background preloader

Online teaching

Facebook Twitter

Remote teaching tips. Technology has already transformed our century.

Remote teaching tips

Smartphones, cloud computing, social media and videoconferencing are only a few of the major innovations that have exploded onto the scene. United Way Magyarország. Amit az online tanítás adott a tantermi oktatásnak – avagy mit tanultunk a karanténoktatásból?

United Way Magyarország

Kattints és nézd meg szakértőnk előadásának felvételét! Az IKT varázsereje a tanteremben webinár-sorozat bevezető részében Dr. Főző Attila László, kémia-fizika szakos középiskolai tanár, digitális pedagógia szakértő, IKT-val támogatott projektpedagógia specialista segített nekünk a tisztán látásban. Olyan fogalmakat tisztáztunk, mint például a hibrid oktatás, digitális oktatás és távoktatás, a szakértő beszélt ezen módszerek különbségeiről. Végül pedig szót ejtettünk arról is, milyen digitális technológiai eszközök adottak az iskola falain belül és kívül a hatékony oktatáshoz?

Hibrid oktatás

(Virtuális) Osztálytermi eszközök egy helyen – Classtools. Az alábbi eszközök mind-mind ingyenesek, regisztrációt nem igényelnek, csak mentéskor kell megadnunk egy jelszót hogy továbbra is használhassuk őket ingyen.

(Virtuális) Osztálytermi eszközök egy helyen – Classtools

Nézzük meg a kedvenc 5 Classtools eszközünket módszertani ajánlással. Az oldal legtöbb alkalmazása már nem használ Flash Playert a legfontosabbak közül, így azokat nem érinti majd a kiegészítő megszűnése. Random Name picker A szerencsekerék több helyzetben felhasználható: csapattagok kisorsolása vagy esetleg a téma kiválasztása. Horváth Ádám: Mi volt ma az iskolában? Semmi. A sokak számára ismerős párbeszéd az elmúlt hónapokban, bár más szempontból, de mindenkinek valósággá vált azzal, hogy a koronavírus terjedése miatt nem lehetett bemenni az iskolákba.

Horváth Ádám: Mi volt ma az iskolában? Semmi.

Ugyanakkor a tanítás és a tanulás nem állt le: a digitális technológiáknak és a digitális technológiákat használó pedagógusoknak köszönhetően a járvány okozta veszélyhelyzetben a tantermek helyett digitális távtanítással folytatódhatott az oktatás. Ezt sokan „az oktatás jövőjeként” élték meg, mások alig várták, hogy a gyerekek visszatérjenek a tantermekbe. Sok esetben maguk a diákok is. Mobil applikációk az oktatásban (saját gyűjtemény) A blogon sok olyan cikket olvashattatok már, ami az applikációk bemutatásával, leírásával foglalkozik.

Mobil applikációk az oktatásban (saját gyűjtemény)

Most összegyűjtöttem egy csokorba azokat az appokat, melyeket a gyerekekkel a fejlesztő órákon használni szoktunk. Kategóriákba soroltam őket, hogy könnyebb legyen a keresés a számotokra! 5+1 digitális eszköz, amit megéri kipróbálni (akár nyáron is) Maps in seconds Térkép excel táblázatból pillanatok alatt?

5+1 digitális eszköz, amit megéri kipróbálni (akár nyáron is)

Lehetséges! A jobb oldali táblázatba csak be kell másolnunk a régiók nevét és mellé az adatokat, amiket illusztrálni szeretnénk a térképen. Válasszuk ki alatta a régiót illetve, hogy milyen színben szeretnénk megkapni a térképet. Az eredmény ppt vagy kép formájában tölthető le. Közoktatás: Távoktatás tanár szemmel: "tragikus, hogy ez kellett tanári munka nagyobb megbecsüléséhez" - EDULINE.hu. „Bár sokszor előkerült a kreativitás az elmúlt pár hónapban, ez önmagában nem egyenlő a hatékonysággal” – hangsúlyozza Szabó Roland, a budapesti Szent István Gimnázium magyar és történelem szakos vezetőtanára, akit a második félévről és a távoktatás tapasztalatairól kérdeztünk.

Közoktatás: Távoktatás tanár szemmel: "tragikus, hogy ez kellett tanári munka nagyobb megbecsüléséhez" - EDULINE.hu

Középiskolai tanárként mit gondolsz, mi volt az utóbbi három hónap és a távoktatás legnagyobb kihívása a tanároknak és a diákoknak, és miért? Tanárként úgy gondolom, hogy az elmúlt pár hónap két fontos megközelítési fókuszpontot kíván. Build Skills with Online Courses from Top Institutions. Slezine - slezine - Vakáció. Groupe public Digitális Témahét Tanári Fórum. "Voices from the world" gives voice to teachers around the world. Nyárváró- együttműködés online (is) Kollaboratívan működünk?

Nyárváró- együttműködés online (is)

A kollaboratív tanulás segíti az együttműködés szabályainak, készségének kialakítását. Az együtt tanulás élménye nagyban hozzájárulhat a munka világában is szükséges, társas kapcsolatok által megjelenő helyzetek megoldásában. Sőt, a digitális összjáték nemcsak a közvetlen környezet, hanem a távolabb lévő tagok közös alkotását is lehetővé teszi. Nagyobb időt, teret biztosít az egyéni megnyilvánulásokra, egymás és magunk megismerésére, kommunikálásra, bizalom kialakítására. Gyakran felmerülő kérdések: Számíthattak ránk. Belföld - Csépe Valéria: Az online iskolában elfelejthetjük a számonkérés szót.

