background preloader

PS6

Facebook Twitter

Rtt: Belbinin tiimiroolit. Belbinin tiimiroolit Amerikkalaisen Meredith Belbinin ajatukset tiimin rooleista ovat kiteytyneet kahdeksan rooliin: Takoja (Shaper) energinen, impulsiivinen ja tehokas suuntautuu saavutuksiin innostaa mukaan vastustaa tehottomuutta saattaa turhautua ja ärsyyntyä helposti “ei saa jäädä tuleen makaamaan” “tehdäänpä nyt, niin saadaan valmiiksi” toimii hyvin yhteistyössä tiedustelijan kanssa saattaa kokea hankaluuksia kokoojan, keksijän ja diplomaatin kanssa Kokooja (Co-ordinator) tavoitteellinen, ennakkoluuloton, tasainen etsii jäsenten vahvuuksia, jakaa töitä kykenee saamaan voimavarat esiin jämäkkä saattaa olla haluton tekemään itse “jaetaanpa tehtävät kunkin kykyjen mukaan” “onko kenelläkään mitään lisättävää?”

Rtt: Belbinin tiimiroolit

Mielenosoitus muuttui humalaisten rähinäksi, poliiseja loukkaantui - Kotimaa - HS.fi. Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa” Onko Suomi jo riittävän tasa-arvoinen, kuten Suomen BMW:n entinen toimitusjohtaja Mia antoi ymmärtää Helsingin Sanomien haastattelussa ”Lause ’Suomi on jo riittävän tasa-arvoinen’ sisältää ajatuksen siitä, että tasa-arvo on toivottavaa vain tiettyyn rajaan asti.

Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa”

Sen sijaan täysi tasa-arvoisuus ei ole erityisen toivottavaa tai tavoiteltavaa”, erittelee kysymystä tutkijatohtori Paula Koskinen Helsingin yliopistosta. Koskinen Sandbergin mukaan Miettinen esittää näkemyksen, että naiset ovat suomalaisessa yhteiskunnassa jossain määrin alisteisessa asemassa miehiin verrattuna, ja tämä on hyväksyttävä asioiden tila. Ihmiset tottelevat yhä kidutuskäskyä – kuuluisa Milgramin sähköiskukoe toistettiin - Tiede. Kuuluisassa tottelevaisuuskokeessaan 50 vuotta sitten yhdysvaltalainen sosiaalipsykologi Stanley Milgram että tavalliset koehenkilöt olivat valmiita tottelemaan auktoriteettia ja antamaan vahingoittavia ja jopa tappavia sähköiskuja toisille ihmisille.

Ihmiset tottelevat yhä kidutuskäskyä – kuuluisa Milgramin sähköiskukoe toistettiin - Tiede

Sähköiskut eivät olleet kokeessa todellisia, mutta koehenkilöt uskoivat niin. Kokeenjohtaja uskotteli heille, että heidän piti opetustarkoituksessa antaa voimistuvia sähköiskuja ”oppijalle”, kun tämä teki virheitä. Hs Näin kasvatat lapsen joka ei kiusaa. Näin kasvatat lapsen, joka ei kiusaa – empatian opetus on unohtunut vanhemmilta, sanoo professori ”Kukaan ei kysy, kuinka kasvattaa lapsi, joka ei kiusaa”, ihmetteli psykologian emeritaprofessori Liisa Keltikangas-Järvinen viime viikon torstaina Helsingin Sanomissa.

hs Näin kasvatat lapsen joka ei kiusaa

Muutos keskustelussa on huomattava, sillä 1980-luvulla Keltikangas-Järvistä pyydettiin jatkuvasti luennoimaan lasten aggression vähentämisestä ja siitä, miten kasvatetaan muut huomioon ottava lapsi. Roolit ryhmässä - testi - Saumalehti. IQ Form. Liisa Ihmemaailmassa – PRESIDENTIN ELKEET! Donald Trumpin puhuvat kädet. Miehet pelkäävät pedofiilileimaa - harva auttaisi lasta hädässä. Hämeenlinnassa harhailleen pikkutytön tapaus puhuttaa.

