background preloader

PS02

Facebook Twitter

Art-2000007795422. Vaikka Suomessa on käytössä vain yksi hän-sana, sukupuolittavat ihmiset toisiaan kaiken aikaa.

art-2000007795422

Vaikuttaja Mona Bling kertoo, että transyhteisössä sukupuolittavista sanoista puhutaan etenkin silloin, kun käydään läpi sukupuolenkorjausprosessi. 10.2. 17:46 | Päivitetty 10.2. 18:24 Kukaan sosiaalista mediaa ja Twitteriä seurannut ei ole varmasti voinut välttyä Pekka Poudan maanantaiselta twiitiltä. Koko Suomen tuntema meteorologi esitti twitterkansalle kysymyksiä.

Ensimmäiseksi Pouta ihmetteli, miksi sosiaalisen median profiileihin on ilmestynyt ”näitä she/her ja he/him juttui”. Sitten hän tiedusteli, eikö ”meidän pitänyt alkaa identifioitua ihmisiksi ja yksilöiksi”. Ei saa!!! Art-2000007772219. Ne, jotka ovat oppineet elämään pelossa ja uhassa, näkevät sitä myöhemminkin kaikkialla, myös turvallisissa maastoissa, kirjoittaa Maaret Kallio.

art-2000007772219

Poika istuu kaverinsa huoneen lattialla ja rakentaa linnoitusta. Kaverin koti on kummallisen hiljainen, eikä pieni poika oikein saa kiinni siitä, mikä täällä on niin pelottavaa. Linnoitus nousee pala palalta. Kaveri kikattelee rennosti, uppoutuu leikin lumoavaan maailmaan. Mutta pojan jännitys ei vain hellitä. Art-2000007778115. Eläjä Ääripäät ovat yleensä haitallisia kaikissa asioissa.

art-2000007778115

Ei ole järkeä pehmustaa lapsi curlingvanhemmuuden avulla avuttomuuteen mutta ei myös jättää täysin yksin ilman ohjausta ja kasvatusta, miten tässä elämässä pärjää. Arkijärki, keskiverto tekeminen on hyvä. Art-2000007689883. Yhteensä 42:ta maata koskevassa vertailussa suomalaiset vanhemmat olivat seitsemänneksi uupuneimpia.

art-2000007689883

Uupumukselle altistavat yksin pärjäämisen kulttuuri sekä suoritus- ja kilpailukeskeisyys. Suomalaiset vanhemmat kuuluvat maailman uupuneimpien vanhempien joukkoon, kertoo tuore kansainvälinen tutkimus. Yhteensä 42:ta maata koskevassa vertailussa suomalaiset vanhemmat olivat seitsemänneksi uupuneimpia: Suomea enemmän vanhempien uupumusta raportoitiin Puolassa, Belgiassa, Egyptissä, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Sveitsissä. Esimerkiksi ruotsalaiset vanhemmat olivat vasta sijalla 21. Vähiten uupumusta koettiin Thaimaassa ja muissa Aasian maissa.

International Investigation of Parental Burnout (IIPB) -niminen tutkimus on ensimmäinen, joka keskittyy juuri vanhempien uupumisen tarkasteluun eri maissa ja kulttuureissa. Art-2000007657024. Jatkuvat riidat pikkuasioista kertovat vaikeudesta luottaa kumppaniin – Psykologi Saara Salo: "Lapsuuden ihmissuhdehaavat aktivoituvat parisuhteessa" Maitopurkki pöydällä.

Jatkuvat riidat pikkuasioista kertovat vaikeudesta luottaa kumppaniin – Psykologi Saara Salo: "Lapsuuden ihmissuhdehaavat aktivoituvat parisuhteessa"

Tyhjä vessapaperihylsy telineessä. Monelle tuttuja arkielämän kokemuksia, jotka ärsyttävät, mutta joista ei yleensä tarvitse nostaa suurta äläkkää. Paitsi silloin, jos kumppanin kotitöiden laiminlyönti osuukin kehitykselliseen traumaan. Silloin aikuinen meissä katoaa ja tilalle astuu hädissään oleva lapsi. Psykologi ja psykoterapeutti Saara Salon mukaan kehityksellinen trauma syntyy varhaislapsuuden vuorovaikutussuhteissa. . – Ulkoisesti pieni ärsyke voi laukaista voimakkaan tunnereaktion.

