background preloader

iPad

Facebook Twitter

Röstmemon för iPad på App Store. Periscope - Plan? - Magnus Blixt. Dumheter!

Periscope - Plan? - Magnus Blixt

Spontanutbrister kloka Sara Bruun i Nyhetsmorgon igår, angående förslag om att lägga pengar på att utreda höjd åldersgräns för sociala medier (redan idag är det 13-årsgräns, som nästan ingen respekterar) istället för att ägna kraft åt att se både för- och nackdelar med alla verktyg som finns. Liksom lära – och träna – barn och unga i att nyttja och leva livet klokt. Jag instämmer till fullo! En yxa är vare sig god eller ond i sig, däremot kan användning av en yxa vara såväl ond som god! /James Nottingham, BETT2016. Vi måste lära de unga – liksom många vuxna – att det är en chimär att tro att något man lägger upp på nätet inte riskerar att få spridning, oavsett vilka murar och stängda grupper och flöden vi tror oss ha tillämpat.

Och när det blir tokigt så behöver vi lyfta det som händer, tillsammans med frågan ”Hur vill vi egentligen ha det tillsammans?” – Jag utgår ifrån att de allra flest barn och unga är kompetenta att avgöra vad som känns rätt och rimligt. L523172A EDU App Guide FF SE. Tidsenliga lärverktyg. Tidsenliga lärverktyg. Material - Lärum. Därför är paddan inte skadlig för ditt barn - Kit.se. Inspiration ipad i skolan. Här kommer jag att presentera några appar i varje ämne.

Inspiration ipad i skolan

Fler appar, utvärdering och priser hittar ni på dessa sidor:www.skolappar.nuwww.kunskapsplattan.sewww.pappasappar.nu Skapande appar: SLI.SE app – Titta på film på AV-Media är inspirerande till att själv skapa. Detta är en iphoneapp, ge eleverna elevinlogg . iPad - Learning with iPad. 32 appar inför höstterminen 15/16. Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6.

32 appar inför höstterminen 15/16

Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan. Kommunen har Microsofts Office 365 så därför ligger Officepaketets appar med i mitt paketet. Vi har kommunlicens på NE och då ingår apparna nedan till alla elever. Räkna av NE Berätta av NE Stava av NE Sortera av NE Skriva av NE Pussla av NE. @Askeback. iPad i undervisningen - Hammarskolan, Surahammar - Hem. IPad. Ipadbok. Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött.

Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite….

Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Men man behöver inte köpa en ny i det läget utan börja med att säkerhetskopiera iPaden till iTunes på din dator. i iTunes ser man vad det är som tar plats och efter ett tag så är det mest med övrigt (gult) på iPaden som tar plats vilket man måste ta bort. Jag vet inte hur man rensar det förutom att man återställer iPaden och sedan hämta tillbaka en säkerhetskopia.

För det är ju så att man inte bli av med allt som man har på iPaden så därför är det bra att säkerhetskopiera ibland. Börja som sagt med att koppla in iPaden till datorn, öppna iTunes och välj säkerhetskopiera. När det är raderat så koppla in iPaden till datorn och starta upp iTunes om du tagit ut sladden. Här väljer man att återställa den som en kopia och du hittar igen din säkerhetskopia i rullisten. 10 Important Questions To Ask Yourself Before Deploying iPads. 10 Important Questions To Ask Yourself Before Deploying iPads by Terry Heick Usually, iPad deployment will focus more on budget issues, apps, networking logistics, check-in and check-out procedures, school and district tech-use policies, hardware precautions, and aspects of classroom management.

10 Important Questions To Ask Yourself Before Deploying iPads

To begin thinking more broadly about iPads in an educational environment, consider the following questions. 1. Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. Ipads i undervisningen. Produkt. Logopedisa. iPad - grunderna. iPad i skolan. iPad som skrivverktyg. Nya ipad bästa plattan - Teknik & trender. Dagisbarn, piloter, pensionärer.

Nya ipad bästa plattan - Teknik & trender

Plötsligt ska alla ha ipad. Prylen som ingen riktigt visste vad vi skulle använda till håller på att ta plats i vår vardag. I dag, fredag, börjar Apples nya ipadmodell säljas i Sverige. Den har bättre kamera, skarpare skärm och mer arbetsminne än föregångaren. Och fastän den inte har stöd för 4G-nät i Europa går det att surfa snabbare än förut i våra 3G-nät. TEST: Ipad PRIS: Från 4 395 kr (wifi-modellen med 16 GB) till 7 195 kr (wifi+ 3G med 64 GB)PLUS: Lätt och rolig att använda. Svar på vanliga frågor: Jag har en ipad 2, är det meningsfullt att köpa den nya då? Svar: Bara om du har väldigt mycket pengar, eller något särskilt behov. Jag har en ipad av första modellen, är det stor skillnad? Svar: Ja, den nya är väsentligt bättre. Jag har läst att den blir varm, stämmer det? Svar: Den jag testar har inte blivit varm så jag tänkt på det, men kör man en elektrisk pryl i ett blir den förstås lite varmare.

Svar: Nej, de finns även på landsbygden nu. iPad Studiecirkel. Viktoriaskolans lärspridare - iPad-tips. Hälpmedelsfunktioner i iOS (iPad, iPhone) iPad som hjälpmedel-5 i topp. Med stöd av it kan du idag förenkla många vardagliga rutiner.

iPad som hjälpmedel-5 i topp

För att göra it tillgängligt för fler och för att möta den enskildes behov behöver du ibland göra individuella anpassningar. För många människor kan det personligt anpassade it-miljön vara av avgörande betydelse för framgång och upplevd livskvalitet. I skolarbetet kan möjligheten till egna inställningar ha stor betydelse för att skapa likvärdiga förutsättningar och bidra till ökad delaktighet. En tillgänglig it-miljö kan vara avgörande för om en elev har möjlighet att uppnå de ställda kunskapskraven. Tips och idéer för ipad.pdf. Tar ton. iPadpedagogen tar ton Snapguide Lördag 6 December 2014 Snapguide är en app där du kan arbeta med digitalt berättande.

tar ton

Här kan du göra en digital bok genom att lägga ihop bilder, filmer och text. Varför iPad i skolan? - iPad i skolan. E.2. Dela via YouTube - iPad Studiecirkel. INSPIRATIONSFILMER - iPad Studiecirkel. iPad användning.