background preloader

iPad som hjälpmedel-5 i topp

iPad som hjälpmedel-5 i topp
Med stöd av it kan du idag förenkla många vardagliga rutiner. För att göra it tillgängligt för fler och för att möta den enskildes behov behöver du ibland göra individuella anpassningar. För många människor kan det personligt anpassade it-miljön vara av avgörande betydelse för framgång och upplevd livskvalitet. I skolarbetet kan möjligheten till egna inställningar ha stor betydelse för att skapa likvärdiga förutsättningar och bidra till ökad delaktighet. En tillgänglig it-miljö kan vara avgörande för om en elev har möjlighet att uppnå de ställda kunskapskraven. SPSM har publicerat en skrift för att vara ett stöd i detta arbete- Tips och idéer för iPad Här kommer min fem i topp-lista när det gäller iPad som hjälpmedel Det finns många bra webbsidor och webbverktyg som kan användas inte bara på en dator utan också på mobila enheter såsom iPads, iPhones och Android-enheter. Så här gör du på en iPad: Gå till appen Safari(som ser ut som en kompass), skriv in den webbadress du vill använda.

http://iktsidan.com/2014/09/10/ipad-som-hjalpmedel-5-i-topp/

Related:  hjälp itiPadsrtikt

Apple lanserar sitt driftsättningsprogram i Sverige Med Apples driftsättningsprogram kan företag och skolor på ett smidigt sätt administrera många IOS-enheter och Macar. Nu görs programmet tillgängligt utanför USA, bland annat i Sverige. I USA har Apple haft ett driftsättningsprogram för att underlätta för företag och skolor som behöver administrera många IOS-enheter och Macar. Nu kommer programmet till fler länder, bland andra Sverige.

tar ton iPadpedagogen tar ton Snapguide Lördag 6 December 2014 Snapguide är en app där du kan arbeta med digitalt berättande. Appar för särskolan Särnäts sammanställning av Appar för särskolan från FB - gruppen Support: Facebook-gruppen "Appar för särskolan". Matteappar sammanställda av Ulrika Aspeflo.Träningskolan och grundsär: Autism: Tangrams, PlayHome Lite, Kul för barn, Happi stavar, Nalle mix 1 o 2, Pekbok med djur, Explain everything, Daycape, AKK: Widgit Go (instruktionsvideo på Explain everything, Bild o Ljud: Mental Note (kontaktbok), Talking Pictures, Slideshow, Choice Creator, My pics, Game Factory HD, Om en bild, Ritprata 2. Bildberättelser: My Picture Book, Om en bild, Book Creator Blås: Candle, Bokstäver och ord:Skolstil, Stava, Stavningslek, Bokstavspussel, ABC-spelet, Bokstavsspelet, My story, Mina första ord, Speciella ord, Om en bild, Lyssna och Läs, Bokstavslek, LäsKod, Dagbok: Niki Diary, Niki Agenda (I Johanssons färger kan du lägga in här), New Story (egna färger på dagarna som ej kan ändras).

Guidad åtkomst barnsäkrar din iPhone eller iPad [video] Med ”Guidad åtkomst” kan man bland annat förhindra att barn råkar trycka på hem-knappen av misstag. Det dröjer inte länge innan vi alla kan ladda ner och installera iOS 6. Än så länge har Apple släppt tre beta-versioner av det nya operativsystemet. En av de nya finesserna som vi kan se fram emot heter ”Guidad åtkomst” (”Guided Access” på engelska). För de som låter sina barn använda iPhone och iPad är denna nya finess fantastiskt bra och varmt välkommen. Små barn gillar att trycka på hemknappen och vips så stängs appen av utan att man som förälder hinner reagera.

Nya ipad bästa plattan - Teknik & trender Dagisbarn, piloter, pensionärer. Plötsligt ska alla ha ipad. Prylen som ingen riktigt visste vad vi skulle använda till håller på att ta plats i vår vardag. I dag, fredag, börjar Apples nya ipadmodell säljas i Sverige. Den har bättre kamera, skarpare skärm och mer arbetsminne än föregångaren. Appar som hjälpmedel Här följer ett urval av iOS-appar (iPad, iPhone, iPod) i några olika kategorier. Listan kommer att uppdateras då och då framöver. - Dexteria: Handmotorik - Teckna: TeckenHattens teckensamling med filmer.

Skriv din text i Google Docs-appen, synka i molnet och rätta med Stava Rex Nya Stava Rex för Google Docs är, som jag skrivit om tidigare, plattformsoberoende, vilket innebär att du kan rätta din text med Stava Rex även på en iPad eller annan lärplatta. Tillägg som Stava Rex kan dock endast kommas åt via en webbläsare och i det s.k. skrivbordsläget (samma gränssnitt som på en dator). Att skriva i webbläsaren i Google Docs på en lärplatta kan emellertid vara lite omständligt och något segt. Därför kan du välja att skriva din text i Google Docs-appen eller i Google Drive-appen, som är anpassad för lärplattor, först innan du rättar din text via webbläsaren och skrivbordsläget för Google Docs. Då kan du även välja att skriva i offline-läge.

Inspiration ipad i skolan Här kommer jag att presentera några appar i varje ämne. Fler appar, utvärdering och priser hittar ni på dessa sidor:www.skolappar.nuwww.kunskapsplattan.sewww.pappasappar.nu Skapande appar: SLI.SE app – Titta på film på AV-Media är inspirerande till att själv skapa. Detta är en iphoneapp, ge eleverna elevinlogg . PuppetPals (exempel på film) – gör en egen dockteaterPicCollage – skapa bildkollageiMovie – Skapa film och bildspel (se mer om iMovie)BookCreator – Skapa en multomodal bokI-Nigma – scanna QR-koderExplain Everything – gör instruktionsfilmer, presentationereducreations -gör instruktionsfilmer, presentationer

Applista för elev med språkstörning Jag fick till Skoldatateket i Lysekil en fråga innan sommarlovet om jag kunde ta fram lite förslag på appar till en elev som ska börja skolan till hösten och som har en språkstörning. Det står i Lgr11 på sidan 8 om En likvärdig utbildning: ”Hänsyn skall tas till elevernas olika förutsättningar och behov. Det finns också olika vägar att nå målen. Skolan har ett särskilt ansvar för de elever som av olika anledningar har svårigheter att nå målen för utbildningen.

Related: