background preloader

Värdegrund

Facebook Twitter

Att lägga barnen tidigt är bra för deras hälsa - samma sak gäller dessa andra 8 vanor - TittaPaVideon.se. Föräldrars tendens nuförtiden är att hålla sina barn upptagna med uppbokade scheman som innehåller varierade program.

Att lägga barnen tidigt är bra för deras hälsa - samma sak gäller dessa andra 8 vanor - TittaPaVideon.se

Från fritidsaktiviteter, till sport, från scouter till konstnärliga aktiviteter, för att inte tala om barnvakter. Tillsammans med skolan anses det att alla dessa åtaganden bidrar till en sund uppväxt för barnen och detta är förmodligen sant. Men vi får inte glömma att den sanna grunden till en bra uppfostran sker i hemmet, inom familjen, där det är bra att anta dessa 8 enkla vanor. 1. Krama ditt barn ofta. 3. 5. 7. Fem hinder för kärlek. Längtar du efter kärlek men lyckas inte träffa en partner?

Fem hinder för kärlek

Vi har samlat fem vanliga hinder för kärlek. Kolla om något känns bekant och fundera på vad du kan förändra för att komma närmre målet. Du ser inte ditt eget ansvar Jobbar du med din egen utveckling? Om inte – börja genast! Stegforhalsa. Förhållanden är otroliga kärlekshandlingar som kräver arbete, medmänsklighet och också hängivelse för att fungera.

stegforhalsa

Det är dock många som tar stora steg i sina förhållanden utan att veta vad som väntar dem, och det syns i och med att antalet skilsmässor är fler än någonsin. När smekmånaden är över måste man tillbaka till verkligheten och gå vidare med sina liv. Du och din partner måste därför stå på samma sida. Sju val som får er kärlek att hålla. De flesta av oss vet hur underbart det är att vara nykär.

Sju val som får er kärlek att hålla

Man lever i ett rus och i en bubbla. Livet känns lätt och glatt. Det är när den fasen tar slut som verkligheten börjar - och vare sig man tror det eller ej - kommer perioder då förhållandet prövas. Sajten MindBodyGreen tipsar om sju val du bör göra för att kärleken ska hålla. Ta dig en titt på nedan punkter och fundera på om det är något du kan bli bättre på. Emilia: ”Jag slutade shoppa och sparade ihop 100 000 kr” – amelia. Ar du svårt att hitta något att ta på dig trots att garderoben är full?

Emilia: ”Jag slutade shoppa och sparade ihop 100 000 kr” – amelia

Är det ett projekt varje gång du behöver hämta någonting från förrådet – i vilken av alla flyttlådor ligger den där himla grejen nu igen? För många av oss skänker våra saker och kläder minst lika mycket huvudbry som glädje. Samtidigt fort­sätter vi fylla skåpen med nya prylar. Emilia Arvidsson har valt en annan väg. Recept: Sallad med chèvretoast. En ljuvlig sallad med polkabetor, mangold och spenat som toppas med rostade hasselnötter och ljunghonung.

Recept: Sallad med chèvretoast

Prenumerera på Lantliv mat & vin! 4 portioner100 g blandad sallat, gärna med röda mangoldskott och spenat1 dl skalade hasselnötter2 polkabetorCHÈVRETOAST:1/2 surdegsbaguette100 g chèvre på rulle4 msk olivolja2 msk ljunghonungSALLADSTOPPING:Lite olivolja och ev lite ljunghonung1 kvist ljungblommor eller 1 kvist timjanFlingsaltNymalen svartpeppar1.

Skölj sallaten och skaka den torr. 2. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna. 3. Strategi: T-kort & Y-kort. När du arbetar med samarbete mellan eleverna är det viktigt att du som lärare lär eleverna hur man samarbetar så att lärandet stärks.

Strategi: T-kort & Y-kort

Det räcker inte med att du säger ”varsågod nu ska ni samarbeta” och tro att det löser sig av sig självt. Samarbete kan tränas genom att arbeta med en samarbetsfärdighet åt gången. Du behöver definiera färdigheten, du och eleverna behöver diskutera färdigheten, eleverna behöver därefter träna och utvärdera färdigheten för att slutligen befästa den. Boken om mig: ”Mina vänner”-kapitlet. Vad ska bort - Sommar. Kooperativt Lärande. När du som lärare vill bygga en bra stämning i klassen och förbereda eleverna att arbeta genom samarbete kan det vara bra att börja med enkla, snabba övningar och lekar.

