background preloader

Kunskapsplattan

Kunskapsplattan

http://www.kunskapsplattan.se/

Matteportal ett digitalt klassrum MattePortal är en ny webbaserad portal med matematikövningar. MattePortal är i dagsläget gratis, och fri från reklam. Portalen har övningar som motsvarar läroplanen för årskurs 1-6. Jag kan se att dessa övningar skulle passa bra även på årskurs 7-9 för att befästa kunskaper. "Det handlar om att omdefiniera lärandet" Eva Billert handleder Amanda och Felicia En ung kvinna – Marilyn Spencer – har blivit mördad och eleverna i årskurs 9 är i full färd med att avslöja mördaren. På BBC:s hemsida får de ledtrådar genom dramatiserade vittnesmål och flera grupper har redan påbörjat sina rapporter där de ska lägga fram och motivera sina teorier om vem mördaren är. Laptopparna står uppfällda på bänkarna medan engelskläraren Eva Billert går runt och handleder eleverna. Arboga kommun är en av många kommuner som satsat på en dator per elev.

Whats App? Digital Creativity in Museums and Galleries Museum Educators from the Fitzwilliam Museum and Whipple Museum were inspired by artist Susie Olczak who presented an interactive training session on using digital creativity with our visitors. Using a range of devices from smart phones to tablets Susie demonstrated some of the popular creative apps. Paper: (our new favourite!) an app for creating your own digital sketchbook with a range of mark making and art tools; pens, graphite, brushes colour palettes, washes. Appen Titan Downloader - spara YouTube-filmer till kamerarullen Det kommer och går många appar som klarar av att ladda ner YouTube-filmer till din iPads kamerarulle. Om du hittar en bra sådan app, så se till att inte avinstallera den, eftersom många försvinner från App Store efter ett tag (troligtvis pga upphovsrättsliga skäl). Tidigare har jag skrivit ett inlägg om appen iGet, men den verkar ha utgått från App Store.

Digitala verktyg, SAMR och det saknade steget På spaning efter det omdefinierade lärandet – del 1 Den digitala utvecklingen i skolan går fort just nu och glädjerop blandas med farhågor i takt med att en till en och andra koncept införs på skolor runt om i landet. Att uppdraget till skolan är att införa IKT är glasklart men däremot är det inte lika entydigt hur den digitala tekniken bäst kommer till användning i det konkreta skolarbetet. Om detta delar jag med mig av några reflektioner till Skollyftets läsare, bland annat kommer jag att diskutera om det inte saknas ett steg i den ofta citerade SAMR-modellen. SAMR-modellen När skolutveckling med IKT diskuteras används ofta Ruben Puenteduras SAMR-modell som utgångspunkt. Resources Archives - It’s OpenAccess Week and here at Athens Technical College we are building a community of openness. You can read more about OER and our efforts to build a Community of Open below. CTL Curated Open Resources Presentations Free on the Internet (CTL Presentation; Professional Development Seminar) Open Access White Paper Open Education Resources CTL Open Access Week 2014 Resources This document What is Open? Open focuses on free, unrestricted online access to content created by users (faculty, students, trainers, teachers, researchers, scientists, everybody!) Open is an entire movement which includes Opensource software, Open Data, Open Textbooks, Open Educational Resources, and much more.

Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött. Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Men man behöver inte köpa en ny i det läget utan börja med att säkerhetskopiera iPaden till iTunes på din dator. i iTunes ser man vad det är som tar plats och efter ett tag så är det mest med övrigt (gult) på iPaden som tar plats vilket man måste ta bort. Jag vet inte hur man rensar det förutom att man återställer iPaden och sedan hämta tillbaka en säkerhetskopia. För det är ju så att man inte bli av med allt som man har på iPaden så därför är det bra att säkerhetskopiera ibland.

Kunskapsvägg åk 1-3 För nästan 4,5 år sedan skapade jag kunskapsväggen för åk 1-3. Det gjorde jag för att synliggöra för mina elever vad det var vi skulle jobba med och vad de skulle lära sig. Jag trodde aldrig att det skulle bli så många som skulle använda sig av den som det har blivit under dessa år. Jättekul att fler tycker att de kan ha användning av den på olika sätt. Nu har jag uppdaterat alla ämnen för åk 1-3, dels för att Lgr 11 blivit reviderad men också för att jag hittat en del småfel samt gjort någon ny skrivning (ser ni några fel hör gärna av er då man ofta missar en del när man själv skriver). 5+ Ways to Use ThingLink for Teaching and Learning - Getting Smart by Susan Oxnevad - DigLN, edchat, EdTech Find Resources and Directions for Use Here What is ThingLink? ThingLink is a free and user friendly digital tool that provides users with the ability to turn any image into an interactive graphic. Create multiple “hot spots” on specific parts of an image and turn that image into a multimedia launcher.

Klassens hemsida – nya möjligheter till kommunikation! När vi i höstas fick tillgång till en halvklassuppsättning Chrome Books började jag så smått tänka på att skapa en hemsida till klassen. Min ursprungliga tanke var att ge eleverna möjlighet att få ytterligare en mottagare för texter de producerade. När vi nu är igång och hemsidan är skapad har jag upptäckt att den ger utrymme för så mycket mer. Det första jag fick ta ställning till var i vilket program jag skulle skapa hemsidan och var den skulle ligga. Jag upptäckte Google Sites i GAFE (Google Apps for Education). Eftersom vi har detta inom kommunen kunde jag lätt använda Sites och dessutom lägga hemsidan inom kommunens domän.

Checklista-vt-14-%C3%A5k-1.pdf

Related: