background preloader

PS3

Facebook Twitter

Miesten aivot eroavat toisistaan, naisten ovat samanlaisia – Kaikkien aikojen suurin aivovertailu valottaa sukupuolten eroja - Tiede - HS.fi. Naisten aivokuori on paksumpi kuin miesten.

Miesten aivot eroavat toisistaan, naisten ovat samanlaisia – Kaikkien aikojen suurin aivovertailu valottaa sukupuolten eroja - Tiede - HS.fi

Miesten kesken taas aivojen koko vaihtelee enemmän kuin naisilla. Nämä kuuluivat kiinnostaviin löytöihin, jotka saattiin tähän asti suurimmassa aivojen anatomisia sukupuolieroja kartoittaneessa tutkimuksessa. Aiemmin on tiedetty, että miehellä on ylipäänsä isommat aivot kuin naisella. Siis isommat, vaikka laskelmissa huomioitaisiin miesten naisia isompi koko. Nainen näyttää kuitenkin voittavan monille älyllisille toiminnoille ratkaisevan aivokuoren vahvuudessa. Aivokuorella tarkoitetaan aivojen pintakerrosta, joka on tyypillisesti muutaman millin paksuinen. Miehillä kuitenkin kaikki muut tarkastellut aivojen osat olivat naista suuremmat. Kuva aivokuoren alaisista rakenteista muuttui, kun niiden koko suhteutettiin aivojen kokoon ylipäätään. Miesten aivojen koko ja aivokuoren paksuus vaihteli enemmän kuin naisilla. Keskimääräisessä älykkyydessä ei sukupuolten väillä ole havaittu eroja, mutta vaihtelu on miehillä suurempaa.

Muistinsa voi tuplata puolen tunnin treenillä päivässä – kuukauden harjoitusjakso paransi kykyjä pysyvästi hollantilaisessa tutkimuksessa - Tiede. Tavallinen ihminen voi parantaa huimasti muistiaan.

Muistinsa voi tuplata puolen tunnin treenillä päivässä – kuukauden harjoitusjakso paransi kykyjä pysyvästi hollantilaisessa tutkimuksessa - Tiede

Sen osoitti Hollannissa tehty tutkimus, jossa koehenkilöt harjoittelivat muistitekniikkaa puoli tuntia päivässä 40 päivän ajan. Ennen treeniohjelmaa koehenkilöt pystyivät testissä palauttamaan mieleensä keskimäärin 26 sanaa 72 sanan listalta. Tutkimus: Uuden asian harjoittelua kannattaa jatkaa, vaikka sen tuntee jo osaavansa - Tiede. Harjoitus tosiaan tekee mestarin, uusi tutkimus vahvistaa.

Tutkimus: Uuden asian harjoittelua kannattaa jatkaa, vaikka sen tuntee jo osaavansa - Tiede

Sen mukaan uuden taidon harjoittelua ei kannata lopettaa siihen, kun tempun tuntee jo taitavansa. Opittu taitotaso kun jää pysyväksi vasta, kun harjoittelua jatkaa senkin jälkeen, kun lisäharjoitukset eivät enää tunnu parantavan suoritusta millään tavalla. Tätä niin kutsuttua ylioppimista on perinteisesti osattu hyödyntää urheilussa, mutta nyt tutkijat testasivat sen tehokkuutta visuaalisen hahmottamisen opettelussa. Selvisi, että harjoittelun ajoitus on ylioppimisessa a ja o. Näemme unia, koska öisin valmistaudumme erilaisiin uhkiin, sanoo professori - Tiede. Vaikuttaa siltä, että olisin professori Antti Revonsuon Hyllyillä ja pöydillä on kirjoja, papereita ja tietokone.