Moni vie jo vauvaikäistä harrastuksiin, mutta onko siinä järkeä? Asiantuntijat kertovat, milloin harrastamisesta voi olla kehitykselle ja aivoille hyötyä. Vanhemmat telkesivät nälkiintyneen lapsen. Nälkiintynyt ja traumatisoitunut poika ei osannut juurikaan puhua tai leikkiä, kun sosiaaliviranomaiset pelastivat hänet ankeasta kotivankilasta.

Vanhemmat telkesivät nälkiintyneen lapsen

Pieni lapsi joutui vanhempiensa järjestelmällisen laiminlyönnin uhriksi. Art-2000006652367. Lapsen temperamentti ei nosta kortisolitasoja varhaiskasvatuksessa – Ulospäinsuuntautuneet lapset reagoivat voimakkaammin sekä kotihoidossa että päiväkodissa. Kodin ulkopuolinen päivähoito muodostaa tärkeän kasvuympäristön suurelle osalle lapsista.

Lapsen temperamentti ei nosta kortisolitasoja varhaiskasvatuksessa – Ulospäinsuuntautuneet lapset reagoivat voimakkaammin sekä kotihoidossa että päiväkodissa

Vaikka varhaiskasvatuksella on osoitettu olevan positiivisia vaikutuksia lapsen kehitykseen ja oppimiseen, joitain lapsia ryhmässä toimiminen, ero vanhemmista ja vertaissuhteet voivat myös kuormittaa. Lasten stressinsäätelyä ja siihen vaikuttavia yksilöllisiä piirteitä on tutkittu erilaisissa päivähoitoympäristössä vasta vähän. Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että temperamentiltaan ujot ja pelokkaat sekä toisaalta impulsiiviset ja itsesäätelytaidoiltaan heikot lapset ovat alttiimpia korkeammille kortisolitasoille päiväkodissa. FinnBrainin lasten päivähoito-osatutkimuksessa lasten stressinsäätelyä tutkittiin mittaamalla kortisolihormonitasoja sylkinäytteistä. . – Tutkimuksessamme temperamentti ei aiheuttanut eroa lasten kortisolitasoissa kotihoidossa olevien ja varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten välillä. Ulospäinsuuntautuneet lapset reagoivat voimakkaammin. Art-2000006637513. Art-2000006629718. Art-2000006624227. Art-2000006616329. Art-2000006612136.

Art-2000006602291. Art-2000006592937. Art-2000006590441. Art-2000006588177. Art-2000006583562. Art-2000006548801. Art-2000006546367. Art-2000006526304. Art-2000006526702. Aikuisillakin on eri kehitystasoja – ja teorian mukaan suurin osa meistä ei ole tarpeeksi kypsä moderniin elämään - Tiede. Lapsen ja vanhemman suhde voi muuttua radikaalisti teini-iässä, jos vanhemmat eivät ymmärrä tärkeää seikkaa – Asiantuntija kertoo, mitä jokaisen teinin vanhemman kannattaa tietää - Perhe. Syyrialainen isä opetti pienen tyttärensä nauttimaan ilma­iskuista, ja nyt he nauravat yhdessä pommien moukaroimassa Idlibissä - Ulkomaat. Kun pommit putoavat lähelle, Abdullah Muhammed ja Salwa-tyttö nauravat räjähdyksille.

