background preloader

Specialpedagogik

Facebook Twitter

Källkritik blogg. För förskolan. Skapandeskola3.pdf. Appar för iPad. Den här sidan finns också som PDF-fil härSidan är uppdaterad den 11.5.2015 -symbolen betyder att appen hör till Johans favoriter. -symbolen betyder att Lärum rekommenderar appen. Coloring Farm / gratis / Det gäller att färglägga bilder genom att trycka på dem. En del nya objekt kommer till bilden då den färgläggs. Alla Video-Touch appar fungerar lika. Video Touch – Animals / $2,99 Baby's Musical Hands / $0,99 Skärmen är indelad i femton rutor. Hippi 1 / 22 krHippi 1 består av sex olika sorters ”trycka – hända” övningar.

SoundTouch / 4,99$ (finns i lite version, dvs gratis) Enkla trycka hända. Sound touch 2 / 19 krLjud indelade i fyra kategorier; Människoljud (skratt, gråt, snarkning, nysning, osv.), natur & väder (vattenfall, hav, regn, eld, osv.), yrken (läkare, dansare, brandman, kock, osv.) Random Touch / 0,99 $ Trycka – hända. Vem där? Mewow!? Apptips%20pa%20webben.pdf. Affisch_printA3.jpg (JPEG Image, 1376 × 1920 pixels) - Scaled (52%) 10 bästa apparna – Morfo booth | IKT i särskolan. En av de 10 bästa apparna att skapa med är Morfo booth. Med den här appen har vi animerat både teckningar och leksaker. Vi målade först teckningar föreställande ansikten i närbild.

Därefter fotade vi teckningarna och la in dem i appen Morfo Booth. När bilderna läggs in i appen blir fotot animerat med ögon som blinkar och en mun som pratar med en inspelad röst. Vi fotade även en docka som vi själva har sytt, det blir nästan lite läskigt att se hur dockan får ”liv”. Att låta eleverna skriva berättelser till sina självporträtt och spela in det kan vara ett nästa steg. Morfo Booth går att använda till mycket och tillsammans med eleverna går det säkert att hitta nya infallsvinklar.

Filmen visar hur en docka och ansikten som eleverna målat får ”liv”: Toontastic. Alternativ kommunikation. Dag 1 på SETT #SETT2015 | IT i särskolan för personal och föräldrar. I dag har jag varit på fem föreläsningar. Man kan tro man ska hinna mer kanske? Men det är en hel del tid som går till att stå i kö. Man kan inte boka in sig på föreläsningar utan man får ställa sig i kö i god tid om man vill ha plats. Enklast var det att få plats på passet som började kl 17:00 (undrar varför) Ett tips är att välja en väldigt intressant föreläsning vid den tiden. Vilket jag lyckades med.

Jag tänker försöka sammanfatta min dag: Digitala resurser utmanar synen på lärande och kunskap – Anna Åkerfeldt Den 26 september disputerar Anna Åkerfeldt i didaktik med avhandlingen ”Didaktisk design med digitala resurser. Hon pratade mycket om hur användningen av digitala resurser har ökat i skolan, de traditionella undervisningsmetoderna sätts nu på spel. Hon påpekade också det vi kunnat läst om nu den farliga skärmtiden!! Hur länge ska de få sitta framför skärmen? VAD individen gör är mer centralt än INTE hur LÄNGE.

Alla Får extra anpassning – Ulrika Brolinsson och Tobias Berger Tid-Driv. Ljustawebbarna | En skolblogg från moobis.se. | Med webben som verktyg kan vi kommunicera! IKT i särskolan | Skapa och dokumentera tillsammans! Tidsenliga lärverktyg - Umeå Kommun. Stödinsatser: extra anpassningar, särskilt stöd och åp - exempel. Länkar - LÄRVERKTYG INOM NACKAS KOMMUNALA SKOLOR. LÄRVERKTYG INOM NACKAS KOMMUNALA SKOLOR. Eleverna i Nackas kommunala skolor använder dagligen digitala resurser inom olika plattformar såsom PC, Mac, Lärplatta och Chromebook i sitt skolarbete. Förutom skoldatorer kan elever även ta med sig egna enheter s k BYOD (Bring Your Own Device). Sammantaget ställer detta höga krav på skolan, på pedagogerna, på eleverna och vårdnadshavarna. Alla elever har rätt att få tillgång till de digitala lärverktyg de behöver.

"Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. " Nackas elever har förmånen att kunna nyttja en mängd programvaror bestående av talsyntes, rättstavningsprogram, tränande program m.m. Dessa kan användas i skolan och i hemmet. Andra programvaror eller appar är antingen gratis, kan erbjudas av respektive skola (ej kommunlicens) eller kan köpas av eleven/vårdnadshavaren själv.

Välkomna att utforska denna sajt. IT i särskolan. SETT mässan 2014 Posted on Jag hade äran att få åka till SETT mässan i år. Jag började genast fundera på vilka jag skulle få möta och samtala med. Konceptet att vi var över 100 från Helsingborg som skulle åka tillsammans och även bo på samma ställe var en lysande idé. Tack till er som såg det som en helhet det ger så mycket mer än att varje skola ordnar sitt och också håller sig till sin lilla grupp. I mitt uppdrag som IKT utvecklare på tre skolor så träffar jag många personer, har även möten med många från andra skolor, att nu kunna prata lite mer och spåna på idéer för vidare samarbete var grymt givande.

Det var svårt att välja ut vilka föreläsare man skulle välja, vi hade tre obligatoriska att gå på, tyvärr innebar det att jag missade några av de jag ville gå på. En del av föreläsarna följer jag på twitter (ni hittar mig under namnet: @ninalundell ) och på facebook är ni inte där så börja med det. En liten sammanställning om några av de föreläsningarna som jag var på: Learn.code.org iMovie. Underbara ADHD.