background preloader

Digitális iskola

Facebook Twitter

Digitális Gyermekvédelem. Differenciálás digitális oktatás idején (is) Mi a differenciálás?

Differenciálás digitális oktatás idején (is)

Nemcsak azt jelenti, hogy a különféle képességekkel rendelkező diákoknak, különféle feladatokat adunk, azaz biztosítjuk az egyéni fejlesztés és fejlődés lehetőségét, hanem alkalamat adunk a tanulóknak a választásra is, az egyéni tanulási útvonal kialakítására. Azokat a feltételeket kell megtalálnunk, amelyek mindegyikük számára megfelelő.

Hogyan? “testhezálló” tartalom kiválasztásávala feladatok nehézségi fokával, a segítségnyújtás mértékével: csoportok létrehozásával és/vagy mentorok kinevezésével, tanulópárok kialakításávalaz eszközök megválasztásával, az ismétlés, gyakorlás lehetőségének számával egyéni tanulási útvonal biztosításával – korábbi cikkünk ötletei, feladatok menüsorként kínálva – például itt a műanyag témakörét járják körbe a diákok célok kifejezésével: mindig fogalmazzuk meg a diákok számára, hogy mi a célja a feladatnak, ezzel kapcsolatot teremthetünk tanulás és való világ között, például egy hétköznapi történettel vagy mémmel. Okos Doboz digitális feladatgyűjtemény, tudáspróba, fejlesztő játék, videótár.

Okostankönyv.

Online/otthon tanulás

Online tanulás-tanítás tervezése 2. rész. FONTOS KIEMELNI, HOGY MIELŐTT A TECHNOLÓIGÁRÓL DÖNTÜNK, TISZTÁBAN KELL LENNÜNK AZZAL, MIK IS A CÉLJAINK. Akkor tud egy pedagógus dönteni, ha tisztában van azzal, mit is szeretne a tanulási folyamat során elérni. Irene van der Spoel, a Today’s Teaching Tools blog szerzője a Modern Iskolával együttműködve magyarul is megjelentette néhány hete a népszerűségi csúcsokat döntő folyamatábrájának átdolgozását, ezúttal e-learning eszközökről. Reméljük most is támpontot nyújt Olvasóink számára az eszközök kiválasztásakor. Digitális osztálytermek A diákoknak lehetősége van arra ezeken a felületeken, hogy a velük megosztott tartalmak alapján dolgozzák fel a tananyagot, valamint az ehhez hozzákapcsolt feladatok alapján rendszerezzék és mérjék tudásukat.

A digitális osztálytermek biztosítják: bármilyen formátumú dokumentumok, leckék megosztását, zárt csoportot biztosít, ami adatvédelmi szempontból is fontos, a tantárgyköziség is megoldható, játékosíthatjuk az értékelés és a tanulás folyamatát. Online tanulás-tanítás tervezése 2. rész. IWitness - Education through Genocide Testimony. Liberation Heroes: The Last Eyewitnesses Explore classroom-ready resources in support of USC Shoah Foundation's new documentary, Liberation Heroes: The Last Eyewitnesses, which premiered on the Discovery Channel in honor of Holocaust Remembrance Day.

Explore » Stronger Than Hate Stronger Than Hate empowers students with the knowledge, skills and dispositions they need to counter hatred and indifference in their daily lives. By engaging with the stories of survivors and witnesses of genocide, students confront the difficult reality of hate, and explore how they can respond to hate through action.

Learn More » Schindler's List ~ 25th Anniversary One person can make a difference and that person is you! Digitalis irastudas. Resources for K-5 - Resources for K-5 - KYVL at Kentucky Virtual Library. Üdvözlünk a Prog.Hu-n! - Prog.Hu. DQ projekt. Szerző: Földvári István, magyar–kommunikáció szakos tanár, játékfejlesztő, EKE OFI A programot a dr.

DQ projekt

Yuhyun Park alapította DQ Intézet a Stanford Egyetem kutatóival, az Iowa Állami Egyetemmel, a Yonsei Egyetemmel, a Szingapúri Nemzeti Oktatási Intézettel és a Nanyang Műszaki Egyetemmel közösen dolgozta ki. Zömében távol-keleti kormányok, egyetemek, nagyvállalatok és nonprofit szervezetek támogatását élvezi, és az érintett iskolák és családok közreműködésével követi nyomon a diákok online szokásait, méri a digitális térben releváns képességeiket.

A bejövő adatok alapján magát a programot és a mérési metódust is folyamatosan fejlesztik, tehát az elméleti modell együtt formálódik a mérési és oktatási eszközzel. Tesztverziója még 2012-ben futott. A kezdeményezésről magyar nyelven elsőként 2016 júniusában a TÉR/IDŐ blog szerzője, Farkas Bertalan Péter földrajz–történelem szakos tanár, tananyagfejlesztő számolt be. Kult: "Ha elkezdjük használni, az szétrobbantja az iskolát" - HVG.hu. „Az oktatás modernizációjának a zászlaja alatt a világ pénzét el lehet költeni teljesen értelmetlenül.

Kult: "Ha elkezdjük használni, az szétrobbantja az iskolát" - HVG.hu

Ennek hosszú hagyománya van ebben az országban. De van arra is sok példa, hogy igenis valódi digitális transzformációt is meg lehet valósítani” – mondja Nádori Gergely, a digitális pedagógia eszköztárát évek óta használó tanár, a Tanárblog egyik gazdája. Mint a hvg.hu-n is bemutattuk, elég izgalmas helyzet állt elő ma a magyar oktatásügyben azzal, hogy a kormány elfogadta a Digitális Oktatás Stratégiát (DOS), amely fölöttébb progresszív szöveg, ha eltekintünk attól, hogy a digitális pedagógia elterjesztését centralizáltan képzeli el.

A DOS mellett ugyanis van egy konzervatív, a múltba visszatekintő oktatáspolitika. A kettő gyakorlatilag nem összefésülhető. A Tanárblog másik szerzője, a lapunkban is már többször bemutatott Prievara Tibor szerint van egy másik dilemma is, amely a digitális pedagógia elterjedését kíséri. „Pedagógiai kérdésekre technológiai választ adni óriási tévedés. Category: Education.