Syyrialainen isä opetti pienen tyttärensä nauttimaan ilma­iskuista, ja nyt he nauravat yhdessä pommien moukaroimassa Idlibissä - Ulkomaat

Isä on opettanut kolmevuotiaalle tyttärelleen, että kyse on hauskasta asiasta. Muhammed, 32, on julkaissut sosiaalisessa mediassa videoita, joilla he odottavat pommin putoamista. Heidän kasvoillaan on pelon sijaan uteliaisuutta. ”Onko se lentokone vai tykinammus?” Isä arvuuttelee. Kun tärähtää, Salwa ratkeaa räkättämään. ”Yritän auttaa häntä olemaan kokematta pelkoa”, Muhammed perustelee perheensä omaksumaa suhtautumista Syyrian armeijan tykistötuleen ja Venäjän lentokoneiden ilmaiskuihin. Pommitusten jälkiä Idlibin alueella helmikuussa.

Muhammed keksi rinnastaa pommit ilotulituksiin, kun hän pari vuotta sitten tuli kertoneeksi säikähtäneelle Salwalle, että ei ollut mitään syytä pelätä paikallisten poikien räjäyttämiä paukkuja paastokuukasi ramadanin päättymisjuhlan id al-fitrin yhteydessä. Nykyään Salwa tietää jo, että kyse on ammuksista, mutta niiden odottaminen on silti pysynyt perheelle leikkinä. Vanhempien huono itsetunto voi periytyä lapselle – Asiantuntijat kertovat, miten huonommuuden tunteesta voi päästä eroon ja miten tuet itsekriittistä lasta - Perhe. High parental investment in childhood is associated with increased mate value in adulthood. Lapsena saatu huolenpito lisää ihmisen ”kumppaniarvoa” aikuisena – Vanhempien hellimät pitivät itseään parempina puolisoina - Elämä. Lapsena saatu huolenpito lisää ihmisen ”kumppaniarvoa” aikuisena – Vanhempien hellimät pitivät itseään parempi Koetko saaneesi huolenpitoa vanhemmiltasi lapsena?

Lapsena saatu huolenpito lisää ihmisen ”kumppaniarvoa” aikuisena – Vanhempien hellimät pitivät itseään parempina puolisoina - Elämä

Entäpä, minkälaisena kumppaniehdokkaana pidät itseäsi? Näillä kahdella asialla on tutkitusti yhteyttä toisiinsa, Åbo Akademissa tehty tuore tutkimus paljastaa. Tutkimuksessa tiedusteltiin yli 1 200 vastaajalta, miten lapsena vanhemmilta saatu huolenpito vaikuttaa siihen, kuinka houkuttelevina kumppaneina he itseään aikuisena pitivät. Selvisi, että paljon huolenpitoa saaneet lapset pitivät itseään aikuisena houkuttelevampana kumppaniehdokkaana kuin ne vastaajat, jotka eivät kokeneet saaneensa vanhemmiltaan huolenpitoa lapsena.

Elämän eväät. Poikien aivot eivät sittenkään kasva hitaammin – Vääräksi osoittautunut käsitys voi vaikuttaa asenteisiin ja haitata poikien oppimista - Tiede. Poikien aivot kehittyvät hitaammin kuin tyttöjen, ja se on yksi syy populismin nousuun, sanoo ruotsalainen aivotutkija - Kulttuuri. Tutkimus: Jo vauvat ymmärtävät, mitä laskeminen tarkoittaa - Tiede. Yksi kaksi, kolme.

Tutkimus: Jo vauvat ymmärtävät, mitä laskeminen tarkoittaa - Tiede

Juuri vauvaiän ohittanut ei vielä osaa sanoa näitä lukusanoja. Silti hän ymmärtää, mitä laskeminen tarkoittaa. Miten pienen vauvan kanssa voi leikkiä? Katso maailmaa vastasyntyneen silmin. Julkaistu 24.08.2015 - 12:22. Päivitetty 24.08.2015 - 12:29 Näin vauvan näkö kehittyy Kuvat havainnollistavat sitä, miten vastasyntynyt näkee. Yhdysvaltalaistutkijat ovat kehittäneet sovelluksen, jolla voi nähdä, miten vauva näkee maailman esimerkiksi viikon, kuukauden tai puolen vuoden ikäisenä.

Oslon yliopistossa taas on selvitetty sitä, miten kauas vastasyntynyt näkee. Hs Lapsi tunnistaa oman äidin äänen alle sekunnissa. Lapsi tunnistaa oman äidin äänen alle sekunnissa Jo vastasyntynyt tunnistaa äitinsä äänen, ja usein juuri äidin ääni ohjaa lapsen käyttäytymistä ja oppimista kasvuvuosina. Nyt yhdysvaltalaistutkijat havaitsivat, että tämä tuttu ääni herättää aivoissa paljon laajemman reaktion kuin on oletettu. ”Emme odottaneet, että äidin äänellä olisi vikkelä yhteys niin monelle aivoalueelle”, toteaa tutkimusta vetänyt Daniel Abrams Stanfordin yliopiston tutkimustiedotteessa.

Asiaa kartoitettiin 24 koululaisen avulla. 7–12-vuotiaiden aivoja kuvattiin toiminnallisella magneettikuvauksella samalla, kun he kuuntelivat sanoja. Niitä oli lausunut nauhalle sekä heidän oma äitinsä että kaksi lapsille tuntematonta naista. : Erilaiset odottajat. : Mun juttu. Kehityspsykologia kokonaisuutena. You cannot use this service because your Cacoo for Business trial period has ended.

To continue using Cacoo with this organization, please activate a Cacoo for Business plan. When the contract is not renewed for a certain amount of time, this organization be automatically deleted. Your Cacoo for Business trial period will end soon. To continue using Cacoo with this organization, please activate a Cacoo for Business plan before the trial period ends. Your Cacoo for Business trial period will end in {0} days.

You cannot use this service because your Cacoo for Business contract period has ended. Miksi osa lapsista jää ilman ystäviä jo päiväkodissa? Kekseliäät lapset ovat tutkimuksen mukaan suosituimpia, kömpelöt jäävät herkimmin ulos leikeistä - Kaupunki. Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen arvostelee kasvatusta ”sukupuolierojen hämärtämisestä” – Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore: ”Lapsille se on aivan helppo asia” - Elämä. Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen arvostelee kasvatusta ”sukupuolierojen hämärtämisestä” – Lastenpsykiatri Raisa Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ottanut kantaa lasten sukupuolikasvatukseen. Viime viikolla Sinkkonen antoi Vantaan Sanomille haastattelun, jonka otsikko on:

Häpesin turhaan kännit vetänyttä teiniä, sillä teinin törttöily ei kerro huonosta vanhemmuudesta - Sunnuntai. Häpesin turhaan kännit vetänyttä teiniä, sillä teinin törttöily ei kerro huonosta vanhemmuudesta Esikoiseni murrosikä alkoi tiistaina 14. maaliskuuta kello 19.37 ärähdyksellä Mitä välii? Siitä alkoivat vuodet, joiden aikana sukupolvien kuilu ammotti keskellä keittiömme lattiaa. Sen toisella puolella oli teini, yleensä joko jääkaapilla tai eteisen ovella lähdössä pois. Sillä pois teini halusi. Vanhempi voi opettaa vahingossa lapselleen jo vauvaiässä, että tämän omilla rajoilla ei ole väliä, sanoo suomalaistutkija – Näin sinun kannattaa toimia - Elämä.

Vanhempi voi opettaa vahingossa lapselleen jo vauvaiässä, että tämän omilla rajoilla ei ole väliä, sanoo suoma Vauva muodostaa jo ensimmäisen puolen vuoden aikana ihan omanlaisen suhteensa molempiin vanhempiin. Jo kuusi kuukautta vanha lapsi voi hakea kontaktia vanhempiensa kanssa eri tavalla: toisen kanssa vauva voi olla vetäytyvämpi ja kääntää katsetta pois päin, toisen suuntaan vauva päinvastoin kääntyy, hymyilee ja hakee katsekontaktia. ”Jos vauva ei saa jotakin toiselta vanhemmalta, niin lapsi voi hakea sitä toiselta”, sanoo lastenpsykiatrian vs. ylilääkäri Marianna Savio sairaanhoitopiiristä.

