background preloader

Educació

Facebook Twitter

Neix la primera xarxa social dedicada exclusivament al món de l'educació. Una empresa catalana dedicada a la renovació pedagògica, tekman Books, ha obert aquesta setmana The Capsuled, la primera xarxa social dedicada exclusivament al món de l'educació a nivell estatal.

Neix la primera xarxa social dedicada exclusivament al món de l'educació

En l'espai web, famílies, docents i escoles podran expressar les seves inquietuds, donar a conèixer nous projectes i compartir experiències relacionades amb l'ensenyament i la criança dels infants. El projecte neix per omplir un buit que, segons els responsables del projecte, no pot suplir les xarxes més generalistes com Twitter i Facebook.

Enric del Pozo, director del projecte, reconeix que s'ha impulsat per ''il·lusió'' i confia que suscitarà prou interès perquè siguin els usuaris els que generin contingut. Imagina, crea, comparteix. Jorge Coderch, Àrea d’informàtica, ciències audiovisuals i la seva didàctica | @jcoderch De ben segur que aquesta proposta: imagina, crea, comparteix, engrescaria qualsevol nen i, perquè no dir-ho, també molts adults.

Imagina, crea, comparteix

Disposar del temps necessari per imaginar, per tenir els coneixements i les habilitats que ens permetin crear i, a més, poder compartir amb el món les nostres creacions semblen una garantia de motivació i també d’aprenentatge. Doncs bé, aquest és precisament el repte que ens proposen des del MIT, en el qual el Lifelong Kindergarten group del Media Laboratory va desenvolupar Scratch, un programari gratuït amb què els nens poden crear històries interactives, jocs i animacions. La interfície de Scratch, que també hi és en català, és tan senzilla que qualsevol persona pot aprendre’n el funcionament bàsic en uns quants minuts. Ara bé, les possibilitats d’aquest entorn són infinites i els projectes Scratch poden arribar a tenir una enorme complexitat. Com funciona? Compartir. Jordi Adell: “Las TIC no hacen bueno o malo a un docente

iPad

I blogs. I xarxes socials. Scratch i robòtica. Lifelong Kindergarten. The Digital Scholar: How Technology Is Transforming Scholarly Practice. L'estat de l'educació a Catalunya, deu punts clau. La Fundació Jaume Bofill ha presentat l'anuari 2011 amb una anàlisi global sobre l'educació, que va més enllà de les aules · Les conclusions adverteixen de la necessitat de polítiques educatives que fomentin l'equitat La Fundació Jaume Bofill acaba de publicar l'anuari 2011 sobre 'L'estat de l'educació a Catalunya' (resum, pdf), dirigit per Miquel Martínez i Bernat Albaigès.

L'estat de l'educació a Catalunya, deu punts clau

Entén l'educació més enllà de les aules, i planteja els reptes de l'excel·lència educativa posant el focus en els aspectes que són necessaris de millorar i assenyalant algunes prioritats polítiques i socials per compensar les desiguatltats educatives: reduir l'abandonament educatiu prematur, evitar la segregació, , potenciar la formació professional, programes de formació al llarg de la vida...

Sintetitzem la complexitat de l'estudi en deu punts clau: 1. Catalunya redueix l’abandonament educatiu prematur en un 7% en els darrers tres anys. És un dels elements clau per millorar i consolidar la tendència positiva. 2. 3. Nuevo paradigma del uso de las pizarras digitales. Nuevo paradigma del uso de las pizarras digitales La incorporación de pizarras digitales (interactivas) ha supuesto una actualización tecnológica del aula y, en algunos casos, también una innovación pedagógica.

Sin embargo, el hecho de disponer de una sola pizarra en el aula, conlleva una importante restricción en el protagonismo activo del aprendizaje, ya que la interacción con la herramienta se limita solo a una o dos personas a la vez. Ahora, en un contexto de aula con iPads, podemos rediseñar los usos tecnológicos y pedagógicos de la pizarra digital. En este sentido, el primer concepto a tener claro es que podemos concebir la pizarra como un elemento de exposición del trabajo de los alumnos, donde la interacción se lleva a cabo directamente sobre el iPad.

De esta manera, el alumno es siempre propietario de su trabajo y centra su actuación en exponer y justificar este trabajo. » Top Tools 2011 C4LPT. ITworldEdu. 68 Interesting Ways to use an iPad in the Classroom. Películas recomendadas para estudiantes de Periodismo. Red personal de Jordi Guim. Líquids, l'estiu a l'Oracle: Educació i valors. El valor de la lectura Tertúlia amb Laura Borràs, responsable d'Hermenia de la UB i directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Carlota Torrents, responsable de "Què ...

Líquids, l'estiu a l'Oracle: Educació i valors

Google Body - Google Labs. PLE - Entorns Personals d'Aprenentatge. Entrevista a Juan Miguel Muñoz Micolau. TIC y Educación. Una de las conclusiones de las jornadas ITWorldEdu de 2010 es que es necesario acompañar la innovación pedagógica, con apoyo de TIC, de cambios más profundos como la organización escolar, la formación, el liderazgo, etc.

Entrevista a Juan Miguel Muñoz Micolau. TIC y Educación

Además de los citados, ¿cuáles cree que son los elementos clave en la innovación educativa con las TIC? En primer lugar valorar la tarea docente y motivar al profesorado. Si no tenemos un profesorado entusiasta y con una actitud positiva todo lo demás serán milongas. Fomentar la creatividad que es la puerta de acceso a la innovación. Facilitar la formación entre iguales del profesorado, la figura un especie de coach-colega TIC-TAC es clave para hacer llegar las tecnologías a las aulas porque facilita al máximo su aprendizaje y su incorporación natural con la ayuda de las personas más cercanas al profesional de la educación. ¿Qué cambios implica el uso de las TIC en el proceso de enseñanza-aprendizaje y en la organización del centro o institución?

Notas al pie: 2 3 4 5 6.- Vid.