak tananyaghoz kértem az osztályoktól egy Google Earth projekt elkészítését. A projekt jelen esetben a technikai megnevezése a feladatnak, így nevezi a Google Earth ezt a funkciót. A feladatban azt kértem a diákoktól, hogy keletkezés szerint minél több tavat vigyenek fel a térképre, írják be az információs mezőbe a keletkezés módját és illusztrációnak legyen kép is a tóról. Google Maps-t már használtunk korábban, így ennek a programnak a használata sem okozott nehézséget, de készítettem egy videót, ha valakinek még is szüksége volt rá, ebből tudott tájékozódni. Ezen a linken az egyik legjobban sikerült projektet lehet megtekinteni. A megosztáshoz rendelkezem írásbeli szerzői és szülői engedéllyel. Tetszett a bejegyzés? Tetszik Betöltés... Google Earth projekt. Map Colouring – Graphs and Networks – Mathigon. Feladatok és feladatsorok készítése a Nemzeti Köznevelési Portálon.

Okostankönyv. How To Make Any Worksheet Into an Escape Room in the Classroom - Teach Every Day. Using an Escape Room in the classroom is a super fun way to engage your students in any topic. But you do not need to spend countless hours making one, nor do you need to buy locks and boxes. It is easy to turn (almost) any worksheet into an Escape Room! If you are not familiar with the idea of the Escape Room, let me explain.

Picture yourself and your closest friends (voluntarily) locked in a room.. You have a to mystery solve – and only sixty minutes to solve it. Földrajzi összefoglaló feladatgyűjtemény. Tisztelt Kollégák!

Földrajzi összefoglaló feladatgyűjtemény

Kedves Gyerekek! A honlapon azt a feladatgyűjteményt találjátok digitális formában, amelyet nyomtatásban szerettünk volna megjelentetni. A könyv esetleges megjelenése a későbbiek még várható. Az elrendelt digitális munkarend miatt viszont úgy döntöttünk, hogy ingyenesen elérhetővé tesszük mindenki számára, megkönnyítve ezzel a tanítást, a tanulást. A könyvben a linkek és QR-kódok alatt több mint 200 elkészített WordWall feladatot találtok, amelyek szorosan kapcsolódnak a hagyományos feladatokhoz, de mégsem ugyanazok. A honlapon a könyv oldalai mellett olyan segédanyagokat találtok, amelyek rendszereznek, összefoglalnak vagy röviden bemutatnak egy-egy jelenséget, témát.

KOLESZÁR GÁBOR. Fotótár. FÖLDRAJZ - Csopa Pedagógus Klub. Online. NatGeo Mapmaker Interactive. Lexikon - Digitális lecke - Mozaik Digitális Oktatás. A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Kosaram Digitális lecke Összesen: 153 Ezt érdemes tudnod a koronavírusokról és a COVID-19-ről!

Lexikon - Digitális lecke - Mozaik Digitális Oktatás

Egyszerűen, közérthetően a koronavírusról és a járványról. Mi lesz velünk? Találjunk megoldást a globális környezeti problémákra! Hogyan hódítottuk meg a levegőt? A repülés történetének fontosabb állomásait mutatja be a tananyag. Égnek áll a hajad? Végezzünk el az elektromos töltéssel kapcsolatos érdekes kísérleteket! Esik az eső, fúj a szél A szél és a csapadék fogalmával, valamint a csapadék fajtáival ismerkedhettek meg ebben a leckében A newtoni mechanika. Tiktok. Magyarország 30 természeti csodája. Latest Earthquakes. Házi feladatok - Török Ignác Gimnázium földrajz honlapja. 9.

Házi feladatok - Török Ignác Gimnázium földrajz honlapja

D Download the document and answer the questions.document - for the 1st groupdocument - for the 2nd group 9.D Watch the films and answer the questions. 9. D The names of English language wordsQuizlet list and exercisesLink 9. osztály házi feladata a láva mozgásárólFeladat: Nézd meg a következő videót! 9. osztály házi feladata a földrengésekről Feladat: Válassz ki három földrengést az elmúlt 24 óra legerősebb földrengései közül a következő honlapról! 9. 10. 9. osztály - Föld szerkezeteTöltsd le a következő kérdőívet, és oldd meg a feladatokat! Okos Doboz digitális gyakorló feladatok alsó és felső tagozatos tantárgyakhoz. GeoLearn. Havassy. Földfirkász. M5 - Érettségi / Földrajz. Videotanár. Ingyenesen elérhető Stiefel szoftverek a digitális munkarendhez - Iskolaellátó.hu.

Földrajz. Földrajz érettségi. Okostankönyv. Földrajz. GeoLearn. Földfirkász. M5 - Érettségi / Földrajz. A világ földrajza. A világ földrajza egy kvízjáték, amely segít mindent megtudnod a világ egyes országairól - térképekről, zászlókról, fővárosokról, népességi adatokról, vallásról, nyelvről, valutáról és sok minden másról.

A világ földrajza

A kvízjátékkal mindezt könnyen és érdekfeszítően tanulhatod meg. A világ földrajza jellemzői: - Kvíz játék:● 6000 kérdés x 4 nehézségi fok● több mint 2000 különböző ábra● 400 különböző ország, régió és sziget● a hibák kijavításának lehetősége minden játék után● világranglista, enciklopédia 26 különböző kvíz opció:● Mit ábrázol a térkép● Főváros● Zászló● Népesség● Határ körvonala● Vallás● Címer● Nyelv● Valuta● Legmagasabb pont neve● Legmagasabb pont● Terület● Főváros a térképen● A főváros népessége● Államfő● Hely neve a helyi nyelven● nominál GDP● egy főre eső GDP● Átlagos életkor● Várható élettartam● Vallások százalékos eloszlása● Népsűrűség● Szántóföld● Átlagos iskolai végzettség● Termelékenység● Ország mottó.

YouTube. Changing the way you learn. Inkarnate - Create Fantasy Maps Online. About Earth Overshoot Day – Earth Overshoot Day. Quiz: Climate change solutions - CNN.com - CNN.com.