background preloader

Távoktatás

Facebook Twitter

Symbaloo - Your Bookmarks and favorites in the cloud. Genially, l'outil qui donne vie à vos contenus. Polypad – Virtual Manipulatives – Mathigon. Portal @ eoktat (eoktat.hu) EduBase - All-in-one Educational Platform. Home - GoNoodle. Create online photo collages - PhotoCollage.com. Online Whiteboard for Realtime Visual Collaboration. HOGYAN ÍRASSUNK ONLINE DOLGOZATOT – VIDEÓ. Sign In - myON® Pécsi Tudományegyetem. Online tananyaggyűjtemény távoktatáshoz az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjának csoportjaitól.

Tananyag nyelvoktatáshozDebreceni Egyetem MTA-DE Idegen Nyelvi Oktatás Kutatócsoport A Hanna nyelvoktató tananyag elsődlegesen osztálytermi környezetben valósít meg nyelvoktatást, de bizonyos részei otthoni környezetben is használhatók.

Online tananyaggyűjtemény távoktatáshoz az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjának csoportjaitól

A tanárok nyomon követhetik a tanulók otthoni tanulását (a feladatok végrehajtásáért pont jár, a tanár a tanári felületen látja ezeket). A tananyag elérése a pedagógusokon keresztül előzetes regisztráció után lehetséges szabadon, de korlátozott kapacitással. Részletesebb ismertető az egyes modulokhoz tartozó tanári kézikönyvben található. A nyelvoktató tananyag ide kattintva érhető el.A csoport honlapja. Online tanulási lehetőségek I. rész.

A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok?

Online tanulási lehetőségek I. rész

Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni. – Videókonferencia használata: egy rövid 10 perces videókonferencia megadhatja a nap alaphangját. . – Napi tennivalók listájának elkészítését is javasolhatjuk a diákoknak, ahol a kiadott feladatok sorrendjét ők maguk döntik el. BOOKR Suli. Wait. Tanuló Társadalom. Zanza.tv.

A nyelvtanulás öröm. Okos Doboz feladatok, tudáspróbák, játékok, videók használata. Készítsen feladatokat gyorsan, egyszerűen. VIDEOTORIUM. Nemzeti Audiovizuális Archívum. Okostankönyv. Junior Portál. Tudásbázis. Tankonyvkatalogus. Digitálisoktatás. Iskolabezárás idején – digitális oktatás, de hogyan? – Hipersuli. Make Learning Awesome! LearningApps - interactive and multimedia learning blocks. Changing the way you learn. Create visually striking newsletters, presentations, and documentation in minutes. Videóbeszélgetés.

Internet a tanórán - 2017. augusztus 6.

Videóbeszélgetés

Izgalmas eszköz a Flipgrid (ITT TALÁLHATÓ), ami új utakat mutathat az oktatásban. Sokat mondogattuk már, hogy a videómegosztók megjelenése legalább akkora forradalom, mint a könyvnyomtatás feltalálása volt és ennek következtében az élő beszéd, a mozgókép mint információforrás egyre jelentősebb lesz, míg az írott szöveg szerepe hátrébb szorul. Diákjaink, ha praktikus információkra van szükségük elsőként a YouTube-on keresnek, csak az után jön a Google, a könyvtár pedig már eszükbe se jut. Minden eddiginél könnyebbé vált videókat készíteni és megosztani másokkal, még komoly számítógép sem kell hozzá, elég egy kicsit okosabb telefon is. A Flipgrid ezt használja ki, videókban kommunikálhatunk adott témák köré csoportosítva. Távoktatásban is működő applikációk. Mozaik Digitális Oktatás. A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Kosaram Kiadvány katalógus Alsós anyanyelv Olvasás, írás.

Mozaik Digitális Oktatás

Edu365 - Regisztráció. Az ingyenes Office 365 ProPlus programcsomagot keresed?

Edu365 - Regisztráció

Jó helyen jársz. Csak egy regisztráció, majd néhány kattintás, és már el is kezdheted használni. Ha van érvényes diákigazolványod, akkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak köszönhetően most 5 eszközre (számítógépre vagy mobilra) is letöltheted ezt a programcsomagot. A regisztráció előtt kérjük, olvasd el alaposan technikai útmutatókat! Discord — Downloads. EduBase. Redmenta. Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató. Vezércikk - 2020. március 14. 1.

Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató

TERVEZÉS Tudomásul kell vennünk, hogy a pedagógusok finoman fogalmazva nem homogén csoport digitális kompetenciák tekintetében, és valószínűleg sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy ilyen esetben milyen eszközökhöz lenne érdemes nyúlni. Többek között ezért is lenne fontos, hogy az első lépést NE az egyes tanárok lépjék meg, hanem iskolai közösségek.

Több emailt kaptam, ahol elkeseredett, tanácstalan pedagógusok kérdik, hogy mit tehetnek most, hogy az iskola vezetése arra kéri őket, hogy 'gondolkodjanak el, hogy milyen távoktatási formákban tudnák az óráikat megtartani'. Videotanár. Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének honlapja. A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a 2017-es évben az Új Európa Alapítvány és az OFI támogatásával pályázatot nyert, melynek keretében közösségi szolgálatos diákok, az egyesület hangstúdiójában érettségi témaköröket olvastak fel biológia és földrajz tantárgyakból.

Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének honlapja

A megvalósításban közreműködtek a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, valamint a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium diákjai és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium szaktanárai. A felolvasott témaköröket elsősorban látássérült középiskolásoknak készítettük, de használhatják diszlexiás és diszgráfiás tanulók is. A kiadványok elkészítése mellett a diákok részt vettek szemléletformáló előadásokon is, ahol megismerhették a látássérültek mindennapjait. A kiadvány letölthető a lap alján található hivatkozásokon keresztül. Online tanulási lehetőségek I. rész. Judit néni gyűjteménye. Az IKT portál. Ha valaki videó fájlokkal dolgozik, iskolai projektekben készítenek a gyerekek ilyen alkotásokat, gyakran szembesül azzal, hogy a a végleges, elkészült videófájlok mérete hatalmas.

az IKT portál

Könnyen elpfordulhat, hogy a diákok egy 5 perces videót készítenek el, amit majd leginkább online, telefonon néz meg bárki, és mégis 500 MB, vagy még nagyobb a fájlméret. Ha vágóprogrammal dolgozunk, onnan is elég komoly fájlméretek kerülnek ki. Persze Sony Vegas-ban is lehet saját export template-et csinálni, de még gyakran az sem az igazi valahogy, és a nagy fájl azt jelenti, hogy ha valaki mobilnettel nézi, sok netet elhasznála havi keretből pusztán egy pár perces videó mégnézéséért. Nos, KIVÁLÓ megoldás a problémára a Handbrake nevű oldal (ITT TALÁLHATÓ ), amely egy letölthető szoftver, és két lépésben, teljesen élvezhető minőségben segít élhető méretűre konvertálni a videó fájljainkat. 16 Free Resources for Schools Who are Closing Due to Coronavirus. Empower Every Voice.

Edpuzzle. Hogyan tartson órát egy pedagógus online?