Näemme unia, koska öisin valmistaudumme erilaisiin uhkiin, sanoo professori - Tiede

Ikkunaan nojaa kehyksissä unenomaisia maisemakuvia, ja professori puhuu unista ja tietoisuudesta. Havaintoni muuttuvat hieman epävarmoiksi sen valossa, mitä Revonsuo sanoo. The Brain Dictionary. Hs. Taas se osoitettiin: Handsfree-puhelutkin häiritsevät autoilijaa Kännykkään puhuminen ajaessa ilman handsfree-laitetta kiellettiin lailla jo yli 13 vuotta sitten, jotta puhelimen piteleminen ei hidastaisi auton hallintalaitteiden käyttöä.

hs

Alati kertyvä tutkimusnäyttö kuitenkin osoittaa, etteivät rattipuhelujen riskit rajoitu täysiin käsiin, vaan ne liittyvät myös ruuhkautuneeseen mieleen. Uusin osoitus tästä saatiin brittiläisessä tutkimuksessa. Koehenkilöt eivät ajaneet tutkimuksessa autoa, vaan heidän huomiokykyään testattiin videopelin avulla. Pelissä tielle osui erilaisia uhkia, joihin koehenkilön piti reagoida. Kuuntelutehtävä hidasti kaikkien tutkittavien reaktioita. Esimerkiksi väite ”viiden punnan seteli on saman kokoinen kuin kymmenen punnan seteli” vaatii setelien ulkonäön muistelua, toisin kuin väite ”karkausvuodessa on 366 päivää”. Koeasetelma ei ole lainkaan niin keinotekoinen kuin miltä se ensiajattelemalla vaikuttaa.

Onko tyttöjen ja poikien aivoissa eroja? Huippututkijat vastaavat. Tytöt, nuo verbaalis-empaattiset!

Onko tyttöjen ja poikien aivoissa eroja? Huippututkijat vastaavat

Pojat, nuo avaruudelliset hahmottajat! Vai miten se nyt menikään? Tilastot raportoivat tyttöjen ja poikien eroja. Tilastoissa pojat hahmottavat matematiikkaa, tilaa ja järjestelmiä, ajavat autoilla ja ottavat riskejä; tytöt loistavat kielellisissä tehtävissä, lukemisessa ja empatiassa. Sitä, mistä tilastoerot tarkalleen johtuvat, ei tiedä kukaan. Part 4 of 5 - How to Make Better Decisions - BBC Horizon. Tarkkaavaisuutta voi treenata. WebGL Walker. Using Just 10% of Your Brain? Think Again.

Alho. Aiemmin tietoa eri aivoalueiden merkityksestä ihmisen psyykkisille toiminnoille saatiin pääosin potilastutkimuksista, esimerkiksi selvittämällä, millaisia psyykkisen toiminnan häiriöitä jonkin aivoalueen vaurioituminen aiheuttaa tai millaisia aistimuksia tai reaktioita saa aikaan jonkin aivoalueen sähköinen ärsytys aivoleikkauksen yhteydessä.

Alho

Vaikka potilastutkimukset tarjoavat yhä merkittävää tietoa ihmisaivojen eri alueiden toiminnallisesta erikoistumisesta ja toiminnallisista yhteyksistä, voidaan näitä kysymyksiä selvittää nykyään myös terveillä ihmisillä uusien ja entistä kehittyneempien aivotutkimusmenetelmien avulla. Näillä menetelmillä on muun muassa pystytty kartoittamaan tarkkaavaisuuteen liittyviä aivotoimintoja. Ihminen pystyy suuntaamaan tarkkaavaisuutensa valikoivasti tiettyyn kohteeseen. Tämä kyky on usein edellytyksenä muille kognitiivisille toiminnoille. Neuroscience For Kids. Aivot oppivat omistajansa rentoutuessa. Kahden ärsykkeen välisen yhteyden oppimisen voi lähes kokonaan estää häiritsemällä oppijaa valikoivasti tietyn pari sataa millisekuntia kestävän tilan aikana varsinaisen opetustilanteen ulkopuolella.

Aivot oppivat omistajansa rentoutuessa

Tämä selvisi dosentti Jan Wikgrenin tutkimusryhmän Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksessa tehdyssä uudessa tutkimuksessa. Oppiminen ei ole pelkästään aktiivista opettelua, vaan muistijäljet vahvistuvat myös lepotilan aikana. Aivot tallentavat muistijälkiä myös silloin kun ollaan rentoutuneena. Hyvä kaavio muistin toiminnasta. Ps3ihmisentiedonkäsittelynperusteet - rongasanne. Mitä aivoissasi tapahtuu, kun luet tätä tekstiä?

ps3ihmisentiedonkäsittelynperusteet - rongasanne

Psyyken toiminnot eivät ole pelkästään abstrakteja käsitteitä ja kielellisesti ilmaistavia teorioita. Kun opit uusia asioita, aivosi muuttuvat konkreettisesti. Ihmisen aivot ovat erityislaatuiset, sillä niillä on kyky tuottaa havaintojen pohjalta mielikuvia, abstrakteja käsitteitä ja luoda kokonaan uusia havainnoista riippumattomia symboleja. Ihmisen muisti toimii monipuolisesti. Asia, jota pidämme itsestään selvänä, kuten tuttavan tervehtiminen polkupyörälenkillä, on itse asiassa hämmästyttävä esimerkki monimutkaisesta aivotoiminnasta. University LS/HHMI High School Science Outreach Program: Resources. Studia Generalia » 14.2.2013: Äly hoi, älä jätä! Aivot – ratkaisematon mysteeri Ihmisaivoissa on yli 100 miljardia hermosolua.

Studia Generalia » 14.2.2013: Äly hoi, älä jätä!

Niiden lukemattomat yhteydet toinen toisiinsa muodostavat jokaiselle yksilölle ainutlaatuisen hermoverkkonsa. Tämä äärimmäisen monimutkainen kokonaisuus säätelee kaikkea toimintaamme aistimisesta muistamiseen, aineenvaihduntaan, liikkumiseen – ja oppimiseen. The Ten Most Revealing Psych Experiments. The Neuroscientist Who Discovered He Was a Psychopath. Copy of PS3 by Tiina Suominen on Prezi. Brain Tricks – This Is How Your Brain Works. Näin treenaat painajaisissa vaarallisia tilanteita. Hissi juuttuu, puhelin menee mykäksi, jalat eivät liiku ja takaa-ajajat ovat kintereillä. Painajaisten maailmassa vaaran tuntu on elävästi läsnä.

Mutta onko yöllisillä oudoilla juontenkäänteillä jokin tarkoitus? Mitä mieltä siinä on, että pakenemme henkemme kaupalla? Unen uhat ovat tuttuja Turun yliopiston tajunnantutkijalle ja professorille Antti Revonsuolle. Osallistu aivotutkimukseen - katso Kuningatar-elokuva. Mitä aikeita ystävällisen ilmeen taakse voi piiloutua? Mitä hermostollisia ilmiöitä kosketus saa aikaan aivoissamme, entä miten tilanne sanelee tulkintaa? Vastausta näihin kysymyksiin etsitään nyt liikkuvan kuvan avulla. Brain Tricks – This Is How Your Brain Works. Memory. Muistitekniikoita Hesarin artikkeli. Oletko aina ajatellut, että sinulla on huono muisti?

Etkö sen takia edes yritä opetella uusien naapureittesi nimiä tai puolisosi puhelinnumeroa? Olet ajatellut väärin. Huonoa muistia ei ole olemassakaan, sanoo muistikouluttaja ja lääkäri Martti Vannas. Muistiyhteydet ovat osa aivojen limbistä järjestelmää, ja tämä rakenne on tallella meillä kaikilla. Molly Crockett: Varokaa neurosoopaa. Neurokirurgin hurja väite: Tietoisuus ei lopu kuolemaan - Studio55.fi. Studio55.fi > Tästä puhutaan Yhdysvaltalainen neurokirurgi Eben Alexander on kohahduttanut maailmaa kertomalla kuolemanrajakokemuksestaan, jonka myötä hän uskoo tietoisuutemme olevankin aivoista riippumatonta.

Katso haastattelu miehestä, joka vakuuttaa elämän jatkuvan kuoleman jälkeen. Yhdysvalloissa kaksi miljoonaa myynyt kirja on ilmestynyt juuri suomeksi nimellä Totuus taivaasta (WSOY). Teoksessaan Eben Alexander kuvailee, miten hän vajosi bakteerin aiheuttaman aivokalvontulehduksen takia kuuden päivän ajaksi syvään koomaan, jonka aikana hänen aivojensa ajattelua ja tietoisuutta säätelevien osien ei olisi tullut toimia. Siltikin hän kertoo kokeneensa kooman aikana niin Madonperspektiivimaailmaksi kuvaamansa tuonelan, ihanan taivaan kuin jopa jumalallisen Ytimeksi nimittämänsä syvyyden. How the human brain works. 8 Things Everybody Ought to Know About Concentrating.

