background preloader

Specialpedagogik

Facebook Twitter

Källkritik blogg. För förskolan. Skapandeskola3.pdf. Appar för iPad. Den här sidan finns också som PDF-fil härSidan är uppdaterad den 11.5.2015 -symbolen betyder att appen hör till Johans favoriter.

Appar för iPad

-symbolen betyder att Lärum rekommenderar appen. Coloring Farm / gratis / Det gäller att färglägga bilder genom att trycka på dem. En del nya objekt kommer till bilden då den färgläggs. Apptips%20pa%20webben.pdf. Affisch_printA3.jpg (JPEG Image, 1376 × 1920 pixels) - Scaled (52%) 10 bästa apparna – Morfo booth. En av de 10 bästa apparna att skapa med är Morfo booth.

10 bästa apparna – Morfo booth

Med den här appen har vi animerat både teckningar och leksaker. Vi målade först teckningar föreställande ansikten i närbild. Därefter fotade vi teckningarna och la in dem i appen Morfo Booth. Toontastic. Alternativ kommunikation. IT i särskolan för personal och föräldrar. I dag har jag varit på fem föreläsningar.

IT i särskolan för personal och föräldrar

Man kan tro man ska hinna mer kanske? Men det är en hel del tid som går till att stå i kö. Man kan inte boka in sig på föreläsningar utan man får ställa sig i kö i god tid om man vill ha plats. Enklast var det att få plats på passet som började kl 17:00 (undrar varför) Ett tips är att välja en väldigt intressant föreläsning vid den tiden. En skolblogg från moobis.se. Med webben som verktyg kan vi kommunicera!

Skapa och dokumentera tillsammans! Tidsenliga lärverktyg - Umeå Kommun. Stödinsatser: extra anpassningar, särskilt stöd och åp - exempel. Länkar - LÄRVERKTYG INOM NACKAS KOMMUNALA SKOLOR. LÄRVERKTYG INOM NACKAS KOMMUNALA SKOLOR. Eleverna i Nackas kommunala skolor använder dagligen digitala resurser inom olika plattformar såsom PC, Mac, Lärplatta och Chromebook i sitt skolarbete.

LÄRVERKTYG INOM NACKAS KOMMUNALA SKOLOR

Förutom skoldatorer kan elever även ta med sig egna enheter s k BYOD (Bring Your Own Device). Sammantaget ställer detta höga krav på skolan, på pedagogerna, på eleverna och vårdnadshavarna. Alla elever har rätt att få tillgång till de digitala lärverktyg de behöver. "Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. " Nackas elever har förmånen att kunna nyttja en mängd programvaror bestående av talsyntes, rättstavningsprogram, tränande program m.m. IT i särskolan. SETT mässan 2014 Posted on Jag hade äran att få åka till SETT mässan i år.

IT i särskolan

Jag började genast fundera på vilka jag skulle få möta och samtala med. Underbara ADHD.