Mit gondol, lesz érettségi május 4-én?

Belföld - Csépe Valéria: Az online iskolában elfelejthetjük a számonkérés szót

Ne tegyen fel nekem olyan kérdést, amelynek én nem lehetek a címzettje. A véleményemet mint szakember el szoktam mondani baráti társaságban, de ott is csak olyan dolgokról, amikhez értek. Az érettségik szervezése nem ide tartozik. A digitális módszerekkel támogatott oktatás lehetőségeivel viszont igencsak sokat foglalkoztam, és látjuk, hogy most erre van igazán nagy szükség. Differenciálás digitális oktatás idején (is) Mi a differenciálás?

Differenciálás digitális oktatás idején (is)

Nemcsak azt jelenti, hogy a különféle képességekkel rendelkező diákoknak, különféle feladatokat adunk, azaz biztosítjuk az egyéni fejlesztés és fejlődés lehetőségét, hanem alkalamat adunk a tanulóknak a választásra is, az egyéni tanulási útvonal kialakítására. Azokat a feltételeket kell megtalálnunk, amelyek mindegyikük számára megfelelő. Hogyan? Tanuljuk együtt! - Digitális tanulási ösvények készítése - Symbaloo Learning Paths. Tanuljuk együtt - Wakelet. Oxford University Press. Online értékelő eszközök használata. Az értékelés célja A tanulás értékelése: eljutott-e a diák oda a tanulási folyamatban, ahova kellett volna? Sikerült teljesíteni a kitűzött célokat?

Értékelés a tanulásért: hol tart a diák a tanulási folyamatban? A hangsúly azon van, hogyan tanul a diák, nem feltétlenül azon mit tanul. Értékelés, mint tanulási folyamat: az információ megkeresése és értékelése pl. teszt formájában. Tanulói tevékenység követése. Ebben a bejegyzésben azokat az alkalmazásokat szeretném röviden, 1-1 példával bemutatni, amelyek nálam a gyerekek kedvencei. Ez egy szubjektív válogatás lesz, és természetesen ezeken kívül is rengeteg hasznos alkalmazás található a világhálón.

How to Use the Present Perfect Continuous. Liveworksheets.com - Interactive worksheets maker for all languages and subjects. Tanmenetbe illeszthető nyelvvizsga-alapozó feladatok. Free Tools and Resources for Online Teaching – Blog. As a response to the spread COVID-19, a number of countries have required schools to quickly shift from face-to-face lessons to emergency remote teaching. Although this could seem like a daunting task for teachers, several online tools and resources can ease the transition and ensure students are still getting a quality education. Staying Inside, Learning Online – Blog.

In these unusual circumstances caused by the COVID-19 pandemic, we are all spending more time on our digital devices. Online courses have also seen an increase in traffic as a result. If you have recently started such a course, you must have noticed online learning requires a very different approach from what you’re used to! Tanórakonzervek készítése egyszerűen. Ha a tanórát a tanár végigbeszéli, az élőben is fájdalmas, a távtanításban pedig egyenesen ellenjavalt.

Érdemes magyarázatokat, kiegészítéseket, útmutatókat, instrukciókat és más segédanyagokat videós, de nem élő formában elérhetővé tenni a tanulóknak. A videó a legerősebb formája a tanulás támogatásának, de technikailag akár bonyolult is lehet és kell hozzá egy bizonyos rutin. Egyszerű, gyorsan alkalmazható lehetőségeket szedtem össze azoknak, akik nem tapasztaltak még e téren. Digitális Pedagógiai Módszertani Központ. Az oktatás digitális munkarendre való átállásának segítése érdekében a legfontosabb, hogy a rendelkezésre álló ingyenes és hatékony, tanulást támogató online rendszerek közül az adott iskola minél előbb kiválassza a számára legmegfelelőbbet, amelyet aztán az intézmény összes tanára és diákja használni fog. Ezt követően érdemes a pedagógiai célokhoz megfelelő alkalmazásokat, eszközöket keresni. A Digitális Témahét csapata online előadásokat, webináriumokat, mini képzéseket szervez, amelyekre az alábbiakban lehet jelentkezni és itt érhetők el a már lezajlott webináriumok felvételei is.

Join conversation. Hogyan tanítsunk hatékonyan a digitális iskolákban? Vezércikk - 2020. március 15. Tipikus jellemzők arra, hogy szerintünk nem jó irányban halad a gondolkodás: Gyorsan szkenneljük be a tankönyveket - egyszer azt is elmondták nekem, (nem most), hogy a PDF könyvek a legjobbak, mert hasonlítanak a papír könyvekhez. Ha digitális extrát szeretnénk hozzáadni, arra remek ötlet egy hangeffekt, ami a lapozáskor olyan hangot ad, mintha tényleg lapoznánk.

Redmenta - ÚJ FUNKCIÓ AZ OTTHONOKTATÁS MEGKÖNNYÍTÉSÉRE!... Confluence Mobile - KRÉTA Tudásbázis. MIE Akadémia - Teams. Online tanulás-tanítás tervezése 2. rész. FONTOS KIEMELNI, HOGY MIELŐTT A TECHNOLÓIGÁRÓL DÖNTÜNK, TISZTÁBAN KELL LENNÜNK AZZAL, MIK IS A CÉLJAINK. Akkor tud egy pedagógus dönteni, ha tisztában van azzal, mit is szeretne a tanulási folyamat során elérni. Csaba Demeter. Pedagógiai Tervek Tára. Tanárnőcafe - tanítás, tudomány, pedagógia.