Miehet pelkäävät pedofiilileimaa - harva auttaisi lasta hädässä

Moni mies on kertonut, ettei uskaltaisi pysähtyä auttamaan liikenteessä yksin liikkuvaa lasta. Keskustelussa useita miehiä pelotti pedofiiliksi leimaantuminen ja mahdolliset jatkoseuraukset. Hämeenlinnassa neljävuotias pikkutyttö karkasi omille teilleen hoitokodista viikko sitten maanantaina. Lapsi ennätti olla liikkeellä noin tunnin. Salavideo paljastaa karun totuuden suomalaisista: Kuinka moni auttaa pakkasessa makaavaa? - Lifestyle. Ennakkoluuloisille henkilöille tehtiin DNA-testi etnisyyden selvittämiseksi - tulokset järkyttävät heitä. On kovin helppoa tuomita toinen tuntematta tosiasioita.

Ennakkoluuloisille henkilöille tehtiin DNA-testi etnisyyden selvittämiseksi - tulokset järkyttävät heitä

Kun ohitamme jonkun kadulla tai päädymme samaan hissiin, luonteeseemme kuuluu usein tehdä johtopäätöksiä ulkonäön perusteella. Jokainen on tehnyt sitä vaikka yleensä tiedämme, että sitä ei kannattaisi tehdä. Hs Mari Käyhkö oli aikoinaan suvun ensimmäinen ylioppilas, nyt hän oli suvun taatusti ainoa tohtori. Kun Mari Käyhkö väitteli tohtoriksi Joensuun yliopistossa 2006, isä ja äiti istuivat salissa.

hs Mari Käyhkö oli aikoinaan suvun ensimmäinen ylioppilas, nyt hän oli suvun taatusti ainoa tohtori.

He ovat jotenkin väärässä paikassa, tytär ajatteli. Väitöstilaisuuden jälkeen isä, äiti ja tuore tohtori menivät syömään. Mukana oli myös isoisä. Mari Käyhkö oli aikoinaan suvun ensimmäinen ylioppilas, nyt hän oli suvun taatusti ainoa tohtori. Hs Kyllästyttääkö parisuhteesi? Älä tee hätäisiä johtopäätöksiä. Kyllästyttääkö parisuhteesi?

hs Kyllästyttääkö parisuhteesi? Älä tee hätäisiä johtopäätöksiä.

Älä tee hätäisiä johtopäätöksiä. Parisuhteen kriisit ovat osa suhteen kehitystä, ja kyllästyminen kertoo kriisistä. ”Se voi saada aikaan haastetta, kasvua ja säpinää parisuhteessa”, sanoo Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen. Kansainväliset tutkimukset vahvistavat, että parisuhteen kriisit seuraavat toisiaan entistä tiiviimmässä tahdissa. Romanttisena hehkuva rakkaus voi vaihtua turhautumiseen tai riitoihin hämmästyttävän nopeasti. Esimerkiksi bloggaava lemmenpari Anna ja Sebastian järkytti äskettäin laajaa lukijakuntaansa ilmoittaessaan erostaan. Kansan_Arvot_Pääraportti_2014. Hs Not in my backyard (nimby) -kyselyyn vastasi 1 055 suomalaista. Fakta Mielenterveyden keskusliiton Mielenterveysbarometri on kysynyt suomalaisilta vuodesta 2005, mitä ryhmiä he eivät haluaisi naapurikseen.

hs Not in my backyard (nimby) -kyselyyn vastasi 1 055 suomalaista

Not in my backyard (nimby) -kyselyyn vastasi 1 055 suomalaista TNS Gallupin kotitalouspaneelissa. Kun suomalaisilta kysytään, mitä ihmisryhmää he eivät haluaisi naapurikseen, yksi ryhmä nousee selväksi ykköseksi: huumeiden väärinkäyttäjät. Suuri enemmistö eli 78 prosenttia suomalaisista ei haluaisi heitä naapurustoonsa. Huumeiden käyttäjät koetaan jopa pahemmiksi kuin henkirikoksista tuomitut. Tieto perustuu Mielenterveysbarometriin, joka on vuodesta 2005 kysynyt suomalaisilta naapurisuosikeista – tai oikeammin inhokeista niin sanotussa nimby-mittarissa. Näiden kahden ryhmän jälkeen seuraavina listalla ovat muun muassa alkoholistit, skitsofreniaa sairastavat ja mielenterveyskuntoutujat.