Havainnot ovat peräisin Savion uunituoreesta psykologian alan väitöskirjasta. Siinä Savio tutki seitsemää vauva­per­hettä, kun vauvat olivat 3 kuukauden, 6 kuukauden ja vuoden ikäisiä. Vauvan ja vanhemman suhteen laatu ei riipu vanhemman sukupuolesta tai siitä, kumpi on hänen ensisijainen hoitajansa. Tärkeää on olla aidon kiinnostunut vauvasta ja vauvan omista kiinnostuksen kohteista. Tutkimus: Nuoret aikuiset tuntevat jatkuvasti enemmän painetta täydellisyyteen - Tiede. Aikuinen, älä leiki näin – Teimme videon, josta näet hyvän ja huonon tavan leikkiä lapsen kanssa - Elämä.

Aikuinen, älä leiki näin – Teimme videon, josta näet hyvän ja huonon tavan leikkiä lapsen kanssa. Vauvaviittomat palkitsevat vauvan ja vanhemman – puhuminen onnistuu toisena ikävuonna, mutta viittomia oppii jo puolivuotias. Kun nuori lukkiutuu ruudun ääreen ja kieltää ongelman, on syytä huoleen – some ja pelit muokkaavat aivoja samalla tavalla kuin porno tai päihteet - Tiede. Valehteleeko lapsesi? Älä suutu, sillä valehtelu kertoo tärkeästä kehitysaskeleesta, ja näistä syistä sitä pitää jopa harjoitella - Elämä.

Helikopterivanhempien lapset pärjäävät muita huonommin koulussa ja sosiaalisissa taidoissa, paljasti tutkimus - Tiede. Helikopterivanhempien lapset pärjäävät muita huonommin koulussa ja sosiaalisissa taidoissa, paljasti tutkimus Lapsista huolehtiminen voi mennä liiallisuuksiin ja kääntyä tarkoitustaan vastaan. Kun lasta ohjataan ja hänen tietään siloitetaan liian tehokkaasti, tuloksena voi olla ihminen, joka ei itse osaa säädellä tunteitaan ja toimintaansa. Kehityspsykologian tutkijat Yhdysvalloissa ja Sveitsissä osoittivat laboratoriokokeilla ja pitkäaikaisseurannalla ylihuolehtivan vanhemmuuden kytkökset itsesäätelyn ongelmiin jo pienillä lapsilla.

Nuoren mieli himoitsee mielihyvää ja pikavoittoja – Yhteiskunta vaatii murrosikäiseltä mahdottomia, sanoo tutkija Linnea Karlsson - Sunnuntai. Kokenut lastentarhanopettaja paljastaa, missä asioissa vanhemmat epäonnistuvat ja antaa äideille ja iseille kolme kultaista kasvatusohjetta - Elämä. ”Köyhyys aiheuttaa lapsille toksista stressiä” - Sunnuntai. Tammikuun alussa neurobiologian akatemiaprofessori Kai luki ekonomisti Sixten Helsingin Sanomista.

Siinä Korkman kirjoitti, että panostukset lapsiin ja lapsiköyhyyden torjumiseen ovat ratkaisu suomalaisen hyvinvointivaltion edessä häämöttävään umpikujaan. Ennalta ehkäisevät toimet lapsiperheiden tukemiseksi parantavat merkittävästi lasten terveydentilaa ja koulu­tuloksia sekä myöhempää työllistymistä ja menestymistä elämässä. Korkman toivoi, että lapsipolitiikka nousisi vaalikeskusteluiden keskiöön. Lapsesta voi kasvattaa mukavan ihmisen, eikä se ole edes vaikeaa, sanoo lasten­psykiatri Kaija Puura ja antaa kolme neuvoa - Elämä. Monen aikuisen identiteetti on hukassa, ja se on todellinen kriisi, sanoo psykologi – Yksi kysymys paljastaa, millainen identiteettisi on - Elämä. Näin suomalainen perhe on mullistunut 30 vuodessa: perheiden määrä vähenee ja koko pienenee - Kotimaa. Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo maailmankuulu tutkija: Lopulta geenit muotoilevat elämämme - Tiede.

Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo maailmankuulu tutkija: Lopulta geenit muotoile Usko kasvatuksen ja kotiolojen suureen rooliin ihmisen elämässä horjuu pahan kerran, kun lukee käyttäytymisgenetiikan kaksos- ja adoptiotutkimuksien tuloksista. Monia näistä tutkimuksista on tehnyt jo vuosikymmenien ajan yhdysvaltalainen Robert Lontoossa King’s Collegen professorina nykyisin toimiva Plomin julkaisi viime vuonna kirjan Blueprint, joka sanoo vanhemmat irti kasvattajan ikiaikaisesta tehtävästä.

Mainos (Teksti jatkuu alla) Plominin pääsanoma on, että geenit muotoilevat elämämme. Kotiympäristön vaikutus useimpiin psykologisiin tai käyttäytymisen piirteisiin on olematon tai korkeintaan melko vähäinen. Vanhemmille Plominin viesti on aika leppoisa. Suomalaiset lasten­psykiatrit eivät usko geenien yli­valtaan: ”Ei ole todellakaan ihan sama, miten lastaan kasvattaa” - Kotimaa. ”Tyttöjen maailma on koventunut” – Tytöt kärsivät yksinäisyydestä ja väkivallasta poikia useammin, paljastaa tuore kysely - Kotimaa. ”Tyttöjen maailma on koventunut” – Tytöt kärsivät yksinäisyydestä ja väkivallasta poikia useammin, paljastaa t Suurin osa suomalaisista lapsista ja nuorista on tyytyväisiä elämäänsä, voi hyvin ja viihtyy koulussa, selviää tänään tiistaina julkaistavasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Kouluterveyskyselystä.

Kyseessä on suurin lasten ja nuorten hyvinvointia kartoittava suomalaistutkimus: viime keväänä kyselyyn vastasi 260 000 lasta ja nuorta, jotka olivat 4.–5. ”Pojilla on isot paineet olla kova jätkä” – Miksi mielen­terveys­ongelmista on niin vaikea puhua kavereille? - Kaupunki. Tutkimus: Viihtyvyys vaikuttaa siihen, miten nuori sitoutuu kouluunsa - Kotimaa. Lapsi huutaa kärsimättömänä, etuilee ja riehuu – lääkäri kertoo, mitä kaikkea voi laittaa temperamentin piikkiin - Perhe. Älä turhaan häpeä typeryyksiä tekeviä teiniä: aivotutkimus selittää, mistä kapinointi ja öykkäröinti johtuu - Perhe. Myrskyisä murrosikä - Aivosolut järjestäytyvät uusiin asemiin. Miten suhtautua pienokaisen itkupotku­raivareihin? Opas vauvan aivojen kehityksestä neuvoo - Päivän lehti 3.3.2017. Huoli suomalaispojista kasvaa, mutta onko siihen aihetta? Tutkijat selvittivät, vaikenevatko pojat tunteistaan ja osaavatko he itkeä - Elämä.

Leluyritys Mattelilta sukupuolinormeista vapaita nukkeja - Kotimaa - Turun Sanomat. -analyysi: Syntyvyyden laskua eivät selitä rahan puute tai kielteinen vanhemmuuspuhe – todellinen syy on paljon syvempi - Elämä. Näin lapset leikkivät - Kaupunki. Köyhien perheiden lapset kokevat muita enemmän vähättelyä, paljastaa tuore kysely - Kotimaa. Keski-ikä ja muut elämänvaiheet on ymmärretty väärin, sanoo tutkija – Se, mihin ryhmään kuulut, ei olekaan kiinni ikävuosista - Elämä.

Moni aikuinen suuttuu ja sättii, kun oma lapsi satuttaa toista – psykologi kertoo, miten oikeasti kannattaa toimia - Hyvinvointi. "Pystyn olemaan kiltti viisi tai kymmenen tuntia" – Katso videolta, millaisia paineita joulupukki lapsille aiheuttaa.