background preloader

Lilla Aktuellt

Lilla Aktuellt
(Du har väl inte missat vår sändningstid? Kl 10 i svtplay - och kl 14.30 i Barnkanalen) Kriminella gäng I Sverige, precis som i alla världens länder, finns kriminella gäng. Den senaste tiden har det pratats mycket om de brott som kriminella gäng gör, bland annat att de skjuter varandra. Många politiker har sagt att mer måste göras för att stoppa våldet, och Stefan Löfvén har lovat att polisen ska få mer resurser. Är det tryggt där ni bor? Fabriken i Bjuv I samhället Bjuv i Skåne ska en fabrik stängas. Vad tycker ni om det här? Talang Vi har i Lilla Aktuellt snackat en del om talang i veckan, utifrån de här frågorna: Vad är du bra på? Vad är en talang? Frågor till Lilla Aktuellt Skola 10 mars 2017 Många ringer om psykisk ohälsa Till organisationen Bris, barnens rätt i samhället, kan man ringa, mejla och chatta om man tycker något är jobbigt eller om man går och tänker och grubblar. - Vet du vad som menas med psykisk ohälsa? - Har du koll på Bris? - Vilka pratar du med om något känns jobbigt?

http://www.svt.se/barnkanalen/lilla-aktuellt/

Material Språkgemensamma resurser Grannspråk – lektionsförslag i danska och norska Materialet innehåller 40 lektionsförslag som alla behandlar danska eller norska. Huvuddelen av övningarna riktar sig till årskurs 4-9 men det finns även övningar för förskolan, årskurs 1-3 och gymnasieskolan. Alla övningar lämpar sig att arbeta med inom svenskämnet, flera passar också bra till ämnesintegrerade arbetspass mellan svenska och till exempel musik eller hem- och konsumentkunskap. (1-3, 4-6, 7-9, Gy)

Nosa på nätet - presentationsmaterial Detta är en PPT-presentation för lärare om barns och ungas medievanor. Det ingår i paketet Nosa på nätet som riktar sig till förskoleklass och lågstadium. PPT-presentationen beskriver kort hur barn använder medier i olika åldrar och vad det är bra att känna till för att kunna hjälpa barn bli mediekunniga. (Materialet fungerar bäst att ladda ned med Internet Explorer) Missa inte våra andra Nosa på nätet produkter (klicka på länkarna för att ladda ned): • en sagobok om källkritik för barnen • en lärarhandledning med fakta om barnens datoranvändning blandat med praktiska övningar och förslag på samtal, lekar och aktiviteter• diskussionsfrågor till föräldramöten • ett diplom till de barn som arbetat med Nosa på nätet Nosa på nätet - sagoboken är slut i tryckt version, finns endast för nedladdning.

Related: