background preloader

Educació Especial

Facebook Twitter

SATI EEE. CREDAC Pere Barnils. Recursos. Diversitat i NEE. Suport per al professorat. Seminari.Araword. AraWord és el nou processador de textos amb pictogrames d'ARASSAC.

Recursos. Diversitat i NEE. Suport per al professorat. Seminari.Araword.

És una magnífica eina per a la comunicació augmentativa i alternativa, ja que el text es converteix en pictogrames automàticament. El podeu descarregar a ARASAAC. . , Informàtica para educación especial . Un cop descarregat el programa, cal clicar dues vegades sobre l'arxiu i acceptar tots els passos d'instal·lació. El programa (finestra de treball i pictogrames) en la versió1.0 està traduït a l'anglès, francès, català, italià, alemany, portuguès i portuguès de Brasil. Un cop instal·lat el programa apareixerà la icona al vostre escriptori. En aquest porgrama a mesura que es tecleja va apareixent el pictograma que correspon al text escrit si és que té la imatge a la seva base de dades de pictogrames, que inicialment es limita a l’Arasaac.

Per continuar el text només cal situar el cursor al capdavall i continuar escrivint. Com donar format al text? Com canviar les imatges? F3 Següent imatge. Com canviar el text? Contes SPC. LES IMATGES NO DEIXEN DE SER IMANTS VISUALS. Portada faros 6 Cast. RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ ESPECIAL » MATERIALS DE COMPRENSIÓ LECTORA. En Pedro Antonio Fàbrega, mestre d’Educació Especial de l’escola Agnès Armengol de Sabadell m’ha fet arribar un material de comprensió lectora per tal que en poguem fer difusió i així pugui ser útil a altres professionals.

RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ ESPECIAL » MATERIALS DE COMPRENSIÓ LECTORA

Es tracta d’uns petits textos de comprensió lectora elaborats el 29 de juny de 2011 per un equip de mestres coordinats per en Pedro durant els XIII Tallers de Creació de Materials DNEE. Segons els seus autors/es, aquest material té com a finalitat ser una eina més per apropar les nenes i els nens a la comprensió del món que els envolta, intentant partir dels seus interessos, necessitats i vivències quotidianes i de l’adaptació al català d’alguns textos del bloc “Orientación Andújar“. Està classificat per cicles, des d’Educació Infantil fins a Cicle Superior. Tot i així, atenent a la diversitat de necessitats educatives pot ser aplicat seguint un criteri diferent de l’emprat. Accés als diferents materials en format .pdf o word des de la pàgina de les Tallers:

Sant Tomàs - - Què és? Què és?

Sant Tomàs - - Què és?

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras és un centre especialitzat en desenvolupament durant la primera infància que realitza un conjunt d'actuacions assistencials i preventives adreçades als infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn del desenvolupament o es troben en una situació de risc social, psicològic i/o biològic. Intervé en les dificultats de criança que puguin alterar el procés de creixement, presta també suport a l'escolarització en escoles bressol i parvularis i promou la prevenció i la formació de les famílies. Objectius Avaluar globalment la problemàtica de l'infant i la seva família. Plans individualitzats (PI) Tancament del servidor Phobos El servidor phobos.xtec.cat arribarà a la fi del seu període d'operació el dia 23 de desembre de 2013.

Plans individualitzats (PI)

El Departament d'Ensenyament ofereix als centres docents i als professionals de l'àmbit educatiu diverses alternatives de gestió i publicació de recursos digitals en línia. Tot seguit enumerem alguns d'aquests serveis, que es poden utilitzar com alternativa als usos més habituals de Phobos: RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ ESPECIAL » PDI. Presentació trobada al bloc “Recursos TIC on s’explica de manera molt clara la definició d’una PDI i les seves principals funcions.

RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ ESPECIAL » PDI

Dóna un seguit d’idees i activitats per aplicar a les aules utilitzant la Pantalla Digital Interactiva: Educació Especial » Jocs orals, escrits, de memòria… A partir del Seminari d’Inclusió Digital via telemàtica, he tingut la sort de poder elaborar conjuntament amb altres professionals de l’educació un petit projecte utilitzant com a eina principal el programa jigsaw .

Educació Especial » Jocs orals, escrits, de memòria…

A partir d’aquesta eina 2.0 hem elaborat una site en la que engloba la feina realitzada per tots el membres del grup ( objectius, competències, introducció, puzzles…..). Des de ben petits, els nens i nenes poden realitzar puzles de dos o tres peces. Atención a la diversidad: febrero 2010. 25 años de integración en España.

atención a la diversidad: febrero 2010

Desde que en España se realizara el Plan de Educación Especial en el año 1978, en el que se planteaba la necesidad de iniciar la escolarización de los alumnos con discapacidades en la escuela ordinaria, se fueron dando sucesivos pasos para que esto fuera una realidad. Fue en el año 1985 con la aparición del Real Decreto 334/85 de Ordenación General de la Educación Especial, de 6 de marzo, cuando se puso en marcha el proceso de integración escolar tanto para la educación primaria como secundaria, lo que en ese momento supuso un cambio muy importante en la historia de Educación Especial en España.

La administración educativa tuvo una voluntad clara de desarrollar este proyecto, como quedaría explícito cinco años después con la promulgación de la Ley de Ordenación General del Sistema Educativo (1990), en la que definitivamente quedaron establecidos los presupuestos del proceso de normalización educativa. Descomposición de números.