background preloader

uPS2

Facebook Twitter

Miten kehitystä tutkitaan, remix. ”Nyt sinua kiukuttaa, koska olet väsynyt” – Sanoittaminen opettaa lapselle tunteiden hallintaa, mutta varo ylitulkitsemista, muistuttaa asiantuntija - Päivän lehti 6.4.2017. "Mitä pelättävää on enää, kun pahin pelkosi toteutuu ja selviät siitä” – Nuorena molemmat vanhempansa menettäneelle Sofianni Apajalle raskaat kokemukset ovat myös voimavara. Koulussa valmistauduttiin lähestyvään äitienpäivään perinteisellä korttiaskartelulla. 9-vuotias Sofianni Apaja leikkasi vaaleanpunaiselle korttipohjalle violetista paperista sydämen ja sen sisälle vielä toisesta paperista toisen sydämen.

"Mitä pelättävää on enää, kun pahin pelkosi toteutuu ja selviät siitä” – Nuorena molemmat vanhempansa menettäneelle Sofianni Apajalle raskaat kokemukset ovat myös voimavara

Kotikoulua käydään lapsentahtisesti: "Voltteja, kärrynpyöriä, enkkuu ja äikkää" Espoolainen Furun perhe kokoontuu aamulla kotinsa ulkoterassille ja koulupäivä voi alkaa. – Kymmenen vuotta sitten oli sellainen olo, että yritämme, uskallamme ja kokeilemme sitä, mikä oikeasti sydämessä tuntuu hyvältä, muistelee äiti Heidi Furu.

Kotikoulua käydään lapsentahtisesti: "Voltteja, kärrynpyöriä, enkkuu ja äikkää"

Päätöksen jälkeen äiti ja isä ovat vuorollaan opettaneet jokaista perheen neljää lasta kotona. Nykyisin kotikoulua käy isän opetuksessa lapsista kaksi nuorimmaista. Monen aikuisen identiteetti on hukassa, ja se on todellinen kriisi, sanoo psykologi – Yksi kysymys paljastaa, millainen identiteettisi on - Elämä. “Saatanan paskaperse, tykkään sinusta” – 11-vuotias Eric puhuu kiinaa, tamilia ja arabiaa, mutta sai Touretten takia potkut päiväkodista. 11-vuotias Eric Iljin istuu olohuoneen sohvalla ja puristaa kätensä nyrkkiin.

“Saatanan paskaperse, tykkään sinusta” – 11-vuotias Eric puhuu kiinaa, tamilia ja arabiaa, mutta sai Touretten takia potkut päiväkodista

Äiti Mirta Iljin kietoo kätensä tiukemmin Ericin ympärille. – Pelkään, että mä lyön sua, poika sanoo. Teini (Vitux vitux) Teini (Vitux vitux) on ihmisiin kuuluva, kooltaan aavistuksen aikuista ihmistä pienempi nisäkäs.

Teini (Vitux vitux)

Tuntomerkit. Aikuiset aivot voi panna aikakoneeseen – Aivojen muovautuvuus osataan palauttaa lapsen tasolle, ja se voi auttaa kuntoutumaan aivovammasta tai oppimaan kiinaa. Empaattinen lapsi ei kiusaa muita – opeta lapsellesi tunnetaitoja” Kuopus aloitti tarhan.

Empaattinen lapsi ei kiusaa muita – opeta lapsellesi tunnetaitoja”

Se on vanhemmille aina sokki ja tietyn ajanjakson loppu. Lötkyily kotona vailla aikatauluja loppuu, ja lapsi lähtee putkeen, josta hän pullahtaa ulos vain lomilla ja lopulta eläkkeellä. LEGO DUPLO - We turned parents into toddlers (spoiler:... Näin kehut lastasi oikein: Taitava kannustus motivoi, mutta huono kehu saa lapsen häpeämään - Tiede. Miksi tanssi ja laulu eivät maita julkisella paikalla? Olisinpa taas rikkomattomalla itsetunnolla varustettu kolmivuotias synttärisankari!

Miksi tanssi ja laulu eivät maita julkisella paikalla?

Laulaisin ja tanssisin muiden lasten kanssa antaumuksella Paljon onnea vaan -laulua kuin viimeistä päivää. Viimeiset päivät olisivatkin käsillä - ainakin siinä mielessä, että pari kolme vuotta myöhemmin en enää tanssi enkä laula. En yksinkertaisesti pysty, sillä mietin vain, mitä muut minusta ajattelevat. Mihin laulun ja tanssin ilo katoaa? Pikakelataan toiselle vuosikymmenelle 13-vuotiaiden synttäribileisiin. Esiintymisen ilon on haudannut mielen teoria. Tämä johtaa siihen, että ihmiset pyrkivät lopun elämäänsä lukemaan toisia ihmisiä, mitä he oikeasti ajattelevat ja vastaavasta peittämään omat ajatuksensa toisilta. Onneksi mielen teoria ei lannista 100% kaikkia yli kolmivuotiaita esiintymästä. mies tanssii kadulla Prisma Studion kuvausryhmän edessä Kuva: Vesa-Matti Väärä prisma studio. Vanhat ja nuoret ovat outoja keski-ikäisille - Kulttuuri. Kovan ajan lapset ja katkeruuden kierre – psykologi perää armollisuutta vanhuksia kohtaan. Kuntoutuspsykologi Outi Reinola-Kuusisto herättelee ihmisiä kuuntelemaan ja ymmärtämään tämän päivän seniorikansalaisia.

