background preloader

Appar som stöd och hj

Facebook Twitter

Problemskapande beteenden. Problemskapande beteenden är beteenden som blir till problem för andra.

Problemskapande beteenden

De flesta av oss har mer överseende med att yngre barn bits och slåss när de blir frustrerade och arga. Vi kan t.o.m. se det som en naturlig del av utvecklingen och har lätt för att behålla lugnet när ett litet barn slår oss. Det hänger ihop med att vi tänker att barnet inte kan hållas ansvarigt för sitt beteende. Därför straffar vi sällan små barn heller. Det finns ju ingen mening med det, eftersom att det inte är ett planerat och överlagt beteende. I takt med att barn växer förändras våra förväntningar på dem. Det finns vanliga fällor som de flesta som umgås med barn brukar hamna i. Skanna, läsa och översätta. Där det finns människor finns problem. När vi tittar tillbaka i historien, kantas den av både krig och konflikter mellan människor.

Där det finns människor finns problem

Så länge inte alla är överens om att det övergripande målet är att ta ansvar för att vara överens och hålla sams, verkar det vara svårt att komma dit. Det är kanske också dumt att tro, att vi alltid ska kunna vara sams. I heta diskussioner, debatter och samtal, uppstår utveckling, närhet och relationer, som gör att vi utvecklas. Det viktiga är dock att ta ansvar för att ingen känner sig kränkt eller ledsen på grund av det vi säger, för då uppstår en maktobalans, och samtalet som kan leda till utveckling riskerar istället att bli ett bråk, en konflikt. Det finns sammanhang och umgängesformer där det naturligt finns maktobalanser. När vi vuxna ger barn rättigheten att vara barn accepterar vi samtidigt att barn måste få bråka, säga nej och på andra sätt träna sig i sin strävan mot ökad självständighet.

Appar som stöd - Appar som ger stöd vid kognitiva eller kommunikativa svårigheter. Logga in Bli medlem Glömt lösenord iOS Här hittar du kommunikationsappar för iPhone och iPad Android Iphone Talsyntes Kommunikation Berätta Kommunikationsstöd Symboler Bildberättelser Inspelat ljud Akk Ipad Text Engelska Gratis Närkommunikation SökfilterVisa alla Områden Meddelandefönster.

Appar som stöd - Appar som ger stöd vid kognitiva eller kommunikativa svårigheter

ClaroValfrihet. Tips om appar. Ny ocr-app med talsyntes. Mobile Site Preview. Appar för kommunikation - Appar som ger stöd vid kognitiva eller kommunikativa svårigheter. Appen Legimus i Iphone och Ipad - Legimus. Legimus är MTM:s app för att ladda ner och spela upp talböcker.

Appen Legimus i Iphone och Ipad - Legimus

Appen Legimus finns för både telefon och surfplatta och går att installera gratis via Appstore. I appen Legimus kan du söka, ladda ner och läsa talböcker direkt i appen. För att kunna logga in måste du har ett konto för egen nedladdning. Det får du på ditt bibliotek. För att läsa taltidningar måste du prenumerera på en tidning. Hämta appen Appen Legimus för Iphone och Ipad finns att hämta i Appstore. Hämta appen i App store, öppnas i nytt fönster Nyheter i appen Nu finns en ny version av appen i Apstore, välj att uppdatera till den om den inte har uppdaterats automatiskt. Nyheter i version 4 av appen Legimus.

Om en bild - hjälper barn att utveckla sitt tal. Tidsperspektiv. LetterSchool - Nu är det roligt att forma svenska bokstäver och siffror. Appar som hjälpmedel. Här följer ett urval av iOS-appar (iPad, iPhone, iPod) i några olika kategorier.

Appar som hjälpmedel

Listan kommer att uppdateras då och då framöver. - Dexteria: Handmotorik - Teckna: TeckenHattens teckensamling med filmer. - TeckenLex: teckensamling med filmer. - Ritade tecken: SPMI:s tecken från Ebba Editor. Applistan jan 2014 ut. Math Paper : Panther Technology. Recension av Prizmo - OCR-läsare med talsyntes för elever med läshinder. Användningsområden Prizmo är en OCR-läsare med inbyggd talsyntes.

Recension av Prizmo - OCR-läsare med talsyntes för elever med läshinder

OCR står för Optical Character Recognition; en bild skannas av och OCR-tekniken hittar och tolkar tryckta bokstäver i bilden. Prizmo kan med fördel användas av elever med olika läshinder som snabbt och enkelt behöver få tryckt text uppläst av en talsyntes. Det är en iPhone-app, men den fungerar också bra på nyare iPads. Eftersom det krävs en kamera med relativt hög upplösning fungerar Prizmo endast på: – iPhone 3GS, 4, 4S och 5 – iPad 3 och 4 – iPod Touch (5:e generationen) Det är ingen app som är utvecklad för skola, utan här har man vänt sig mot en bred kundkrets.

Det är viktigt att hantera tekniken vid fotograferingen. Check out How to Use Appen Prizmo by Olle Strömbeck on Snapguide. Funktioner. Grid Player Demo. Habilitering & Hälsas SmartWiki - Grid Player. Recension av Niki Agenda - Få struktur på dagen. Användningsområden En del elever behöver förbereda sig på hur (skol)dagen som ligger framför dem ser ut.

Recension av Niki Agenda - Få struktur på dagen

I appen Niki Agenda kan man skapa ett visuellt stöd med bilder och färgkodning. Det finns massor av bilder i appen redan men de kan kanske upplevas som lite barnsliga av äldre elever. Dock finns möjligheten att lägga in egna bilder via sitt bildalbum och det går också att ändra dagarnas färgkodning. Appen är väldigt bra, men dessa anpassningar höjer appens värde ytterligare anser jag. Dagarna blir indelade i morgon, eftermiddag och kväll. Aktiviteterna läggs in manuellt och det kan vara ganska tidskrävande men jag tror att man ofta har rutiner. I appen kan man göra två scheman för att hantera olika elevers dagar. Funktioner Undervisningens syfte Lgr11 Skolans mål är att varje elev tar ett personligt ansvar för sina studier och sin arbetsmiljö. Lgr11 En viktig uppgift för skolan är att ge överblick och sammanhang. Förmågor som eleverna ska utveckla. Diktera på iPad med iOS 8. Hjälpmedel för elever som har olika typer av funktionsnedsättning. Elever som har någon sorts funktionsnedsättning kan använda appen Legimus för att ladda ner talböcker (skönlitteratur och fakta) på sina Iphone och Ipads.

Hjälpmedel för elever som har olika typer av funktionsnedsättning

Bibliotekarier kan registrera elever om de får föräldrarnas godkännande. Välj det språk du vill läsa och lyssna på. SpeakIt! Byter ut text till tal så du inte längre behöver läsa. SpeakIt! Användning: - Välj först texten som du vill läsa. Skolappar.nu - Recensioner av appar för förskola och skola. Produkter Communicate: SymWriter. Tid. Appar för elever i behov av särskilt stöd.