Erittäin huomionarvoista vertailussa kuitenkin on se, että kymmenessä vuodessa suvaitsevaisuus on lisääntynyt kaikkia ryhmiä kohtaan. Lapinkansa suomalaiset epäempaattisia. Hs Hyvä tyhmyys ja tietämättömyys auttavat pärjäämään ihmissuhteissa. Hs Hupparit tulivat konttorille – Testaa, osaatko päätellä ammatin vaatteiden perusteella. Hs Tyttöjen vartaloiden julkinen arvostelu tuntuu olevan Suomessa hyväksyttävää. Tyttöjen vartaloiden julkinen arvostelu tuntuu olevan Suomessa hyväksyttävää – häirinnästä ahdistunut on herkkä­nahkainen tai tarvitsee terapiaa Mielipidesivulla (HS 18.5.) eräs äiti kirjoitti tapauksesta, jossa kolme keski-ikäistä miestä oli juna-asemalla kommentoinut hänen alaikäisen tyttärensä vartaloa halventavasti.

hs Tyttöjen vartaloiden julkinen arvostelu tuntuu olevan Suomessa hyväksyttävää

Kymmenet lukijat kritisoivat tätä kirjoitusta verkkokommenteissa. Osa syytti tyttöä liian herkkänahkaiseksi, osa hänen äitiään, osa arveli, että tytön terapeutti on epäpätevä, jos tyttö noin vähästä ahdistuu. Yksi halusi ohjata keskustelun turvapaikanhakijoihin. Joku ”lohdutti” tyttöä kertomalla, että vaikka hänen ulkomuotonsa ei kelvannut näille miehille, ehkä se kelpaa jollekin toiselle miehelle. Hs Ryhmäkuria, sakinhivutusta ja tiukat rajat juhlimiselle – poliisin esitutkinta-aineisto paljastaa liivijengi United Brotherhoodin säännöt. Ryhmäkuria, sakinhivutusta ja tiukat rajat juhlimiselle – poliisin esitutkinta-aineisto paljastaa liivijengi United Brotherhoodin säännöt Toiminta-ajatus on veljeys. Näin vastasi United Brotherhood -rikollisjengin Oulun-ryhmän perustanut Pertti poliisille, kun häneltä kysyttiin kuulusteluissa UB:n tehtävää.

Miestä epäiltiin vuonna 2015 törkeän huumausainerikoksen lisäksi järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Tänä keväänä Rovaniemen hovioikeus langetti hänelle kolmen vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen molemmista rikoksista. Zak Ebrahim: I am the son of a terrorist. Here's how I chose peace. Käyttäydymme kuin säikytetty kakara. Koska olet viimeksi pelännyt? Vaimoni esittämä kysymys jää vaivaamaan mieltäni. Luen uutisia Pariisista. Ranskalaiset pelkäävät uusia iskuja ja muslimit muukalaisvihaa.

Amerikkalaiset ja britit pelkäävät, että heidänkin kaupunkeihinsa isketään. Bryssel on kuin sotatilassa. Hs Nuori kiinalaisnainen kertoi tiistaina sosiaalisessa mediassa, miten tuntematon mies oli hyökännyt hänen kimppuunsa Pekingissä sijaitsevan neljän tähden hotellin käytävässä. Nuori kiinalaisnainen kertoi tiistaina sosiaalisessa mediassa, miten tuntematon mies oli hyökännyt hänen kimppuunsa Pekingissä sijaitsevan neljän tähden hotellin käytävässä. Nainen kertoo ehtineensä tulla Yitel-hotellin hissistä käytävään, jolloin mieshenkilö kävi lähes välittömästi hänen kimppuunsa. Tapahtumahetkellä kello oli noin yksitoista illalla. ”Hän repi hiuksistani, vaatien kertomaan huoneeni numeroa ja yritti pakottaa minut läheiseen huoneeseen. En pystynyt kuin huutamaan ja anelemaan häntä päästämään minusta irti”, kertoi verkkonimellään WanWan esiintyvä nainen kiinalaisessa Weibo-palvelussa.