Kooperativt Lärande

Dessa gör att eleverna är förberedda att samarbeta med varandra, höjer stämningen i klassen samt skapar tillit och aktivitet hos eleverna. Update your browser to use Google Drive - Google Drive Help. Varför flyr människor från Syrien? Loppa alla hjärtans. Hur jag ska tänka. PROBLEMLÖSNINGSHJULET-sign. Sommarlovs läxa. Diplom 2015:2016. Diplom. Hitta någon sompdf. TRIVSEL I KLASSRUMMET. Snällkalender 2016. Poängjakt-2. Sommarläxa. VERSER TILL DIPLOM. Lennart Bång - Stå upp för de Tysta. Vi arbetar med känslor på, mellan och bortom raderna. Jullovet-1617. Vem-ar-du_Lararhandledning_2_utskrift. Lararpraktikan_Host. Enade för mänskliga rättigheter, Undervisningsmaterial Human Rights Svenska. Vad är en flykting? Fns_allmanna_forklaring_-_kortversion. Temaarbete: FN-dagen och barns rättigheter. Böcker Att arbeta med Barnkonventionen – helt enkelt av Sanna Mohr (2014) Tänk om av Inga-Lill Morell (1994) Lika som bär av Pernilla Stalfelt (2001) Alla vi barn i världen av Hans Peterson (1996) Alla barns rätt av Pernilla Stalfelt (2010) Demokratihandboken av Sassa Buregren (2001) Rädda barnen av Gundel Wetter (2003) Från Alfons till Dostojevskij red av Dorothea Rosenblad (2015) Här hittar du tips på skönlitteratur som är kopplat till de olika artiklarna i Barnkonventionen.

Temaarbete: FN-dagen och barns rättigheter

Länkar Barnkonventionen på olika språk som nedladdningsbara affischer och foldrar 19 bilder på barn och deras sovrum, samt beskrivande text på engelska, världen runt. 20 bilder på barn och deras sovrum, världen runt. Bilder på barn från hela världen med sina mest prisade leksaker framför sig. Lektion från en läsande klass som behandlar barns rätt, med utdrag ur boken Sandvargen av Åsa Lind. Unicefs förklaring av barnkonventionen. Filmer. Barns-olika-livsvillkor_id2. Barns-olika-livsvillkor_id2. Barns-olika-livsvillkor_id2. □□ FN-Dagen - Barnkonventionen. Med all rätt: Ellen - UR Skola. Livets Lotteri - Rädda Barnen. Var skulle du hamna om du föddes på nytt och hur skulle ditt liv se ut?

Livets Lotteri - Rädda Barnen

Snurra på hjulet i Livets Lotteri så får du veta. Enligt statistiken har du bara 0,08 procents chans att födas i Sverige och du hamnar sannolikt i ett land med fler problem än där du vuxit upp. Livets Lotteri vill visa på hur olika situationen är för barn i världens alla länder. Likaså hur viktigt det är att tänka långsiktigt när man kämpar för att skapa bestående förbättringar för barn världen över.

En insats idag skapar resultat imorgon, och det finns inga snabba genvägar. Utforska ditt nya land Vi vill ge människor en inblick i hur olika förutsättningar man har som barn beroende på var man föds. Pröva ett nytt liv i Livets Lotteri Var föds du någonstans den här gången? Inspirationsmaterial för läraren. SVE_lararhandledning. Gruppstärkande övningar – Kooperativt Lärande. Innan en grupp kan arbeta och lära tillsammans krävs att vi låter eleverna lära känna varandra och att vi ger tid till gruppstärkande övningar.

Trots att det kan kännas som att detta tar tid från viktig kunskapsinlärning, får du och klassen igen det när det senare genom att gruppen kan arbeta mer effektivt tillsammans. En oerhört viktig uppgift vi som lärare har är således att skapa ett tillåtande klimat i klassrummet där varje elev får ta plats, vågar försöka och vågar misslyckas samt uppmuntrar sina klasskamrater att göra samma sak. Många strukturer som är bra för kunskapsdelning och fördjupning av förståelse kan också vara fantastiskt bra att använda just för att jobba ihop en grupp och skapa detta klassrumsklimat vi eftersträvar – vare sig det är en nyskapad grupp eller en grupp som inte riktigt fått till det. Namnlekar Det finns mängder av olika sätt att lära varandras namn på.

Sitt i en ring. Om-någon-bråkar... Ansvar - Föräldramöte. Allt om mig. Allt om mig. Hur kan skolan arbeta förbyggande kring sexuellt ofredande? Snart kommer Sveriges skolelever tillbaka efter sommarlovet, ett lov där många nyheter handlat om sexuellt ofredande av flickor på festivaler och andra offentliga platser. Polisen lanserade en kampanj sluta tafsa i syfte att arbeta förebyggande. Hur kan skolan arbeta förbyggande kring sexuellt ofredande och skapa ett klimat där respekt råder för det andra könets integritet och sexualitet?

Den här bloggen delger några av mina erfarenheter, övningar och material som fungerat bra i mitt klassrum. Wiklund - Det är alltid svårt med aktiviteter... Tärning- om mig. Hitta-en-kompis-bingo1. Faktablad för skolor. Faktablad om energi och klimat > Att vara energismartVad innebär det egentligen att vara energismart? Och vad är skillnaden mellan energieffektivisering, minskat energislöseri och energibesparing? > AvfallstrappanHär presenteras avfallstrappans fem nivåer: minimera, återanvända, återvinna utvinna energi och deponera. > EnergianvändningHur energi används i samhället och hemmen. > EnergikällorEn introduktion till förnybara och icke förnybara energikällor. > Energins kretsloppOm vattnets kretslopp, vindar och vågor, fotosyntes och förbränning.

Elias och de stora frågorna: Ensam - UR Skola. Trivselregler. Power of Positivity - Journal. Om könsstereotyper - vetenskapligt arbete. Utforska Sinnet - Informativ och underhållande blogg om ämnen som rör psykolo... I stormens öga. Läraren har kommit på en fantastisk metod för att lära eleverna om mobbning. ... Att barn mobbas och mobbar är tyvärr ingen ovanlighet. Ofta är de själva för små för att förstå varför det sker och vad det kan leda till. Den här läraren har kommit på en smart sätt att få sina elever att inse hur mycket skada mobbning gör. facebook/relax kids tamworth Här är hennes egna ord: ”Idag på en av mina lektioner hade jag med mig två äpplen.

Aldrig Ge Upp - Never Give Up (Vänskapsgalan 2016) Att våga vara sig själv. Struktur: Berättaren – Kooperativt Lärande. Struktur: Berätta Mera /Berättaren Berätta Mera är en lättare version Hitta en kompis. Den är en enkel struktur att använda för att dela med sig av kunskap och stärka relationerna i gruppen. Tema vänskap (1) Runda bordet: Gruppstärkande – Kooperativt Lärande. Minnespa_se. Välj en scen som berör dig. Just nu bearbetar mina nior dilemman (tidigare inlägg Dilemman vidgar perspektiven).

Om du var jag - novellfilm : Elina - om rättvisa. Hårda ord: Olika - UR Skola. SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube. NyheterPublicerad 21:30, 27 aug 2015 I våras skrev Vallentuna Nyheter om en filminspelning på Bällstabergsskolan. Nu har filmen släppts – och blivit en succé. – Det är häftigt att vibidragit till att det pratas så mycket mobbning. Det blev en massa media, jag satti TV4:s morgonsoffa, SVT:s morgonsoffa och det var både radio och tidningar som hörde av sig, säger filmmakaren Lennart Bång som själv mobbades som barn. Det osynliga barnet - Tove Jansson.

World's Children's Prize - Hem. Undervisning om att (be)döma rättvist - Nicklas Mörk. I fredags deltog jag på en lektion där min kollega undervisade parallellklassen (åk 5). Lektionens syfte var att belysa hur lätt det kan vara att snabbt döma någon när man bara lyssnar till sina aktuella känslor och hur svårt det i vissa situationer eller vid motgångar att ta ett steg tillbaka, göra en rationell medveten bedömning av situationen och ta ett bra eller rättvist beslut. Detta var något klassen behövde undervisning i vid tillfället då det hade skett flera incidenter där snabba beslut framkallat tårar hos både lärare och elever.

Min kollega hade förberett lektionen med lappar som delades ut till eleverna. Hälften av eleverna i klassen fick en lapp med ett påstående som ungefär hade innebörden: Sökresultat. Banderoll: Mobbning, offer och förövare. Lennart Bång - Stå upp för de Tysta. Njut av goda ord » Retorik i skolan. Krig gör att många barn måste fly. Alla Människor! Film: De mänskliga rättigheterna på 2 minuter Filmen berättar om vad FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna är och hur de kom till. Se filmen! Om filmen. Att ta fram förhållningsregler för att lyckas med terminens lärande är min in... Första lektionen med eleverna och du vet inte vad du ska göra? Det kanske t o m är nya elever du möter som du inte har någon relation till. Klassråd » Retorik i skolan. Jag <3 internet - Statens medieråd. Appar för social kompetens & värdegrund. Image10.jpg (JPEG Image, 1304 × 732 pixels) - Scaled (78%)

Inte bara lärare… Kommer ni ihåg den där reklamen som gick på TV för några år sedan. Vårt välkomstbrev till ettagluttarna. LIVSKUNSKAP/ EQ/ SET/ ART. Reading.

Engelska

Etik de 55 viktiga!