background preloader

Say hello to your animated self

https://plotagon.com/

Related:  Kolla och sorteraOutils pour création des élèvesOutils numériquesDIGITAL STORYTELLING

Can you google that? - Källkritik Mina 7or har fått varsin dator. Är det bra så? Sätt igång och jobba? Nej, vi måste faktiskt lära dem använda den också. Vad ska de lära sig? Lärplattformen? Etik & genus - Media Smart Den här lektionen handlar om etik och genus samt vad som är rätt och fel i reklam. Den tar upp vilka regler som gäller för reklam och hur man i Sverige arbetar för att reglerna ska följas. Under lektionen får eleverna även diskutera frågor som rör hur tjejer och killar framställs i reklam och varför utformningen av reklam bör regleras av lagar och regler. Eleverna får även fundera på vad etik betyder och varför är det viktigt att följa etiska principer när man arbetar med att skapa reklam.

The Portal: Radioprogram om ungdomsböcker på engelska Allting verkar upp och ner i Babette Coles värld. "Det bara blir så", säger hon och skrattar lyckligt. Babette Cole är det eviga barnet som utan att vilja det provocerar alla fyrkantiga vuxna med sina kontroversiella barnböcker. En av hennes hjältinnor är Princess Smartypants. Denna sagoprinsessa vill inte gifta sig och förvandlar alla dryga prinsar till äckliga små grodor. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Digital bild - vektorbilder i bildämnet. - Kristina Rilbe Förra veckan skrev jag om en struktur till digitalt bildskapande att gå från små enkla appar till att eleverna efter intresse kan gå över till mer avancerade program på dator. Det som är speciellt med vektorbilder är att man kan förstora och förminska dem utan kvalitetsförlust. Illustrationer, skyltar, affischer, loggor är exempel på tillämpningar för vektorbilder. I grundskolan har det för mig hittills blivit mycket pixelbaserade bilder, att redigera foton och göra collage. Jag har tidigare arbetat med dataprogrammet Illustrator på gymnasiet men på grundskolan har jag för dessa typer av produkter mest arbetat för hand.

Stödstrukturer och bildstöd - mallar att sätta upp i klassrummet För elever som har svårt för att skriva och uttrycka sig begripligt på engelska använder jag mig ofta av stödstrukturer och bildstöd. Det går inte att bara säga till eleverna att de ska skriva utan jag måste undervisa dem om hur texten ska se ut och hur de skriver den på engelska. Jag utgår från genrepedagogik och cirkelmodellen när det gäller att träna eleverna i tal och i skrift. Jag tycker att det bästa är om du kan samarbeta med svenskläraren så att du på engelsklektionerna skriver samma texttyp som de arbetar med i svenskan. 10 sajter med gratis bilder du kan använda fritt Ibland kan det bli stopp i den kreativa processen. Du har inte tid att ta med dig kameran ut och fota en höstlig park som ska komplettera dagens inlägg. Eller så behöver du några enkla bilder att varva din PowerPoint-presentation med. Det är då royaltyfria bilder med Creative Commons-licens passar perfekt.

INTRODUCTION Sist jag arbetade med LondonTourGuide gjorde jag enligt följande: Först tittade vi bl.a. på en film från sli.se Sedan gjorde vi en gemensam tankekarta med innehållet från filmen. utifrån den valde vi fem sevärdheter/platser som vi arbetade vidare med. Det var London Eye, Big Ben, Hyde Park, Madame Tussauds, Jack the Ripper och The Underground. Vi läste på om de olika platserna och formulerade egna texter med hjälp av 5-10 stödord. Alla fick dessutom samma presentationstext med några tomma luckor i att fylla i och lära sig utantill. Vi gjorde också en egen karta över guideturens olika stopp.

Related:  logiciel freebobbyjoynervideo creationaction through languageÉcrireWritingToolsOutils TICETools en ligne - collaboration, présentations, story, usages duAvatar GeneratorsVidéoWeb toolsHerramientaspour créer des films d'animationAnimation