background preloader

Digitális Oktatás 2020

Facebook Twitter

Virtuális ünneplés: március 15. – Modern Iskola. Idézzük fel először, mit is ünneplünk március 15-én?

Virtuális ünneplés: március 15. – Modern Iskola

„A Magyar Országgyűlés 1991-es határozata értelmében március 15-e az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja és a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe. A forradalmat indító március 15-e jelkép lett: a kivívott szabadság megőrzésének és az elvesztett szabadság visszaszerzésének szimbóluma. A magyarság 1860 óta nemzeti ünnepének tekinti ezt a napot, függetlenül attól, hogyan vélekedett erről a mindenkori államhatalom. 1848-ban ezen a napon nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit, a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. 1990 óta ez a napot a magyar sajtó napjaként is ünnepeljük.” (Forrás) Linkgyűjtemények digitális oktatás idején (is) Miért?

Linkgyűjtemények digitális oktatás idején (is)

Nem csak a saját munkánkat könnyítjük meg azáltal, hogy egy helyre összegyűjtjük azokat az alkalmazásokat, amelyek tetszenek, de most nincs időnk/lehetőségünk/energiánk kipróbálni, és lehet hamarosan el is feledkeznénk róluk. Diákjaink számára is inspirálóan hathat, hogyan is lehet igazán 21. századi módon elköteleződni az élethosszig tartó tanulásnak: gyűjtsünk, kategorizáljunk, taggeljünk, osszuk meg az általunk használt vagy kedvelt eszközöket. A könyvjelző nagy segítség az anyagok vizualizálásban is, hiszen a linkek a szemünk előtt válnak a személyre szabott tanulás részévé. A MI adventi kalendáriumunk. Emojik használata a tanórán – 7 ötlet, hogyan kezdjünk hozzá.

Visszajelzések A google dokumentumok megjegyzés funkcióját használva valós időben tudnak a diákok visszajelzést adni emojik segjtségével.

Emojik használata a tanórán – 7 ötlet, hogyan kezdjünk hozzá

Learning English. Classroom.xeropan. Digitális bejelentkezés interaktív játékokkal. Sokat panaszkodtunk arra a karanténoktatás alatt, hogy mennyire hiányzik a személyes találkozó, mennyire más távolságtartással tanítani, tanulni, hogyan lehetne interaktívabb egy bejelentkezés, valamint arra is kerestük a választ, hogy hogyan lehetne szociális és érzelmi szinten is támogatni tanítványainkat ilyen helyzetben.

Digitális bejelentkezés interaktív játékokkal

A következő ötletek bármilyen videókonferenciára, online bejelentkezésre alkalmas felületen (Zoom, Google Meet, Discord, Flipgrip, Skype, Teams) működnek.. Legújabb digitális kedvenceink. Teachermade – papír alapú feladatokból interaktív percek alatt!

Legújabb digitális kedvenceink

Legyen szó egy pdfről, Google Drive-on tárolt feladatlapokról, a kamerával lefotózott oldalakról, percek alatt interaktív feladatokká tudjuk őket alakítani, köszönhetően annak hogy az alkalmazás a legtöbb, pedagógusok által használt feladattípust képes kezelni. 15 módszer a diákok virtuális üdvözlésére. Törjük meg a jeget – virtuálisan.

15 módszer a diákok virtuális üdvözlésére

Bár a We are teachers oldala arra a lehetőségre készíti fel az Olvasóit, hogy ha online kell az első tanítási hetet megtartani, ötleteik egy hosszabb szünet vagy egy projekt elején is szuperül használhatóak. Virtuális email meghívó küldése Üdvözöljük a tanulókat a virtuális osztályteremben egy pár nappal korábban kiküldött email meghívó segítségével. Üdvözöljük a diákokat a virtuális osztálytermünkben A Bitmoji szuper lehetőség erre, itt van pár példa és segítő videó a kezdetekhez. 5 Great Tools to Boost Your Online and in Class Teaching. Back to School 2020 - Applied Digital Skills. Hogyan válasszunk digitális eszközöket? BBC My World Media Literacy - Microsoft Educator Center.

My World Media Literacy, developed in partnership by BBC Learning, BBC World Services and Microsoft, is a free educational platform for students ages 11-14 designed with the goal of increasing global media literacy and the evaluation of information presented in modern journalism.

BBC My World Media Literacy - Microsoft Educator Center

Featuring ten 45-minute lesson plans, each with activities and a companion video, these 21st Century resources will increase students’ critical thinking skills needed to be responsible consumers of news while inspiring them to become citizen journalists in order to navigate the news and form their own opinions. In today’s world, technology provides us with rapid, real-time access to stories happening everywhere, from our own neighborhoods to across the globe. Jogtiszta anyagok projektekhez (is) Szerzői jog és creative commons A Creative commons-licencek célja, hogy a szerzői jog (copyright) alá eső művek szerzői nyilatkozzanak arról, mások hogyan oszthatják meg, használhatják fel vagy módosítsák azokat.

Jogtiszta anyagok projektekhez (is)

A Creative commons több fajta védelmet kínál a ’minden jog fenntartva’ -tól a ’nincsen jog fenntartva’ skáláig. A szerzőt megilleti a személyhez fűződő jog, a szerzői jog automatikus. A Creative Commons segítségével a szerzők nyilatkozhatnak arról, milyen módon adnak engedélyt műveik felhasználására vagy esetleges módosítására. Google Drive Cheat Sheet for Teachers and Educators.

FELADATOK

Városi kalandok Activebound-dal. Tanuljuk együtt! Genially. Tanév értékelése/lezárása digitálisan. A lezárás fontossága A visszacsatolás, a reflexió valamennyi folyamat végén szükséges a lezáráshoz, valamint ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, fejlődni.

Tanév értékelése/lezárása digitálisan

Minden ilyen jellegű feladatnál lehetőséget kell biztosítanunk arra, hogy a diákok több szempontból is meg tudják vizsgálni saját gondolataikat, az eseményeket, a tapasztaltakat. Ha így teszünk, akkor alkalmat adhatunk arra, hogy más szemszögből vizsgálják meg a történteket, ezzel nyithatjuk meg számukra a fejlődés kapuját, alakíthatjuk ki bennük a változtatás igényét. Jó, ha odafigyelünk arra, hogy a tanulók merjék kimondani, leírni a bennük felmerülő kérdéseket, érzéseket, természetesen ennek nem kell bonyolultnak lennie, és időigényesnek sem.

Ügyeljünk arra, hogy ez sem megy mindenkinek egyszerre! Kérdések lehetnek például: DIGIMENTOR - a mentőöv. Hogyan lehet már egy feladatlap is szabadulószoba? A szabadulószoba 3 alapvető összetevője cél: milyen talányt oldjanak meg a diákok?

Hogyan lehet már egy feladatlap is szabadulószoba?

Nyomok, tippek: megoldásra váró rejtvények, melyek a cél felé vezetnekvalami, amit ki lehet nyitni: kombinációs zár vagy hozzáférési kódidőbeli korlátozás: a talány megoldására, a rejtvények megfejtésére adott időkeret áll a tanulók rendelkezésére A cél. (Virtuális) Osztálytermi eszközök egy helyen – Classtools. Login – Conceptboard. Linkgyűjtemények digitális oktatás idején (is) Oktondi.