background preloader

IKT Ideas

Facebook Twitter

Sannas IKT: IKT på Johannes skola: Tema: Samarbete med IKT- Padlet. Padlet är en lättbegriplig användarvänlig tjänst, där du kan låta eleverna skriva in saker som syns direkt på tavlan- från sina datorer eller iPads. Ni kan tex brainstorma tillsammans, eller utvärdera en aktivitet. Du kan börja ett nytt arbetsområde med att stämma av deras förkunskaper, eller avsluta ett område med att sammanfatta det.

Du kan också använda det som exit ticket efter en lektion eller skoldag. Vad lärde vi oss idag? Det är också ett bra sätt att få elever som är obekväma med att höras i klassrummet att komma till tals. Här har mina IKT-ambassadörer fått brainstorma om vad de vill lära sig- och hur de tycker att de arbetar i sina klasser med IKT nu. Det tog ungefär två minuter för alla elever att logga in på Padlet. Hur gör man? Börja med att skapa ett gratiskonto på Padlet. För att göra ändringar, till exempel välja vad din padlet ska heta klickar du på "omarbeta" i högra hörnet.

I delningsinställningen finns en rad viktiga inställningar. Wikispaces. Edpuzzle -steg för steg hur du skapar interaktiva filmer – Fröken Jingfors. När jag använder film för att flippa min undervisning vill jag veta vad min elever har lärt sig, om de förstår, vilka slutsatser och reflektioner de gör. Jag vill även kunna planera nästa lektion efter deras förkunskaper och frågor och ge dem personlig återkoppling.

Med EDpuzzle kan man göra allt detta och mycket mer! När Zaption stängde ner i somras blev jag så besviken då jag tyckte mig ha hittat det perfekta verktyget men EDpuzzle är helt klart en bra ersättare. Här kommer en beskrivning av vilka verktyg som finns och hur man använder dem. Hur gör man? Först skapar du dig ett konto på På första sidan under ditt namn hittar du knappen ”create” välj ”create new” om du har en länkadress till ett filmklipp eller välj”upload video” för att ladda upp en fil från datorn. På bilden är klipp-verktyget markerat. Berättarröst-verktyget är perfekt då man kan använda filmer på andra språk och lägga in sin egen röst istället. Trycka ”save” för att sparar den. Kryss. /Sarah. Timeline JS - Beautifully crafted timelines that are easy, and intuitive to use.

Photos For Class - The quick and safe way to find and cite images for class!

Flipping the Classroom

Mallar och instruktioner. Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education. Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras löpande. Följ oss på sociala medier eller på vår hemsida för att ta del av nya uppdateringar med tips på digitala verktyg. Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. De olika verktygen är inte direkt kopplade till en specifik nyckelstrategi eller olika metoder utan det finns en stor flexibilitet och valfrihet att anpassa användandet av olika digitala verktyg i undervisningen efter behov.

Foton, bilder och illustrationer För att synliggöra lärandet och förstärka texter så kan lärare och elever använda sig utav olika foton, bilder och illustrationer från t.ex. Vilka regler som gäller för lärare och elever som vill använda upphovsrättsskyddade bilder kan du läsa på Skolverkets hemsida. Filmer. Bingo - Number Generator - Gadgets - Activities in a Flash. Dear Andrew, I used your Bingo-Number Generator as the engine for a spinner that does not spin but has blank spaces for teachers to put pictures on.

I have not learned flash (I am a member of this group though) as of yet. I am 67 so I guess I have a few years to go. I have looked everywhere for a real spinner, but could not find one. I also put it over Daniel Bunkers spinner from the old Forum and it seems to work ok - I left his engine showing at the top and the spin button in the middle and put every else over it. Have fun playing with Promethean, Pat Verhoeven. Formativ bedömning med hjälp av digitala verkyg – gör livet som lärare lättare. Digital resuser gör livet som lärare lite enklare. Digitala resuser erbjuder sådana möjligheter till att genomföra så mycket som gör undervisningen mer intressant för eleverna och det gör dessutom jobbet så mycket roligare för mig.

Efter att i många år varit hänvisad till ett par stationära datorer som jag och en sisådär 25 elever samsades om till att idag ha tillgång till tre iPads gör att tillvaron är som ett smörgårsbord av möjligheter att välja bland. När jag påbörjade min digitala resa för snart två år sedan så gjorde jag det utifrån den tillgången jag hade.

Sakta men säkert såg jag nya möjligheter som jag ville prova på. Bland annat ville jag skapa mateamatikfilmer med mina elever. Jag ville att de skulle förklara något begrepp, visa hur man kan tänka för att sedan yngre elever skulle få lära av de filmerna men också ge eleverna en extra möjlighet att sätta ord på sina kunskaper. Det kunde jag genomföra tack vare att vi har fantastiska Avmkr som resurs i Kronobergs län. WordTalk. Project Look Sharp :: K-12 & Higher Ed. Media Literacy Lesson Plans :: Ithaca College. Commons. Huvudsida Från Wikimedia Commons Hoppa till: navigering, sök Wikimedia Commons är en del av den ideella, flerspråkiga, fria Wikimedia Foundation-familjen Hämtad från " Kategori: Commons-sv Navigeringsmeny Personliga verktyg Namnrymder Varianter Visningar Mer Navigering Välj språk Deltagande Verktyg Wikipediasidor Sidan ändrades senast den 4 november 2014 kl. 18.58.

Khan Academy.