Naisen mukaan tuntemattoman miehen hyökkäys jatkui useiden minuuttien ajan, eikä hän päässyt pakenemaan, ennen kuin toinen naisasiakas saapui paikalle ja keskeytti tapahtuneen. Tilanne tallentui turvakameralle, jonka tallenteen WanWan kuvasi kännykällään ja julkaisi viestinsä yhteydessä. Tapaus nostatti Kiinassa raivoa. MIKSI IHMISET OVAT VÄKIVALTAISIA? Tätä on slutshaming: Naisia vastaan hyökätään netissä ja näin se tapahtuu. Kahden ruotsinsuomalaisen nuoren naisen vetämä tv-ohjelma Finnomani alkoi eilen sunnuntaina Ruotsissa, ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa ilmaiseksi täältä. Ruotsalaisista suomen kieli kuulostaa rumalta, sille saa vapaasti nauraa. Suomalaiset ovat rumia ja tahdittomia – eivät osaa pukeutua eivätkä käyttäytyä. Suomalaiset ovat sulkeutuneita. Hs Psykologi: Ihmisten itsekeskeisyys johtaa avioeroihin – oma onni kiinnostaa enemmän kuin lasten.

Psykologi: Ihmisten itsekeskeisyys johtaa avioeroihin – oma onni kiinnostaa enemmän kuin lasten Minulla on oikeus olla onnellinen. Lapset kärsivät, jos näkevät huonon mallin parisuhteeseen. On pakko erota, koska riitelymme vaikuttaa lapsiin. Psykologi, parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaa on kuullut paljon selityksiä, miksi ihmiset haluavat erota. Hänen mielestään monet eroavat heppoisin perustein. The Lewis Model. Communication Charts Around The World. Muslimiaktivisti Maryan Abdulkarim: ”Suomessa rasismista ja jopa rotuopista on tullut salonkikelpoista” Maryan Abdulkarim, 32, puhuisi mielellään kissavideoista. Niistä netin hauskoista videopätkistä, joissa kissanpentu änkeää piparipurkkiin tai koettaa saada itseään monta kertaa suuremman koiran leikkimään kanssaan.

Maryan rakastaa kissoja ja kissavideoita, mutta harva toimittaja haluaa puhua niistä hänen kanssaan. Sen sijaan hänet soitetaan paikalle, kun halutaan muslimin mielipide naisten alistamisesta tai itsemurhapommi-iskuista. Maryan on yhteiskunnallinen aktivisti, feministi ja muslimi, joka kuuluu AntirasismiX-verkoston perustajiin. Hän on myös Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja ja entinen Väestöliiton monikulttuurisuusasiantuntija. Tällaisia ovat suositut tytöt, tavikset ja ei-suositut – tutkija kertoo, miten kaverisuosio jakaa tytöt. Yksi Suomen verkkokaupan menestyneimmistä kaupoista on myös Suomen kenties epäkorrektein yritys.

Hs. Joulukuussa sain poikkeuksellisen vihaviestin. Se ei ollut vihaviestien väkivaltaisimmasta päästä, mutta se oli ensimmäinen, jossa tuotiin esiin myös perheeni. Naisista tehdään yhä esineitä, joilla myydään mitä tahansa – katsokaa vaikka tätä videota. Miltä tuntuu tulla syrjityksi seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi? Pahalta, tietysti. Sellaiselta, jota asiaa kokematon ei varmasti voi kuvitellakaan. Entä se, jos syrjintää kokee oman vähemmistön sisällä? Näin luovuin vihasta: tähtikoomikko kertoo maahanmuuttovastaisuutensa tarinan - Maahanmuutto. Viime viikonloppuna sosiaalisessa mediassa kiersi blogikirjoitus, jonka takana oli televisiosta tuttu koomikko Iikka Kivi. Rasismista pitää puhua koulussakin. AlaOletaNormitnurin. Hs Silmiin katsominen kannattaa – mutta keskittymisen hetkellä se voi häiritä. 1. Hyväksyvä katse on sosiaaliselle kehitykselle tärkeä. Vauvat, joita vanhempi katsoo silmiin, hymyilevät enemmän. Kosketus vastaa tuhatta sanaa - Aalto-yliopisto.

Professori Robin Dunbar tutkii, mikä mahdollistaa ihmisen elämisen suurissa yhteisöissä. Robin Dunbar on Oxfordin yliopiston evoluutiopsykologian professori ja Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun vieraileva professori. Lastenpsykiatri Sinkkonen jyrähtää: Antakaa poikien tanssia balettia. Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mielestä lasten harrastuksissa kulkee suurin tyttöjä ja poikia erotteleva juopa. Hän sanoo, että klassista musiikkia tai tanssia harrastavia poikia katsotaan edelleen vinoon. – Se oikeasti sapettaa, ettei viulunsoitto vielä tänä päivänäkään ole poikien juttu puhumattakaan baletista. Poikien pitäisi saada tanssia, jos heitä tanssituttaa, Sinkkonen sanoo. Mikä ajaa nuoren ääriryhmään? - Tekoja. Nuorten liittymiselle väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei ole löydettävissä yhtä kaiken kattavaa selitystä. Suurin osa maailman nuorista ei koskaan päädy tukemaan väkivaltaa, vaikka lähtökohdat olisivat kuinka haastavat.

Toisaalta ulkoa katsoen täysin tavanomaisista ja vauraistakin lähtökohdista oleva nuori voi kokea turhautumista yhteiskuntaa ja sen epäkohtia kohtaan ja päätyä käyttämään väkivaltaa muutoksen keinona. Depressing Finland, Finnish bread advertisement, hinted to me by... Hs Ylipaino vaurioittaa tyttöjen minäkuvaa, kertoo väitöstutkimus – joka viides nuori on ylipainoinen. Hs Tutkimus: Muiden kanssa samaan tahtiin tanssiva sietää paremmin kipua. Tutkija: Jokainen meistä on laumasielu, ristiriita sattuu aivoihin. Hs Naisjohtajien paineet.

Miten puoliso tai serkku saa sinua koskettaa? – Kosketuskartat yllättävän samanlaisia eri maissa. Hs:Antti Holma: Naisiin kohdistuu yhä aivan älytön katse. Arvokkaat sijoitukseni: Rahoituksen käyttäytymistiede: Heuristiikoista ja harhoista. Kommentti: Luvut hämäävät meitä kaikkia. Hs: Tutkimus: Syyllisyydentuntoiset tunnistavat tarkasti toisten tunnetiloja. Hs: Miksi fiksut yritykset päätyvät tyhmiin ratkaisuihin? Ihmisten heimolaisuus tappaa itsenäisen ajattelun - Jani Kaaron kolumnit - Tiede. Läheisriippuustesti. Moni mies kokee homouden uhkana – vieroksuja yrittää puolustaa asemaansa - Homoseksuaalisuus - Tiede. Psykiatri Hannu Lauerma: "Rasismi on pikkuporvarillinen yritys olla aatelinen" This Graphic Explains 20 Cognitive Biases That Affect Your Decision-Making. Ulkonäköön liittyvät ennakkoluulot kumpuavat aivojen alkukantaisista kerroksista - Rasismi - Elämä.

Hs: Lauermaa: Kuka tahansa pystyisi pahaan. Hs Teinityttöjen sosiaalinen hierarkia. Hämmästy maailmasta: Muut haluavat aina samaa kuin minä. Vannoutuneesta unkarilaisesta antisemitisti-poliitikosta tuli rasismia vastustava juutalainen - antisemitismi. Learned Helplessness. Mieti, miten tervehdit: ensivaikutelma on yllättävän pysyvä - Psykologia - Elämä. Hs: Rokoteskeptikot ovat horjuttamattomampia kuin maailmanlopun lahkolaiset. Tutkimus: Äidin ja vauvan sydämet lyövät samaan tahtiin. Päättelyvirheitä joita teemme päivittäin.

Amy Cuddy: Your body language shapes who you are. N lukijat kertovat: Lapsuuden yksinäisyys on portti syrjäytymiseen - Yksinäisyys - Sunnuntai. Syyllisyyden ja häpeän tunteet ehkäisevät lapsen aggressiivista käyttäytymistä (Väitös: VTM, KM Sanna Roos, 7.11.2014, psykologia) Maahanmuuttajakielteisimpia. Antipsykopaatin täytyy auttaa muita - Terveys - Terveys. Philip Zimbardo: The psychology of evil. MIlgraminkoe. AS Social Psychology. THE BULLYING EXPERIMENT! Sosiaalipsykologia.wikispaces. PS6 Sosiaalipsykologia - tehtävävihko - Google Docs.