Kovan ajan lapset ja katkeruuden kierre – psykologi perää armollisuutta vanhuksia kohtaan

Lapsuutensa monenlaisessa puutteessa ja sodan varjossa eläneinä he tarvitsevat vanhuudessaan hoivaa ja myötätuntoa. Vanhusten parissa työtä tehdessään Reinola-Kuusisto on havahtunut huomaamaan, kuinka valtavan ankaraa lapsuus on ollut 20-, 30- ja vielä 40-luvullakin. Mitä on aikuisuus? - Tiede. Kuisma Kyläkoski, 6 Ihmisen ikäkausia voidaan jaotella ikävuosien, tehtävien tai oman kokemuksen perusteella.

Mitä on aikuisuus? - Tiede

Ikävuosien perusteella määriteltävä aikuisuuden raja on monissa maissa 18 vuotta. Yli 18-vuotiaat määritellään siis aikuisiksi ja alle 18-vuotiaat lapsiksi. Tuo raja perustuu Yhdistyneiden kansakuntien eli YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen ja esimerkiksi Suomen lakiin. Kolmenkympin kriisi on monelle totta – ”Elämästä on tullut ahdas koppi, jonka ainoa ikkuna sijaitsee katossa” - Elämä. Kolmenkympin kriisi on monelle totta – ”Elämästä on tullut ahdas koppi, jonka ainoa ikkuna sijaitsee katossa” Vuosi sitten Riikka kävelytti koiranpentua turkulaisella metsäpolulla.

Kolmenkympin kriisi on monelle totta – ”Elämästä on tullut ahdas koppi, jonka ainoa ikkuna sijaitsee katossa” - Elämä

Beagle veti eteenpäin. Se oli hyvä, sillä Haikolalla, 29, ei ollut enää töitä. Yksin vanhempiensa kanssa kasvavat lapset hyötyvät suuresti – sisarusten puute näkyy aivoissa asti - Tiede. Yksin vanhempiensa kanssa kasvavat lapset hyötyvät suuresti – sisarusten puute näkyy aivoissa asti Ainoa lapsi kasvaa erilaisessa oloissa kuin sisarusten ympäröimät, ja se näyttää muovaavan heidän psykologisia ominaisuuksiaan, ja jopa aivojaan.

Yksin vanhempiensa kanssa kasvavat lapset hyötyvät suuresti – sisarusten puute näkyy aivoissa asti - Tiede

Ainokaisista tulee luovempia mutta luonteeltaan myös vähemmän sovinnollisia, kertoo uusi tutkimus. Yhden lapsen politiikkaa noudattaneessa Kiinassa tehtyyn tutkimukseen osallistui kolmisensataa opiskelijaa, joista noin puolet oli ainoita lapsia ja puolet useamman lapsen perheestä. Opiskelijoille tehtiin älykkyys-, luovuus- ja persoonallisuustestit.

Lisäksi he osallistuivat aivokuvauksiin. Älykkyydessä ei ollut eroja ryhmien välillä. Miksi mies pistää kivekset hiirenloukkuun? Kehityspsykologia selittää. Itsensä telomiseen ajaa Itä-Suomen yliopiston tutkijan mukaan laumakäyttäytyminen ja arvostuksen hakeminen. Poikia rajuun käytökseen kannustetaan, tyttöjä ei niinkään. ilmiöt 16.5.2013 klo 20:01päivitetty 16.5.2013 klo 15:45 Mies seisoo tehtaan katolla, kun katto räjähtää ja mies romahtaa katon mukana alas murtaen pari kylkiluuta ja sormensa. Nukkumassa oleva kaveri herätetään lyömällä häntä pesäpallomailalla nivusiin. Iiro, toisin koodattu poika. Sitten kun maailmasta tulee oikeudenmukainen, espoolaista Iiro Kellbergiä ei enää pidetä outona. Hän on yksi muista, joka vain ajattelee eri tavalla kuin monet muut.

Iirolla on autismikirjon häiriö. Hyvää yötä paska. Iiro Kellberg, 21, oli juuri lähettänyt pikkusiskolleen Lauralle 20 vihaista tekstiviestiä ja soittanut kymmenen kertaa. Hän oli raivoissaan. Tervetuloa Iiron maailmaan, jossa on hankala katsoa silmiin, epämiellyttävää pitää kädestä ja vaikea ymmärtää, miltä toisesta tuntuu. Murrosiässä ihminen oppii tunnistamaan todelliset ystävät – ”Alkavat tehdä eroa siinä, keille he haluavat mukavia ja keille eivät” - Tiede.