background preloader

SFI studier B, C,D nivå samt A!

Facebook Twitter

Nybörjarsvenska. Botkyrkaflipp.se - Hem: filmer på svenska. Alfabetiseringshäften - Kardía lärande. Storlek L. Morgnarna är en stressig tid.

Storlek L

Det är så mycket man måste hinna med, men det händer att man glömmer saker i morgonrusningen. MTR, företaget som tar hand om upphittade saker, säger att de får in över 300 saker varje dag. Oroa dig inte i onödan, du kanske kan hitta det du tappat! (Läs mer … För ett par veckor sedan råkade Anika ut för något fräckt – någon stal hennes plånbok! Abdul och Paulina är elever på Centrum Vux. Många av våra elever säger att det är svårt att studera som vuxen. Olga upptäckte en fästing efter en promenad i skogen. En av stora frågor för många invandrare är vilket språk man ska prata med sina barn. Anika har en gammal mobil som har börjat krångla. Många barn vill ha hund. Dagens avsnitt av SFIpodd handlar om att söka jobb. Midsommar är höjdpunkten på den svenska sommaren och den firas i Sverige sedan urtiden. 1AB. Sfihagfors.

Kardía lärande - Välj nivå. Exempel på uppgifter ur slutprovet (Sfi) På den här sidan hittar du exempel på hur uppgifter i de nationella slutproven för Sfi kan se ut i de olika delproven och kurserna.

Exempel på uppgifter ur slutprovet (Sfi)

Den nivå som finns angiven inom parentes (B, C, D) i exempeluppgifterna är ungefärlig. Exempeluppgifterna visar i första hand hur formatet kan se ut. Om inget annat anges så används formatet i prov på samtliga nivåer men innehållet är anpassat efter vilket kursprov uppgiften ingår i. Exempel på uppgifter finns för delproven Höra, Läsa, Skriva och Tala Delprovet Höra Delprovet Läsa Delprovet Skriva Delprovet Tala.

Ordföljd. Svensk ordföljd Se en film där jag förklarar ordföljd i huvudsats.

Ordföljd

Mening En mening: Jag gillar kaffe men jag gillar inte te. En mening börjar med stor bokstav och slutar med . ! Eller ? Sats Jag gillar kaffe men jag gillar inte te. är en mening men 2 satser. En sats har ett subjekt och ett eller flera verb. Jag är ett subjekt, gillar är ett verb. Några exempel: De här meningarna är huvudsatser med rak ordföljd! Huvudsats En huvudsats är en sats som kan vara själv. En sida för dig som studerar sfi. Ny sida 1.

SFI - Svenska för invandrare - Wikiversity. Wikins syfte är att vara en inspirationskälla och en plattform för språklärare att dela sina tips, tricks och förslag för att främja språkutveckling.

SFI - Svenska för invandrare - Wikiversity

Här hittar du massor av digitala verktyg. Under flera av de digitala verktygen finns även länkar till guider/tutorials och till videos där Sara Lövestam och Jonas Lindahl visar hur de använder verktygen på sina lektioner. Du är självklart välkommen att bidra med dina egna lektionsupplägg med digitala verktyg. Länka i så fall till dina videos eller blogginlägg under respektive digitalt verktyg.

Här finns instruktioner om hur du lägger till material! Svenska För Invandrare kurs C och D. Digitala spåret - Länkar för SFI - Svenska för invandrare - Språkövningar och grammatik.