“Music helps me concentrate,” Mike said to me glancing briefly over his shoulder. Mike was in his room writing a paper for his U.S. History class. On his desk next to his computer sat crunched Red Bulls, empty Gatorade bottles, some extra pocket change and scattered pieces of paper. 3D -mallinnus aivovammojen vaikutuksista. Right-brained? Left-brained? Take the test! Rottakin uskoo omiin valintoihinsa - Uutiset - Tiede. Elämä on sarja päätöksiä, ja mitä lujemmin luotamme omiin valintoihimme, sitä sitkeämmin pidämme niistä kiinni. Yhdysvaltalaisen Cold Spring Harbor -laboratorion tutkijaryhmä on nyt osoittanut, että se päättäjän itsevarmuus on mitattava suure ja että sitä voidaan mitata myös rotilta. Mistä me tiedämme, luottaako rotta omiin valintoihinsa vai ei? Rottia opetettiin tunnistamaan kaksi eri hajua niin, että oikean hajuisen oven takana odotti aina palkinto.

Sen jälkeen ryhmä sekoitti kahta tuoksua. Merkillinen muisti - miksi tietyt asiat painuvat mieleen? (original) Man In Nursing Home Reacts To Hearing Music From His Era. Life Without Memory: The Case of Clive Wearing, Part 1b. Neurotransmitters by Joelie McCrary on Prezi. %2802%29 Aivojen rakennekuvia täydennetty Copy (1) Hermoston rakenne työvihko Copy. Alzheimer,herpes ja epilepsia näkyvät sykähdyttävinä merkkeinä aivokuvissa - Sairaudet - Tiede. Päättelyvirheitä joita teemme päivittäin. Heli-isomaki-ksero-22-11-2011 Mitä hyvä oppiminen edellyttää? Psyykkisten toimintojen hermostollista perustaa. No one could see the color blue until modern times. Uutiset: Lihavuus näkyy aivojen välittäjäaineissa. Aalto-yliopiston ja Turun yliopiston tutkijat selvittivät, että lihavuuden taustalla voi olla muutoksia aivojen välittäjäaineiden toiminnassa. Suomalaistutkijoiden uusimmat tulokset osoittavat, kuinka lihavuus on yhteydessä aivojen mielihyvää säätelevän opioidijärjestelmän kemiallisiin muutoksiin.

Tutkijat havaitsivat, että liikalihavilla henkilöillä aivojen mielihyvän kokemuksia tuottavan opioidijärjestelmän neuroreseptorien määrä oli vähentynyt merkittävästi. 25 Mind-Twisting Optical Illusion Paintings By Rob Gonsalves. The beautiful and mind-bending illusions in Canadian artist Robert Gonsalves’ paintings have a fun way of twisting your perception and causing you to question what in his paintings, if anything, is real. Most of his stunning paintings have an unclear boundary between the multiple stories they tell, which forces the viewer to jump back and forth between them – like an optical illusion that changes every time you look at it. Työkaverin muuttunut käytös voi johtua muistisairaudesta.

Ennen niin jämpti kollega unohtelee asioita toistuvasti eikä itse huomaa sitä. Leppoisaksi tunnetun esimiehen persoonallisuus tuntuu muuttuneen vihamieliseksi. Yhdelle tiimin jäsenelle sattuu yhä useammin outoja kömmähdyksiä, joita muut joutuvat paikkaamaan. Kysymys voi olla etenevästä muistisairaudesta, joista yleisimpiä ovat Alzheimerin tauti, otsa-ohimolohkon rappeuma, Lewyn kappale -tauti ja vaskulaarinen dementia. Tutkimus: Lapsen liikkumistaidot ja motorinen suorituskyky yhteydessä koulumenestykseen. Aivojen puhekeskukseksi luultu alue onkin puhuessa kiinni - Aivot - Tiede. Aivojen puhekeskukseksi luultu alue onkin puhuessa kiinni Aivojemme Brocan aluetta on pidetty paikkana, joka vastaa puheesta.

Berkeleyn yliopiston tutkijat sanovatkin nyt, että alue kytkeytyy pois päältä, kun alamme itse puhua. Muita kuunnellessa sen aktiivisuus taas palaa. Ei saa!!! "Jolon saaren pissit" – uutisankkurin lipsautus saattoi olla stressin seuraus. Nämä arjen virhesanonnat ilahduttavat nykyisin entistä enemmän – kiitos sosiaalisen median. Muun muassa YouTubesta löytyy koostevideoita televisiolipsautuksista. Nähtävänä on, kun uutisankkuri lipsauttaa, että Suomen pano… palomiesliiton jäsenyhdistyksiä on tuomittu sakkoihin. Toisessa pätkässä ankkuri lukee, että toimittajia kehotetaan pysymään poissa filippiiniläiseltä Jolon saarelta, jossa muslimipissit… muslimisissit pitävät panttivankeja. Kolmannessa klipissä uutislukija kertoo, että puhelimessa on nyt kokenut diplomaatti, ministeri Jaakko Iloliemi.

Psykologian tohtori, dosentti Jan Wikgren Jyväskylän yliopistosta arvioi, että nykymaailmassa lipsahduksia tulee vähän helpommin, kun ihminen on stressaantunut tai kiireinen tai meneillään on monta tehtävää päällekkäin. Mielialalääkityksellä 15 vuotta turhaan – kipupotilas sai masennusdiagnoosin. Selvisi, miksi käärme säikyttää. Muistitesti - kasvot. Psykan linkkejä englanti. Nuorten aivovammat suurin kuolinsyy. Virpi Kalakoski: "Voiko muistia parantaa? Totta ja tarua" Muistin toiminta. Take the Test: How Well Do You See Color? Muisti meni, poliisi toi kotiin - Helsinki - Kaupunki. Tanja Tulonen - Photos de Tanja Tulonen. What Happens to the Brain When You Meditate (And How it Benefits You) Tutkimus: Lapsen älykkyys näkyy aivojen rakenteessa vanhanakin - Lapset - Tiede.

“Tip-of-the-Tongue Syndrome,” Transactive Memory, and How the Internet Is Making Us Smarter. Elizabeth Loftus interview: False-memory research on eyewitnesses, child abuse recovered memories. National Geographic: Test Your Brain Episode 2 - Perception. Havaitseminen, värit, illuusiot. Girl Living With Half Her Brain. HYVÄ: KOLME ESIMERKKIÄ AIVOVAURIOISTA JA VAIKUTUS HAVAINTOON. Psykologisessa tutkimuksessa selvisi: Ammattivarkaat ovat työssään oikeasti ammattimaisia - Murtovarkaudet - Tiede. Taiteilijan aivoissa on ruuhkaa – kuinka näyttelijä muistaa 50 roolia saman­aikaisesti? - Teatteri - Kulttuuri. Nainen ilman muistia. Hs. Russell Foster: Miksi nukumme? Ihmeelliset aivot. Hs. Hs. The Amygdala in 5 Minutes. Hs. Läheisriippuustesti. Hs. Hs. Tutkimus: Ihmiset hylkäävät omat väitteensä, jos luulevat niiden tulevan joltakin toiselta - Tutkimukset - Tiede.

Free Anatomy Quiz - Anatomy of the Brain, Quiz 2 - The Cerebral Cortex. Free Anatomy Quiz - Anatomy of the Brain, Quiz 2 - The Cerebral Cortex. Male/female brain differences? Big data says not so much. Tästä kaikki alkaa - miten ihmisen aivot kehittyvät? Psykologi koululaisten kyynistymisestä: Vapaat kädet saaneesta lapsesta kasvaa heikko ihminen. Hs. Hs. The ageing of a face in five MINUTES Incredible video shows a young girl growing old in a matter of. Hs. Aivokuvaus paljasti, miksi ihminen mokaa silloin kun eniten yrittää onnistua - Aivotutkimus - Tiede. Hs.