background preloader

Länkskafferiet - Lankskafferiet.org

Länkskafferiet - Lankskafferiet.org

http://www.lankskafferiet.org/v2/

Related:  DiverseIKTLärare

Klassmeet är awesome! ~ Kilskrift Idag har vi haft klassråd. Inget konstigt med det. Vi brukar ha det varje vecka. Men eftersom vi nu haft iPads ett tag (inte en till en tyvärr, men ganska många ändå) så passade vi på att ta ett nytt grepp på klassrådet. Jag skapade ett rum i Todaysmeet. Därefter bäddade jag in konversationsrutan på vår blogg under fliken klassråd. Framtidens Läromedel - SYD Nu är det bara drygt en vecka kvar till konferensen Framtidens Läromedel STHLM 2015 går av stapeln. Den kommer att vara i Quality Hotel Friends på Råsta strandväg 1 i Solna. Hitta dit från Stockholms Centralstation

skola « QR Sverige Elever går på QR-skattjakt Med webbtjänsten ”QR Treasure Hunt Generator” kan lärare skapa skattjakter för sina elever och på så vis lära ut ett ämne på ett roligt och annorlunda sätt. Proceduren är enkel, man fyller i de frågor som eleverna ska svara på, tillsammans med rätt svar, sedan skapas QR-koder utifrån dessa frågor. Koderna skrivs ut och placeras runt på skolan eller längs den slinga som eleverna ska gå och sedan är det upp till de smartphone-utrustade eleverna att leta reda på koderna och svara rätt. Jag har sett ett par varianter av spelet och även själv skapat ett, det kan helt klart finnas en marknad för lite mer avancerade QR-baserade LIVE-spel med lite mer krävande utmaningar. Har ni tips på liknande spel? Fågelläten och fågelsång i Sverige En sjungande härmsångare kan låta som många andra fåglar i samma strof. Foto: Zsombor Károlyi Att lära sig känna igen de svenska fåglarnas läten och sånger är inte det lättaste. Det kräver träning, upprepning, tålamod och en viss portion gehör.

Safer Internet day 9/2 - lektionsförslag På tisdag den 9 februari är det Safer Internet Day. Denna dag uppmärksammas på många olika ställen över hela världen. Temat för i år är ”Play your part for a better internet”. I Sverige har Statens Mediaråd valt att fokusera på att stötta och hjälpa föräldrar att lära sig mer om hur vi kan hantera frågor som uppkommer när våra barn och ungdomar befinner sig på Internet. Via sidan Nohate.se kan både föräldrar och lärare få tips och råd kring hur man kan tänka och vad man behöver göra för att stötta barnen/ungdomarna i deras digitala vardag.

Att skriva ett bra svar. Jag har precis kört igenom en typ av lektionspass som jag verkligen gillar. Inte för att det är det mest lustfyllda vi gör kanske, utan för att jag alltid går från de lektionerna med känslan att eleverna verkligen har lärt sig något. Vilket ju alltid känns tillfredsställande. Jag brukar vika någon eller några lektioner under varje läspass till att prata om kvalitet i elevsvar. Vi kan också kalla det: hur du skriver ett bra svar, eller: att tänka på när du resonerar kring en text. I detta fallet har klassen läst Häxfeber, en skönlitterär bok om häxprocesser i det medeltida Danmark. Recension av Comic Life - Gör en egen serie Användningsområden I Comic Life kan du välja med att skapa och bygga upp en serie från grunden eller att välja en färdig grundmall. När du trycker på plustecknet i översta vänstra hörnet på startsidan, väljer du ”Create a new Comic”. Då kommer upp några mallar som du kan bläddra mellan. Jag tänkte berätta hur man bygger upp en serie från en tom mall.

Hit kan du vända dig Polisen: Alla brott som begås via internet, mobiltelefon eller annan it-teknik bör polisanmälas genom att du uppsöker närmaste polisstation eller ringer 114 14. Är det akut ring 112. Barnens Hjälptelefon (BRIS) 116 111 Öppet: Vardagar 10 – 21 (stängt onsdagar 13-16), lör-sön 14-21. Till Barnens Hjälptelefon kan alla under 18 år ringa om vad som helst. Bedömarträning inför ämnesproven i årskurs 6 Materialet ska ge dig som lärare möjlighet att bli säkrare i din bedömning av elevernas prestationer på ämnesproven i årskurs 6. Bedömarträningsmaterialet består bland annat av textbaserade och filmatiserade delar, föreläsningar, bedömda elevuppgifter och uppgiftsexempel att träna med. Att arbeta med materialet Ett sätt du kan arbeta med materialet är att du först skaffar dig en överblick av alla delar, beslutar vilka delar du tänker använda och hur du ska planera in den tid som behövs för att du ska vara väl förberedd inför bedömningen av dina egna elevers prestationer i proven. Kanske bör du planera arbetet tillsammans med kolleger och skolledning, i ett nätverk eller tillsammans med kollegor från andra skolor. Träningen ger antagligen bättre effekt om du har någon att diskutera med.

Related:  Digitala verktyg