background preloader

Grej of the day

Facebook Twitter

Kunskapärcoolt. GOTD. Checklista_fyra_sprakfardigheter.pdf. GOTD. Pingviner.

Gotd

Knoppfakta-årskurs 1-3, förskola GOTD-1. Pingviner. Pippi långstrump. Världens 25 konstigaste djur. Det finns ett antal däggdjur som kan glidflyga, exempelvis flygekorren och pälsfladdraren (två märkliga djur som nästan platsar på listan), men fladdermöss är de enda däggdjuren som faktiskt har utvecklat förmågan att flyga på riktigt.

Världens 25 konstigaste djur

De största och mest annorlunda fladdermössen är flyghundarna, av vilka vissa arter kan ha ett vingspann på nära 2 m[7] (exakt vilken art som är störst är osäkert, men en stark kandidat är kalong, även kallad större flyghund). Flyghundar lever i världens tropiska områden och ser ut som rävar med fladdermusvingar. På engelska kallas de därför för flying foxes, och de har till skillnad från alla andra fladdermöss en extra lång klo framför varje vinge som hjälper dem att klättra.

Andra namn på den underliga fladdermusen är megabat (på grund av dess storlek) och fruit bat (eftersom vissa arter lever på frukt). 31 kvinnor som är viktigare för svenska elever att lära sig om än namnen på nazistiska generaler. Under torsdagen släppte Dagens Nyheter en granskning om att historieböckerna i svenska skolan har glömt kvinnorna.

31 kvinnor som är viktigare för svenska elever att lära sig om än namnen på nazistiska generaler

I en av de granskade böckerna framgår det att det finns fler namngivna nazister än kvinnor i en tredjedel av boken. 31 nazister och 21 kvinnor. Böckerna som granskats är skrivna för den läroplan började gälla 2011och som hade högre krav på jämställhet i undervisningen. Att det trots det ser ut som det gör är orimligt. Det finns nämligen en hel drös kvinnor genom historien som svenska skolelever borde lära sig om.

Här är 31 kvinnor de borde lära sig om i stället för random nazister: 1. Iransk advokat och aktivist som 2003 mottog Nobels fredspris för sitt arbete för kvinnor och barns mänskliga rättigheter. EL MEJOR VIDEO DE MACHU PICHU- HD. Mikrolektioner ger effekt i Umeå. ”Kära Kitty...”

Mikrolektioner ger effekt i Umeå

Precis som vanligt så fick klass fem vid Västangårds skola utanför Umeå bara en enda ledtråd i går. Redan då brukar funderingarna börja. Vem är Kitty? Hello Kitty? Någon har kanske googlat, någon annan frågat en förälder. Tunisier fick fredspris. Lärare gör sin grej. Foto: Kajsa Juslin Namn Anna Grenhage.

Lärare gör sin grej

Yrke Lärare i årskurs 1. Arbetsplats Silbodalskolan, Årjäng. Kickstart med kluriga frågor. Näslös beskyddare, står det på tavlan.

Kickstart med kluriga frågor

Eleverna i klass 4—5 på Västangårdsskolan i Umeå smyger sig ner i bänkarna och sneglar på de två magiska orden. De har som vanligt fått fundera på den kluriga ledtråden sedan dagen innan. Morgnarna börjar alltid lugnt och stilla med läsning. Men när lektionen väl drar i gång är det med en kickstart. AVSNITT 1 – VÅRT SOLSYSTEM. Fakta om allt mellan himmel och jord. Hem - GOTD. TheGrejOfTheDay. Fakta om allt mellan himmel och jord. Potatis2.pptx. Afganistan. Passagen Nöje.

29 april Namnsdagar Tyko kommer troligen från en dansk sidoform av vikinganamnet Toke, men det kan även komma från det grekiska ordet tyche som betyder lycka, tur eller slump.

Passagen Nöje

Namnet finns i almanackan sedan 1766. Länkskafferiet - Skolämnen. Här finns ett antal sammanfattade studier av olika länder utifrån deras historia, geografi, samhälle, ekonomi, transport- och telekommunikation, statsskick, regering och politik, samt deras nationella säkerhetssystem.

Länkskafferiet - Skolämnen

Informationen är några år gammal och publiceras av Library of Congress i USA. Taggar: ekonomi, geografi, historia, länder, politik, samhällsvetenskap, statsskick. Grej-Of-The-Day-jingle.m4a. How to draw a Hippo. Grej of the day Marianergraven. GOTD Skruvad kropp. Han släpper ut lejonet ur buren – se den fantastiska glädjen och kärleken som möter honom. Lust för kunskap (38519-OK01) Napoleon: There and Back Again. Världens 12 häftigaste övergivna städer.

GOTD om GOTD - Google Slides. Grej of the day. Warm-up: ett kul sätt att starta lektionen. Minibladet - Nyheter Dygnet Runt. Toppnyheterna just nu.

Minibladet - Nyheter Dygnet Runt

French-Russian-campaign-02.png (PNG Image, 2003 × 955 pixels) - Scaled (51%) Vanuatu Land Divers - Naghol / N'Gol. Grej of the day. Grej of the day. Mikrolektioner en hit bland eleverna. Årskurs 5 samlades under tisdagen till en sista mikrolektion för terminen och dagens ämne var ”språket som hoppas”, en tio minuterslektion i det internationella språket esperanto.

Mikrolektioner en hit bland eleverna

Under två års tid har klassen hunnit med 125 mikrolektioner som man valt att döpa till ”Grej of the day”. Det har handlat om platser, händelser och personer som har gjort ett avtryck i världshistorien. Många av eleverna är överens om att mikrolektioner är ett bra sätt att lära sig på. – ”Grej of the day” är bra för att man lär sig jättemycket. Man lär sig inte bara gamla saker utan också om personer och händelser. Frågesport blev starten – Jag tycker att ”Grej of the day” är bra för att vi har det ofta och lär oss mycket varje gång. Lärare för klass fem på Västangårdsskolan är mellanstadieläraren Micael Hermansson. . – Jag bestämde mig för att jag skulle lära mig 20 nya saker om dagen. Ser sambanden – I början kommer det bara slumpvis utvalda ämnen på mikrolektionerna, först en person och sedan en plats.