background preloader

IKT-inspirera mera

IKT-inspirera mera

https://iktinspirera.wordpress.com/

Related:  bildbloggarprogrammeringQrkodMusikskoltips allmänt

TungelstaJohn: 6A Bild Bild Bilder har stor betydelse för människors sätt att tänka, lära och uppleva sig själva och omvärlden. Vi omges ständigt av bilder som har till syfte att informera, övertala, underhålla och ge oss estetiska och känslomässiga upplevelser. Kunskaper om bilder och bildkommunikation är betydelsefulla för att kunna uttrycka egna åsikter och delta aktivt i samhällslivet. Genom att arbeta med olika typer av bilder kan människor utveckla sin kreativitet och bildskapande förmåga. Ämnets syfte

Programmera i förskoleklass vi har under året lekt robotar där vi styrt varandra med händerna. Man får olika kommandon beroende hur man håller i sin kompis. Sedan fick vi en robot som heter ozobot. Man ritar upp en bana med pennan som den ska följa, man kan även rita upp koder så den gör olika saker. Efter det så fick eleverna ett uppdrag att rita en robot som de sedan ska bygga. Terminsslut med QR-koder Så var det dags för terminens sista lektion. Eleverna vill inte sitta inne längre. Jag vill inte kämpa med att få deras uppmärksamhet. Alla vill ut i solskenet. Jag vill ha en ordentlig utvärdering. Jag vill att de ska använda engelskan även sista lektionen.

Ett klassiskt experiment – Nyheter nöje sport Reportage & Nöje Kan man gå från hiphoplyssnare utan koll på Mozart till klassiskt-fantast på en vecka? Reporter Sandra Eriksson tog sig an utmaningen med hjälp av musik­journalisten Nicholas Ringskog Ferrada-Noli. Redan någon vecka innan dagen jag stämt träff med Nicholas börjar jag lyssna, som en mjukstart. Policy FramtidsBanken Vi är ett av Norrbottens äldsta företag som har ett regionalt ägande. Banken bildades 1852 och har utvecklats till en stark och lönsam bank med verksamhet i Arjeplog, Arvidsjaur, Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Pajala, Piteå, Älvsbyn, Överkalix och Övertorneå. Samtidigt som vi bedriver kommersiell verksamhet engagerar vi oss i frågor som är viktiga för vår regions framtid. För att vara en långsiktig och trygg finansiell partner för regionens företag och innevånare är det viktigt att banken har en tillfredsställande lönsamhet. De resurser vi bygger upp stannar i regionen och gynnar våra kunder. Som fristående sparbank har vi inga aktieägare.

Wayne Thiebaud och geometriska efterrätter Ett jätteroligt sätt att få in geometri i konsten är att studera Wayne Thiebauds mattavlor. Wayne Thiebaud föddes 1920 i Arizona och målade fråmst bakelser och annan mat. Han räknas till pop-konstens konstnärer. Tittar man på hans bilder kan man se finna massa exempel på geometriska former till exempel: Här kan man hitta elipser, cylindrar, rätblock, cirklar, kuber....allt på ett fat!

Gå en kurs och bli en barnhacksambassadör för IIS I skolan ser vi att det är hetare än någonsin att arbeta med programmering tillsammans med eleverna. Bland Webbstjärnans lärare är det många som arbetar med Scratch och vi på IIS (Internetstiftelsen i Sverige) har två webbkurser kring Scratch och IIS har tillsammans med Christina Löfving tagit fram en lärarhandledning för de som vill arbeta med Scratch i grundskolan. Nu gör IIS ytterligare en insats för att ge än fler barn möjlighet att lära sig programmering. Vi vill stimulera alla som har fått kunskaper i Scratch eller som vill få kunskaper i Scratch att förmedla dem vidare till barn eller elever i skolan. Vi erbjuder alla som går eller har gått en av våra webbkurser i programmering möjligheten att kunna dela ut diplom och knappar till de barn som deltagarna sprider sina kunskaper i Scratch till. Erbjudandet är alltså:

QR-koder och sagor Gjorde i ordning ett par QR-koder i morse med sagor – Läsa med en saga som finns på Utbildningsradion, med tillhörande bild på aktuell bok. Tog med mig dessa ut på en av förskolorna jag handleder och responsen från både pedagoger och barn var positiv. Pedagogerna ville genast repetera hur man gör så att de kan fortsätta göra egna Qr-koder. Upphovsrättsguide om musik Guiden reder ut vad som gäller när ni vill använda andras musik i undervisning och i skolarbete. Guiden gäller alla skolformer. DSC07522 from Warren B CC (by,sa)* Bildkort och övrigt material Här har vi samlat bildkort och övrigt material som kan fungera som stöd för det språkstimulerande arbetet. Bildkort med text och utan text Här finns bilder med och utan text som ni kan använda i olika lekar. Korten kan användas på många sätt, idéer hittar du bland annat i vår lekdatabas.

Bildoformsidan Under dina år i grundskolan skall du få prova olika tekniker att jobba i. Här hittar du olika exempel på vad en teknik är. Vi kommer dock inte att hinna prova alla. Rubriker i rött är mina egna ”steg för steg” anvisningar. Rubriker i blått är från Wikipedia AKRYLFÄRG Se hur man gör när man blandar akrylfärg och får fram olika nyanser.

Appskola Instruktionsfilmer: Del 1 (Laddar ner Corona SDK, Coda/Notepad++ & börjar programmera). Del 2 (Skapar nya lua-filer & startscenen samt programmerar in bilder).

Related: